Παίρνουν την ανιούσα οι ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παίρνουν την ανιούσα οι ευρωπαϊκές αγορές
Περιορισμένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ για την άνοδο των yields.

Ενισχύονται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές Τρίτη καθώς αρχίζει ελαφρώς να εξασθενεί η νευρικότητα γύρω από την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων που αποθάρρυνε τους επενδυτές στο να αναλάβουν πρόσθετο ρίσκο στα χαρτοφυλάκιά τους.

Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Λουίς Ντε Γκίντος, τόνισε σε πορτογαλικά μέσα πως «θα πρέπει να δούμε αν αυτή η αύξηση των αποδόσεων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις χρηματοδοτικές συνθήκες», την Τρίτη. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «εάν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι θα έχει, τότε είμαστε ανοιχτοί στην αναδιάρθρωση του προγράμματός μας, συμπεριλαμβανομένου του PEPP, εάν είναι απαραίτητο, καθώς έχουμε τα «όπλα» και το χώρο για ελιγμούς».

Παράλληλα κατά 8,7% συρρικνώθηκε ο τζίρος στη Γερμανία στο σκέλος των λιανικών πωλήσεων Ιανουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα το 2019, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή. Σε μηνιαία βάση κινήθηκαν αρνητικά κατά 4,5% έναντι εκτίμησης για πτώση κατά 0,3%, μετά από πτώση κατά 9,1% τον Δεκέμβριο.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,45% στις 414,30 μονάδες, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,56% στις 6.625 μονάδες, στη Φρανκφούρτη, ο DAX κινείται στο +0,31% στις 14.058 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,30% στις 5.810 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,15% στις 23.297 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 καταγράφει οριακή άνοδο 0,09% στις 8.386 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider