Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο με αιχμή την Τρ. Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο με αιχμή την Τρ. Πειραιώς

Μια «ανάσα» από τις 800 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, με τους αγοραστές να «μπαίνουν» δυναμικά στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά και σε άλλους δεικτοβαρείς τίτλους.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 2,61% στις 796,38 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 51,71 εκατ. ευρώ. Άνοδο 2,66% κατέγραψε και ο FTSE 25, στις 1.897,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 3,86% στις 471,57 μονάδες.

Ξεχώρισαν η Τρ. Πειραιώς που έκλεισε στο +9,25% με τη μετοχή της Βιοχάλκο να κλείνει στο 5,44% και την Alpha Bank να ακολουθεί στο 5,06%.

Ευρύτερα το ταμπλό του ΧΑ «βάφτηκε» πράσινο. Ωστόσο το σημερινό Eurogroup αναμένεται να δώσει κατεύθυνση στο Χρηματιστήριο για τις επόμενες συνεδρίασεις.

Από την άλλη, σύμφωνα με τη Euroxx το σκηνικό για θετικές αποδόσεις για τις ελληνικές μετοχές το β' εξάμηνο του έτους παραμένει ευνοϊκό, υποστηριζόμενο επίσης από μια καλή δυναμική αύξησης των εταιρικών κερδών και λογικές, ή ακόμη και ελκυστικές, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποτιμήσεις. Βραχυπρόθεσμα παρ'όλα αυτά, η έλλειψη σημαντικού καταλύτη περιορίζει την κίνηση της εγχώριας αγοράς γύρω από τις 800 μονάδες.

Στα top picks της Χρηματιστηριακής για εφέτος συγκραταλέγονται εταιρείας που προσφέρουν την καλύτερη έκθεση στον υποσχόμενο ενεργειακό τομέα (Μυτιληναίος τιμή στόχος 14 ευρώ, ΔΕΗ τιμή στόχος 13 ευρώ, Tέρνα Ενεργειακή τιμή στόχος 15,80 ευρώ), καλύπτοντας σημαντικές πτυχές όπως η ενεργειακή μετάβαση, η ανάπτυξη των ΑΠΕ και ο μετασχηματισμός.

Πέραν αυτών, στις κορυφαίες επιλογές συγκραταλέγονται και δύο μεγάλες, σε κεφαλαιοποίηση μετοχές με καλά θεμελιώδη, ισχυρές ταμειακές ροές και διατηρήσιμα μερίσματα (ΟΠΑΠ τιμή στόχος 14,50 ευρώ, ΟΤΕ τιμή στόχος 16,50 ευρώ). Όσον αφορά τις τράπεζες, η κορυφαία επιλογή της Euroxx για το 2021 είναι ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας (τιμή στόχος 3,40 ευρώ) χάρη στην ισχυρή κεφαλαιακή θέση, την καλύτερη θέση ρευστότητας στον κλάδο και τα κορυφαία επίπεδα κάλυψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider