«Μάχη» για τις 830 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» για τις 830 μονάδες στο Χρηματιστήριο
Με το δεξί στην εβδομάδα το Χρηματιστήριο. Έντονη μεταβλητότητα στις τράπεζες.

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα πιάνοντας το νήμα από την τελευταία κερδοφόρα εβδομάδα. Οι αγοραστές φαίνεται να δοκιμάζουν τα όρια των πωλητών στις 830 μονάδες, με τους τελευταίους να ενεργοποιούνται χαμηλώνοντας τον πήχη της εγχώριας αγοράς.

Έτσι τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,33% στις 832,66 μονάδες με τον τζίρο στα 29,73 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,45% σημειώνει ο FTSE 25 στις 1.992 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται στο 0,86% στις 529,81 μονάδες.

Εντυπωσιακά συνεχίζει η Motor Oil που μετά το 5% της Παρασκευής, συνεχίζει σήμερα με κέρδη 2,46% με καταλύτη την άνοδο των τιμών πετρελαίου.

ΕΛΠΕ και Τέρνα Ενεργειακή καταγράφουν κέρδη άνω του 1% ενώ έντονη μεταβλητότητα σημειώνεται στις τράπεζες με την Τρ. Πειραιώς και την Alpha Bank να «σβήνουν» τα κέρδη του 2,89% και 2,08% αντίστοιχα,

Η ΔΕΗ καταγράφει κέρδη 0,62% ετοιμάζοντας παράλληλα την έκδοση SLB 5ετούς ομολόγου με κουπόνι γύρω στο 3% όπως έγραφε την Κυριακή το insider.gr

Ήπια πτωτικά κινείται ο ΟΠΑΠ ο Μυτιληναίος και η Lamda.

Όπως ανέφερε ο Μάνος Χατζηδάκης σε ανάλυση της Beta Χρηματιστηριακής, «τεχνικά,ο Γενικός Δείκτης αφού ανέβασε αποφασιστικά όγκους επέστρεψε πάνω από τις 800 μονάδες καταγράφοντας μάλιστα στην συνεδρίαση της Τετάρτης νέο υψηλό έτους για να υποχωρήσει στην συνέχεια υπό την πίεση μιας αναμενόμενης κατοχύρωσης κερδών. Η ακολουθία των τιμών κρίνεται άκρως συντηρητική–έως και αισιόδοξη-σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στο εξωτερικό με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα έναντι τριών συνεχόμενων πτωτικών του δείκτη Nasdaq φαινόμενο αρκετά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Οι αγοραστές φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει τα ηνία της αγοράς κρατώντας ανέπαφες κρίσιμες ζώνες τιμών όπως η ζώνη των 800 μονάδων που έχει πλέον χαρακτηριστικά βραχυπρόθεσμης στήριξης. Κατά τα λοιπά η διαγραμματική εικόνα έγινε ισχυρά αισιόδοξη αφού μετά την αντίσταση των 830 μονάδων ακολουθεί ένα ξέφωτο ανόδου έως τις 910 μονάδες. Οι ταλαντωτές σε ημερήσια βάση ακόμα δεν έχουν μπει ακόμα σε υπερτιμημένες ζώνες και τόσο ο MACD και οι κινητοί μέσοι των 30 και 50 ημερών κρατούν την θετική τους άποψη για την μεσοπρόθεσμη εξέλιξη της τάσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider