Πετρέλαιο: Σε προ πανδημίας επίπεδα παραμένουν οι διεθνείς τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε προ πανδημίας επίπεδα παραμένουν οι διεθνείς τιμές
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 61,67 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,15% και το μπρεντ στα 65,60 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,35%.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη παρά την αναπάντεχη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (ΑΡΙ), τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Φεβρουαρίου, έναντι εκτιμήσεων για ισοπαλία 5,2 εκατομμυρίων βαρελιών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι τιμές αυξήθηκαν λόγω της διακοπής του εφοδιασμού των ΗΠΑ και της πειθαρχίας στις περικοπές εφοδιασμού από τον ΟΠΕΚ +.

Το μπρεντ μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω σε εύρος 66,45 - 66,97 δολαρίων ανά βαρέλι, όπως δήλωσε ο τεχνικός αναλυτής του Reuters, Wang Tao.

«Το βασικό ερώτημα είναι πόσο γρήγορα ανακάμπτει ο εφοδιασμός πετρελαίου των ΗΠΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο αναλυτής της Commonwealth Bank, Vivek Dhar.

«Φαίνεται ότι η προσφορά θα ανακάμψει γρηγορότερα από τα διυλιστήρια και η προσφορά θα ξεπεράσει τη ζήτηση τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό θα δημιουργήσει πιέσεις στην αγορά».

«Αυτό το ράλι σίγουρα ξεπέρασε τον εαυτό του ... Είμαστε σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα προ-Covid και η ζήτηση απέχει από αυτά τα επίπεδα», δήλωσε ο Sukrit Vijayakar, διευθυντής τηςTrifecta.

Την Τετάρτη το πρωί (11:41 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 61,67 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,15% και το μπρεντ στα 65,60 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,35%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider