Ξένα Χρηματιστήρια
09-03-2021 | 23:20

Στο πράσινο η Wall Street λόγω της σταθεροποίησης των αποδόσεων – «Ξέσπασμα» Nasdaq και τεχνολογικών μετοχών

Newsroom
Μοιράσου το
Στο πράσινο η Wall Street λόγω της σταθεροποίησης των αποδόσεων – «Ξέσπασμα» Nasdaq και τεχνολογικών μετοχών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μετά από μια περίοδο πίεσης για τον Nasdaq και τις big tech εταιρείες του, την Τρίτη ήταν η σειρά του να ανακάμψει καθώς, ωθούμενος από την πτώση των ομολογιακών αποδόσεων, κατέγραψε την καλύτερη ημέρα διαπραγμάτευσης από το Νοέμβριο.

Έτσι, αναλυτικά, στο κλείσιμο της Τρίτης οι δείκτες έχουν ως εξής: 

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε 0,10% στις 31.832 μονάδες.
Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,36% στις 3.873 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 3,69% στις 13.073 μονάδες.

Με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να σταθεροποιείται κάτω από το όριο του 1,6% την Τρίτη, στο 1,537%, οι φόβοι της αγοράς για την απειλή των πληθωριστικών πιέσεων εξασθένησαν, γεγονός που αποτυπώθηκε στο ταμπλό.

Στο επενδυτικό κλίμα επιδρά θετικά η ανακοίνωση των εκτιμήσεων του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίες προβλέπουν σημαντική βελτίωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της σταδιακής υλοποίησης των εμβολιασμών, της πρόσθετης δημοσιονομικής στήριξης, κυρίως στις ΗΠΑ, και της καλύτερης αντίδρασης των οικονομιών στα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Στην ενδιάμεση έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί 5,6% φέτος και 4% το 2022.

Επίσης, προβλέπει ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί 6,5% φέτος και 4% το 2022, πολύ περισσότερο από ό,τι της Ευρωζώνης (3,9% και 3,8%, αντίστοιχα).

Αντίστοιχα, ικανοποίηση προκαλεί το γεγονός ότι  στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται έως αύριο το πρωί το οικονομικό πακέτο Μπάιντεν 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που ψήφισε η Γερουσία κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19.

Στις επιχειρήσεις, η μετοχή της Tesla, μετά από ένα πενθήμερο sell-off 21% που της στοίχισε 277 δισ. δολάρια, την Τρίτη εκτοξεύθηκε κερδίζοντας 19,64%, ενώ η GameStop συνέχισε το ράλι με κέρδη 26,94%.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.