Θετικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές
Οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν προκαλούν νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ανοδική κινούνται πλέον οι ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από τα futures της Wall Street και της υποχώρησης της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς τίτλου.

Από την άλλη όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με τον EU Observer, η EE «έχει κουραστεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος»,

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι «εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές» και προσέθεσε ότι η AstraZeneca έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο. Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν κοιτάζουμε χώρες, αλλά εταιρείες. Η AstraZeneca πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων προτού μπορέσουν να εξάγουν την παραγωγή AstraZeneca από την Ευρώπη» .

«Η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβασή τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές» συμπλήρωσε.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι «τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται και ότι η ΕΕ θα επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Έτσι, ο Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,60% στις 419,74 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE ενισχύεται 0,67% στις 6.764 μονάδες, στη Φρανκφούρτη, ο DAX «κερδίζει» 0,29% στις 14.422 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC καταγράφει άνοδο 0,28% στις 5.919 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,40% στις 23.777 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,54% στις 8.490 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider