Πετρέλαιο: Η πολιτική του ΟΠΕΚ πιέζει τις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η πολιτική του ΟΠΕΚ πιέζει τις τιμές
Την Τρίτη το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,93 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,17% και το μπρεντ στα 62,87 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,29%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 1% την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειες που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα. Οι προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ+ θα αποφασίσει αύξηση του εφοδιασμού στην επερχόμενη συνάντηση των μελών του αυτή την εβδομάδα αλλά και οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα ώθησαν προς τα κάτω τις τιμές.

da, αναλυτής βασικών προϊόντων της Rakuten Securities.

«Οι ανησυχίες για την αύξηση του εφοδιασμού του ΟΠΕΚ + και το τέλος της εθελοντικής περικοπής 1 εκατομμυρίου βαρελιών από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας επηρέασαν τις τιμές του πετρελαίου», ανέφερε ο Satoru Yoshida από την Rakuten Securities.

Τα μέλη του οργανισμού θα έχουν συνάντηση την Πέμπτη και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητήσουν μια αύξηση στην παραγωγή ύψους 1,5 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

«Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να παραμείνουν υπό πίεση καθώς οι επενδυτές αναδιπλώνονται πριν από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ», δήλωσε ο Hiroyuki Kikukawa, γενικός διευθυντής της Nissan Securities.

Το συναίσθημα της αγοράς μετριάστηκε επίσης από τα αδύναμα στοιχεία παραγωγής από την Κίνα, δήλωσε ο Kikukawa.

Η αύξηση της εργοστασιακής δραστηριότητας της Κίνας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών τον Φεβρουάριο, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τη ζήτηση αργού και να πιέσει τις τιμές του πετρελαίου.

Την Τρίτη το πρωί (10:03 ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,93 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,17% και το μπρεντ στα 62,87 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,29%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider