Διαχώρισε την πορεία του από την Τρ. Πειραιώς το ΧΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαχώρισε την πορεία του από την Τρ. Πειραιώς το ΧΑ
Ο FTSE 25 έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 2.125 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να υπεραποδίδει, κάνοντας γερό μπασιμο στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης κλείνοντας με άνοδο 2,8% στις 574,96 μονάδες. 

Κατάφερε να αντέξει στις πιέσεις των πωλητών το Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες να γυρνούν σε θετικό «έδαφος» με τη Eurobank να ξεχωρίζει καταγράφοντας «ράλι» άνω του 5%.

Ειδικότερα την Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης, κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,11% στις 876,76 μονάδες, με τον τζίρο στα 93,82 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 2.125 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να υπεραποδίδει, κάνοντας γερό μπασιμο στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης κλείνοντας με άνοδο 2,8% στις 574,96 μονάδες.

Ουσιαστικά η εγχώρια αγορά κατάφερε να διαχωρίσει την πορεία της από τα απανωτά limit down της Πειραιώς που έχει καταγράψει απώλειες 44,05% σε επίπεδο εβδομάδας. Η αντίδραση στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς, αποδεικνύεται αναμενόμενη σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, καθώς οι επενδυτές δε θα φαίνεται να αγοράσουν τον τίτλο στα 3,35 ευρώ ούτε στα 2,34 ευρώ όταν συμμετέχοντας στην ΑΜΚ μπορεί να αγοράσει κανείς κοντά στο 1 ευρώ, ενώ πέραν αυτού δεν υπάρχουν και δικαιώματα. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, οι έντονες πιέσεις θα συνεχίστουν και στις επόμενες συνεδριάσεις μέχρι το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Αξίζει να σημειωθεί πως στα παράγωγα το συμβόλαιο της Πειραιώς λήξης Ιουνίου κλείδωσε και αυτό σε limit down.

Από τα blue chips πέραν των τραπεζών τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (0,58%), της ΕΥΔΑΠ (0,58%) και της Μυτιληναίος (0,49%).

Από τις τράπεζες, η Eurobank σημείωσε άνοδο 5,7%, η Alpha Bank 3,23%, ενώ της ΕΤΕ κατέγραψε οριακή άνοδο 0,16%.

Τα πακέτα που άλλαξαν χέρια έφτασαν τα 6,73 εκατ. ευρώ με δύο μεγάλα πακέτα σε ΟΤΕ στην τιμή 13,85 ευρώ (premium).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider