Πτώση για το πετρέλαιο εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 61,27 καταγράφοντας πτώση κατά 0,47% και το μπρεντ στα 64,70 καταγράφοντας πτώση κατά 0,43%.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς αποκαθίσταται η θαλάσσια κυκλοφορία μέσω του καναλιού του Σουέζ μετά από μέρες έξι ημέρες αναμονής ενώ πλέον οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην επερχόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ + αυτή την εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί το θέμα της χρονικής επέκτασης των περικοπών στην παραγωγή.

Τα πλοία κατάφεραν να κινηθούν και πάλι μέσω της διώρυγας του Σουέζ την Τρίτη, αφού τα ρυμουλκά πέτυχαν την αποκόλληση του γιγαντιαίου Ever Given, το οποίο παρέμενε σε ένα στενό τμήμα του περάσματος για σχεδόν μια εβδομάδα, προκαλώντας τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση γύρω από την πλωτή οδό.

Η αγορά στρέφει την προσοχή της στη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη όπου τα μέλη του ομίλου θα συζητήσουν εάν θα διατηρήσουν τους περιορισμούς εκατομμυρίων βαρελιών στην παραγωγή σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι τιμές, μια στρατηγική που έχει λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες.

Η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να δεχτεί παράταση των περικοπών της παραγωγής έως τον Ιούνιο και είναι επίσης έτοιμη να παρατείνει τις εθελοντικές μονομερείς περικοπές εν μέσω του τελευταίου κύματος lockdown ως μέτρο αντιμετώπισης εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Περισσότεροι από 127,43 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό παγκοσμίως, και ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Reuters.

«Βραχυπρόθεσμα η αγορά πετρελαίου μπορεί να είναι ασταθής καθώς η προσφορά των ΗΠΑ αυξάνεται επίσης και η ζήτηση στην Ευρώπη αντιμετωπίζει αντιξοότητες», δήλωσε ο Avtar Sandu του Phillip Futures.

Την Τρίτη το πρωί το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 61,27 καταγράφοντας πτώση κατά 0,47% και το μπρεντ στα 64,70 καταγράφοντας πτώση κατά 0,43%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider