Ώθηση στο πετρέλαιο δίνει η αισιοδοξία για το εμβόλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ώθηση στο πετρέλαιο δίνει η αισιοδοξία για το εμβόλιο
Το αργό διαπραγματεύεται στα 62,06 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,91% και το μπρεντ στα 65,03 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,95%.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από την αισιοδοξία για τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19, το πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ και την αυξανόμενη εργοστασιακή δραστηριότητα στην Ευρώπη παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Οι τρεις κύριοι υποστηρικτικοί παράγοντες του πετρελαίου είναι η διευρυνόμενη διάθεση εμβολίων, η αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη και η άποψη ότι το ισοζύγιο πετρελαίου θα γίνει πιο σφιχτό ως αποτέλεσμα των δύο αυτών παραγόντων», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil Associates, Tamas Varga.

Αν και τα δεδομένα για τη βιομηχανική δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ανάμεικτα, το σήμα προς τις αγορές παραμένει θετικό. Η αύξηση της εργοστασιακής δραστηριότητας της Κίνας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των εννέα μηνών τον Φεβρουάριο, αλλά η γερμανική δραστηριότητα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson ενίσχυσε επίσης τις οικονομικές προοπτικές.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (14:21 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 62,06 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,91% και το μπρεντ στα 65,03 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,95%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider