Ράλι για το πετρέλαιο – Πάνω από τα 68 δολάρια το μπρεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι για το πετρέλαιο – Πάνω από τα 68 δολάρια το μπρεντ
Οι υπουργοί Πετρελαίου των μελών του ΟΠΕΚ+ θα συνεδριάσουν και πάλι την 1η Απριλίου.

Σε ράλι ώθησε την αγορά πετρελαίου η απόφαση του ΟΠΕΚ + να παρατείνει τις μειώσεις στην παραγωγή μέχρι τον Απρίλιο παρά τις προβλέψεις των διεθνών αναλυτών ότι τα οι ηγέτιδες δυνάμεις του καρτέλ θα αποφάσιζαν μείωση των περικοπών ύστερα από την άνοδο που κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, εξετάστηκε η πορεία της αγοράς και όπως διαπιστώθηκε από τους υπουργούς Πετρελαίου των πετρελαιοπαραγωγών κρατών η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει την ανάκαμψη της αγοράς.
«Ο ΟΠΕΚ + εξακολουθεί να έχει επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης και έτσι φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση», δήλωσε ο Warren Patterson, από την ING.

«Μια σταθερή αύξηση της παραγωγής μπορεί να απορροφηθεί με τη βελτίωση της παγκόσμιας ζήτησης και μπορεί να μην έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην τιμή. Οι ανησυχίες θα ενταθούν μόνο εάν αυξηθεί η παραγωγή των ΗΠΑ ως απάντηση σε υψηλότερες τιμές», σημείωσε σχετικά ο Ravindra Rao, αντιπρόεδρος της Kotak Securities.

Η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι θα παρατείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατ. βαρέλια έως τον Απρίλιο και ότι αποφασίσει τους επόμενους μήνες πότε θα αρχίσει να την αυξάνει σταδιακά. Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ+ επέτρεψε μία μέτρια αύξηση κατά 130.000 βαρέλια στην Ρωσία και κατά 20.000 βαρέλια στο Καζακστάν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές επανεξετάζουν τις προβλέψεις τους για τις τιμές προκειμένου αυτές να αντανακλούν τον συνεχιζόμενο περιορισμό της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ + καθώς και την πορεία της αμερικανικής παραγωγής.

Η Goldman Sachs αύξησε την πρόβλεψη για την τιμή του Brent κατά 5 δολάρια στα 75 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο και στα 80 δολάρια το βαρέλι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ η UBS αύξησε τις προβλέψεις της για το Brent στα 75 δολάρια ανά βαρέλι για το μπρεντ και για το WTI στα 72 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Την Παρασκευή το πρωί (10:53 ώρα Ελλάδος), το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 67,66 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 0,92% και το αμερικανικό αργό στα 63,74 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 0,82%.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Πετρελαίου των μελών του ΟΠΕΚ+ θα συνεδριάσουν και πάλι την 1η Απριλίου για να αποφασίσουν για τη μελλοντική πολιτική του ομίλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider