Απώλειες στη Wall Street υπό το βάρος των κινήσεων της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street υπό το βάρος των κινήσεων της Fed
Νέες απώλειες στη Wall Street μετά την απόφαση της Fed για τις αμερικανικές τράπεζες. Στο 1,74% το 10ετές.

Κλίμα νευρικότητας καταγράφεται την Παρασκευή, στη Wall Street δεν έχουν απομακρυνθεί πλήρως τα σύννεφα και οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που επέφεραν σημαντικές απώλειες για το χθεσινό κλείσιμο.

Οι αναλυτές εστιάζουν και πάλι στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς τίτλου να κινείται και σήμερα άνω του 1,7% και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου 1,5 μήνα.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλλουν και οι ανησυχίες για νέα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού. Ήδη, η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε πως εξετάζει να επαναφέρει αυστηρούς περιορισμούς στη χώρα, καθώς τα ημερήσια κρούσματα της νόσου εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Στο ίδιο πλαίσιο, παρακολουθούνται οι εξελίξεις γύρω από τα προγράμματα εμβολιασμών κατά της πανδημίας, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα μέσα στην Παρασκευή για το σκεύασμα της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones πέφτει 0,51% ή 167,29 μονάδες στις 32.695 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,26% ή 9,66 μονάδες στις 3.905 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει 0,26% ή 33,93 μονάδες στις 13.150 μονάδες.

Επίσης η απόδοση τους 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται σημαντικά φτάνοντας στα 1,74%, ενώ το 30ετές φτάνει στο 2,46%.

insider

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Παρασκευή η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε πως δεν θα παρατείνει τη χαλάρωση των απαιτούμενων επιπέδων κεφαλαιακών δεικτών των αμερικανικών τραπεζών, που λήγουν στο τέλος του Μαρτίου. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί πως οι αμερικανικές τράπεζες δε θα μπορούν να εξαιρούν τα κρατικά ομόλογα και τις καταθέσεις τους στην κεντρική τράπεζα κατά τον υπολογισμό του συμπληρωματικού δείκτη μόχλευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider