Με μικρά κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μικρά κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει της ΕΚΤ
Μεικτά πρόσημα στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, για το ξεκίνημα των συνεδριάσεων, με την προσοχή στην ΕΚΤ και στις ΗΠΑ.

Νευρική εικόνα καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής για την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αναλυτές αναμένουν σημάδια από τις δηλώσεις της διοικήτριας της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, για τις επόμενες κινήσεις της ευρωτράπεζας και για το εάν υπάρχουν σχεδιασμοί για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και αγορά εργασίας παραμείνουν.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Stoxx 600 ενισχύεται οριακά 0,02% στις 420.48 μονάδες.

Ο Stoxx 60 κερδίζει 0,46% στις 3.803 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE πέφτει 0,12% στις 6.722 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κερδίζει 0,38% στις 14.493 μονάδες, θέτοντας πλώρη για νέο ιστορικό υψηλό.

Στο Παρίσι, ο CAC ισχυροποιείται 0,64% στις 5.962 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,05% στις 23.831 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ανεβαίνει 0,27% στις 8.519 μονάδες.

Εξάλλου, οι αγορές περιμένουν σήμερα την ψήφιση του πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις ΗΠΑ.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, η γαλλική βιομηχανική παραγωγή, που περιλαμβάνει τη μεταποίηση, την ενέργεια και τις κατασκευές, σημείωσε άνοδο 3,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,5% τον Ιανουάριου, σύμφωνα με έρευνα της The Wall Street Journal.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, η Adidas ανακοίνωσε ότι επέστρεψε σε ήπια ανάπτυξη, σε σταθερές ισοτιμίες, στο δ' τρίμηνο του 2020, με ώθηση από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις λιανικές πωλήσεις και πως αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στα έσοδα, στα καθαρά κέρδη και στα περιθώρια το 2021.

Εξάλλου, η Industria de Diseno Textil ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι πωλήσεις και τα κέρδη υποχώρησαν το 2020, αλλά ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύχθηκε σημαντικά και ότι θα καταβάλει μέρισμα για το έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider