Στο κόκκινο η Wall Street - Απώλεια 300 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο η Wall Street - Απώλεια 300 μονάδων για τον Dow Jones
Το κλείσιμο της Τρίτης επεφύλασσε απώλειες για την Wall Street καθώς η επαναφορά μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού «βαραίνει» το επενδυτικό κλίμα, παρά τις δηλώσεις καθησυχασμού εκ μέρους των Τζ. Πάουελ και Τζ. Γέλεν.

Το κλείσιμο της Τρίτης επεφύλασσε απώλειες για την Wall Street καθώς η επαναφορά μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού «βαραίνει» το επενδυτικό κλίμα, παρά τις δηλώσεις καθησυχασμού εκ μέρους των Τζ. Πάουελ και Τζ. Γέλεν, με τις μετοχές που συνδέονται πιο στενά με την οικονομική ανάκαμψη (αεροπορικές, κατασκευαστικές κοκ) να οδηγούν την πτώση, και με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει πάνω από 300 μονάδες.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,94% ή 308 μονάδες, στις 32.423.
Ο S&P έχασε 0,74%, στις 3.911 μονάδες.
O Nasdaq υποχώρησε 1,12% στις 13.227 μονάδες.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναθέρμανε την ανησυχία γύρω από την Covid-19 καθώς τόνισε πως σε μια σειρά από περιοχές του πλανήτη εμφανίζεται εκ νέου αύξηση κρουσμάτων ενώ τα άκρως μεταδοτικά νέα στελέχη του ιού συνεχίζουν να εξαπλώνονται.

Στη Γερμανία, Γαλλία αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη, οι αυξανόμενες μολύνσεις αλλά και οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς προκαλούν αβεβαιότητα και οδηγούν σε μια νέα φάση lockdown και κλεισίματος της οικονομίας. Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται και στη Νότια Ασία, ενώ ακόμα και στις ΗΠΑ που έχουν να παρουσιάσουν θετικά αποτελέσματα στην μάχη κατά του κορονοϊού, το βιαστικό «άνοιγμα» έφερε την ραγδαία άνοδο κρουσμάτων σε 21 πολιτείες.

Διαβάστε επίσης:

Στον αντίποδα με τις ανησυχητικές εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία, να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας προσπάθησαν την Τρίτη ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ και η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε πως η Fed είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το στόχος της για το ύψος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το 2021 κοντά στο 2%, σημειώνοντας πως «έχουμε στη διάθεση μας εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό, εάν αυτό χρειαστεί».

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ μίλησε για τις επόμενες οικονομικές κινήσεις που σκέφτεται η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και ενός νέου πακέτου 3 δισ. δολαρίων, λέγοντας πως ο Λευκός Οίκος εξετάζει αλλαγές στη φορολογία, αλλά όχι προτάσεις που θα πλήξουν τις επιχειρήσεις.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, τα futures του πετρελαίου έπεσαν δραστικά την Τρίτη καθώς η επαναφορά των lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη αναμένεται να μειώσει την ζήτηση του πετρελαίου. Έτσι, το αργό στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, διολίσθησε στα 57,76 δολάρια το βαρέλι.

Με απώλειες έκλεισαν και τα futures του χρυσού καθώς η ισχύς του αμερικανικού δολαρίου συνέβαλε στην πτώση της τιμής του μετάλλου στο χαμηλότερο επίπεδο για πάνω από μία εβδομάδα. Έτσι, η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου μειώθηκε στα 1.725,10 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider