Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πριν από τη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πριν από τη Fed
Η προσοχή των επενδυτών στις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ για την Τετάρτη. Μικρά κέρδη για τις αγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Επιφυλακτικές κινήσεις σημειώνονται στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για την Τετάρτη, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που αναμένονται το βράδυ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι αγορές αναμένουν να δουν το εάν θα υπάρξουν κάποια «σημάδια» από τη Fed για ενδεχόμενη αλλαγή στη νομισματική πολιτική της στο μέλλον, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτών εκτιμά πως η Fed θα διατηρήσει σήμερα αμετάβλητο το ύψος των βασικών επιτοκίων της.

Στα της Ευρώπης, το ενδιαφέρον στρέφεται στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αποφασίσει την Πέμπτη για το εάν θα συνεχιστεί η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19.

Στην κίνηση των δεικτών, o πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται αρνητικά 0,06% στις 426.82 μονάδες.

Ο Stoxx 50 υποχωρεί 0,09% στις 3.847 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE πέφτει 0,07% στις 6.799 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύεται 0,03% στις 14.563 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC διολισθαίνει 0,06% στις 6.051 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,22% στις 24.314 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη χάνει 0,19% στις 8.641 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, καθώς τα lockdowns του κορονοϊού και η συνεπακόλουθη αβεβαιότητα σε όλη την Ευρώπη επιβάρυνε τις πωλήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider