Coinbase: Στα 381 δολάρια «άνοιξε» η μετοχή στον Nasdaq - Στα 99,6 δισ. δολάρια η αποτίμηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coinbase: Στα 381 δολάρια «άνοιξε» η μετοχή στον Nasdaq - Στα 99,6 δισ. δολάρια η αποτίμηση
Οι μετοχές της Coinbase άνοιξαν στα 381 δολάρια στο δείκτη Nasdaq την Τετάρτη, δίνοντας στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ένα αρχικό ανώτατο όριο 99,6 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Coinbase άνοιξαν στα 381 δολάρια στον δείκτη Nasdaq, δίνοντας στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων μια αρχική αποτίμηση της τάξης των 99,6 δισ. δολαρίων.

Παρακάμπτοντας την παραδοσιακή διαδικασία IPO, η Coinbase εισήγαγε την μετοχή της επιτρέποντας σε εργαζόμενους και υπάρχοντας μετόχους να πωλήσουν τις μετοχές τους απευθείας με αγοραίες τιμές. Η τιμή αναφοράς είχε οριστεί στα 250 δολάρια.

Η Coinbase ιδρύθηκε το 2012 σαν ένας τρόπος να απλοποιήσει την αγορά bitcoin και εξελίχθηκε στο πιο δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και εκτινάχθηκε σε αξία μαζί με το bitcoin και το ethereum. Διαθέτει 56 εκατ. χρήστες, ενώ στο τέλος του 2020 είχε 43 εκατομμύρια.

Η Coinbase εισάγεται στο χρηματιστήριο την στιγμή που ποσά - ρεκόρ εισρέουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Η ιστορία της δεν έχει προηγούμενο: Ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στα προκαταρκτικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου πως τα έσοδα της εννεαπλασιάστηκαν σε σχέση με μια χρονιά πριν, ενώ τα καθαρά κέρδη από τα 32 εκατομμύρια δολάρια έφθασαν μεταξύ 730 και 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι περισσότερες συναλλαγές στη Coinbase αφορούν σε αγορές bitcoin και ethereum, τα οποία βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, κερδίζοντας αντίστοιχα 800% και 1.300% την προηγούμενη χρονιά.

Την Τετάρτη, το bitcoin, ενόψει της IPO της Coinbase έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 64.000 δολαρίων, ενώ με την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Coinbase, το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται περί τα 63.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Σε αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά το Bitcoin, ξεπέρασε και τα 63.000 δολάρια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider