ΔΟΕ: Το 2023 η επαναφορά της ζήτησης για πετρέλαιο σε προ-κορονοϊού επίπεδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΟΕ: Το 2023 η επαναφορά της ζήτησης για πετρέλαιο σε προ-κορονοϊού επίπεδα
Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, θεωρείται μη πιθανό να καταγραφεί νέα μείωση στην προσφορά του πετρελαίου για τους επόμενους μήνες.

Η παγκόσμια ζήτηση για το πετρέλαιο θα επανέλθει με αργούς ρυθμούς στα επίπεδα του 2019, δηλαδή στα επίπεδα προ της κρίσης που προκάλεσε στην παγκόσμια αγορά η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας. Και η ανάπτυξη της ζήτησης θα είναι υποτονική στο εξής εξαιτίας των νέων συνηθειών στον εργασιακό χώρο και την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα, πρόσθεσε.

Στη μηνιαία έκθεση του ΔΟΕ για τον «μαύρο χρυσό», που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, προβλέπεται πως η παγκόσμια ζήτηση για το πετρέλαιο θα επανέλθει στα επίπεδα που ήταν το 2019 από το 2023. Η ζήτηση για καύσιμα θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε λίγο πάνω από 101 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2023, ανακτώντας πλήρως τα 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που χάθηκαν όταν η καραντίνα άδειασε τους δρόμους και καθήλωσε τα αεροσκάφη.

Οι προβλέψεις του Οργανισμού για τη ζήτηση του πετρελαίου εντός του 2021 παραμένουν αμετάβλητες και ότι θεωρείται μη πιθανό να καταγραφεί νέα μείωση στην προσφορά του πετρελαίου για τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider