Ξένα Χρηματιστήρια
12-02-2021 | 16:40

Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street λίγο πριν το φινάλε της εβδομάδας

Newsroom
Μοιράσου το
Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street λίγο πριν το φινάλε της εβδομάδας

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στη Wall Street με διορθωτικές κινήσεις κυρίως στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq την Παρασκευή.

Και αυτό αφού τις τελευταίες 20 ημέρες, κατά μέσο όρο άλλαξαν χέρια 15,8 δισεκατομμύρια μετοχές στη Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε το Bloomberg. Αυτό το νούμερο απέχει λίγο από τον μέσο όρο των 16,1 δισεκατομμύρια μετοχών που σημειώθηκε στις 25 Μαρτίου, και ήταν το υψηλότερο επίπεδο για τουλάχιστον μια δεκαετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Παράλληλα, για το οικονομικό έτος 2021, το CBO (γραφείο Προϋπολογισμού των ΗΠΑ) εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα συρρικνωθεί στα 2,26 τρισ. δολάρια, από 3,13 τρισ. δολάρια το 2020 και θα συνεχίσει να κινείται καθοδικά έως το 2024, οπότε αναμένεται να διαμορφωθεί στα 905 δισ. δολάρια. Ωστόσο, από εκεί και έπειτα, το CBO προβλέπει εκ νέου διεύρυνση του ελλείμματος στα σχεδόν 2 τρισ. δολάρια το 2031, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Από την άλλη προβληματισμό προκάλεσαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ που έκανε λόγο για ζοφερή κατάσταση στην αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Όπως ανέφερε «παρότι η αγορά εργασίας έχει ανακτήσει 12 εκατομμύρια θέσεις σε σύγκριση με την πρώτη φάση της κρίσης της πανδημίας οι ΗΠΑ απέχουν πολύ ακόμη μέχρι να βρεθούν στο σημείο που πρέπει σχετικά με τα επίπεδα της απασχόλησης» ανέφερε ο Πάουελ.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «θα χρειαστούμε συνεχιζόμενη υποστήριξη τόσο από βραχυπρόθεσμες πολιτικές όσο και από μακρόπνοες επενδυτικές κινήσεις, ώστε όλοι εκείνοι που ψάχνουν εργασία να έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες που θα τους επιτρέψουν να συνεισφέρουν στα οφέλη της ευημερίας και να τα μοιραστούν».

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones καταγράφει ήπια πτώση 0,04% στις 31.415 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,10% στις 3.911 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα στο 0,42% στις 13.965 μονάδες.

Θετικά κινείται από τον βιομηχανικό δείκτη η μετοχή της Visa με άνοδο 1,82% με την American Express να ακολουθεί στο 1,10%.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.