Άνοδος για το πετρέλαιο - Σήμερα η συνάντηση του ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο - Σήμερα η συνάντηση του ΟΠΕΚ+
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 60,53 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,32% και το μπρεντ στα 64,08 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,14%.

Η σημερινή συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ+ ωθεί ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στη διατήρηση του περιορισμού της παραγωγής.

Ο ΟΠΕΚ + θα συζητήσει το σχέδιο που θα ακολουθήσει από τον Μάιο και μετά, συμπεριλαμβανομένης της άρσης των υφιστάμενων περικοπών και της σταδιακής αύξησης της παραγωγής, ανέφεραν τρεις πηγές του ΟΠΕΚ +.

Ο όμιλος έχει περιορίσει επί του παρόντος την παραγωγή κατά 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) για τη στήριξη των τιμών και τη μείωση της υπερπροσφοράς ενώ η Σαουδική Αραβία έχει προσθέσει σε αυτές τις περικοπές επιπλέον 1 εκατομμύριο βαρέλια.

«Δεδομένης της πρόσφατης αναταραχής των τιμών, καθώς και των ανησυχιών για την πορεία της ζήτησης υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση ότι ο ΟΠΕΚ + πιθανότατα θα διατηρήσεις τις τρέχουσες περικοπές για έναν επιπλέον μήνα», δήλωσε ο αναλυτής της ING, Warren Patterson.

Ο ΟΠΕΚ + μείωσε τις προβλέψεις αύξησης της ζήτησης πετρελαίου για φέτος κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα λόγω των ανανεωμένων lockdown. Όπως είναι γνωστό, η Γαλλία προχώρησε σε τρίτο εθνικό lockdown ενώ αρκετές επιπλέον ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης αυξήσει τους περιορισμούς.

Το πετρέλαιο βρήκε επίσης κάποια στήριξη στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των ΗΠΑ, αφού ο Πρόεδρος Joe Biden περιέγραψε ένα σχέδιο δαπανών ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες θα κατευθυνθούν σε υποδομές και έργα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13:33 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 60,53 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,32% και το μπρεντ στα 64,08 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider