Μικρή πτώση για το πετρέλαιο - Αύξηση του εφοδιασμού αναμένεται από τον ΟΠΕΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή πτώση για το πετρέλαιο - Αύξηση του εφοδιασμού αναμένεται από τον ΟΠΕΚ
Την Παρασκευή το μεσημέρι το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 62,98 δολάρια και το μπρεντ στα 66,39 δολάρια.

Μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς η προσφορά αμερικανικού αργού επανέρχεται σταδιακά και η πράσινη πολιτική του νέου προέδρου, Τζο Μπάιντεν κερδίζει έδαφος.

Παρά την πτώση των τιμών της Παρασκευής, το πετρέλαιο οδεύει προς μηνιαία κέρδη περίπου 20% καθώς ενισχύθηκε από τις διακοπές της προσφοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της ζήτησης λόγω των εμβολιασμών κατά της COVID-19.

Στο μέτωπο του ΟΠΕΚ+, οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η συνάντηση του ομίλου την επόμενη εβδομάδα, θα οδηγήσει σε σχετικό άνοιγμα της "στρόφιγγας" και σε σταδιακή αύξηση της προσφοράς.

«Θεωρώ ότι η Σαουδική Αραβία θα αυξήσει την παραγωγή, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τιμές στην αγορά», δήλωσε ο Yousef Alshammari, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων αγορών πετρελαίου CMarkets.

«Η διακοπή του εφοδιασμού στο Τέξας μπορεί να οδηγήσει τον ΟΠΕΚ + και τη Σαουδική Αραβία να αυξήσουν την παραγωγή σε κάποιο βαθμό και μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης της παραγωγής θα μεταφερθεί στις εξαγωγές σε υψηλότερες τιμές», προσθέτει.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (13:20 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 62,98 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,85% και το μπρεντ στα 66,39 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,73%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider