Ξένα Χρηματιστήρια
09-03-2021 | 10:36

Θετικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Μοιράσου το
Θετικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ανοδική κινούνται πλέον οι ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από τα futures της Wall Street και της υποχώρησης της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς τίτλου.

Από την άλλη όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με τον EU Observer, η EE «έχει κουραστεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος»,

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι «εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές» και προσέθεσε ότι η AstraZeneca έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο. Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν κοιτάζουμε χώρες, αλλά εταιρείες. Η AstraZeneca πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων προτού μπορέσουν να εξάγουν την παραγωγή AstraZeneca από την Ευρώπη» .

«Η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβασή τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές» συμπλήρωσε.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι «τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται και ότι η ΕΕ θα επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Έτσι, ο Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,60% στις 419,74 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE ενισχύεται 0,67% στις 6.764 μονάδες, στη Φρανκφούρτη, ο DAX «κερδίζει» 0,29% στις 14.422 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC καταγράφει άνοδο 0,28% στις 5.919 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,40% στις 23.777 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,54% στις 8.490 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.