Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, ανακάμπτουν οι τραπεζικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, ανακάμπτουν οι τραπεζικές μετοχές
Σταθεροποιείται σε ήπια άνοδο ο Γενικός Δείκτης, με ηγέτες τα blue chips, όπως ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Νευρικότητα στις τράπεζες.

Ήπια άνοδο σημειώνει το Χρηματιστήριο, διαγράφοντας τις νωρίτερες απώλειες, με τις τράπεζες να καταγράφουν μικτά πρόσημα, καθώς η νέα αύξηση κρουσμάτων και οι φόβοι για ένα τρίτο σκληρότερο lockdown πιέζουν την αγορά και εντείνουν τις ανησυχίες, δίνοντας τέλος στο χθεσινό «γκάζι».

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,45% στις 764,02 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 767,75 μονάδες, με άνοδο 0,94%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,77 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,5%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,33%. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει οριακή άνοδο 0,06%, με την Τρ. Πειραιώς να καταγράφει πτώση 1,7%, την Alpha Bank να ενισχύεται 0,8%, την Εθνική να κινείται στο +0,3% και τη Eurobank να κερδίζει 0,56%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (1,85%), της ΕΥΔΑΠ (1,7%), της Τέρνα Ενεργειακή (1,4%), της ΔΕΗ (1,34%) και του ΟΠΑΠ (1,1%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (1,98%), των ΕΛΠΕ (0,9%) και της Aegean Airlines (0,9%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (1,63%) και των Τηλεπικοινωνίων (1,56%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (1,22%) και των Πρώτων Υλών (0,81%).

Σύμφωνα με το insider.gr, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες παραμένουν στο «δρόμο» των αυξημένων προκλήσεων, με τη Euroxx να επιβεβαιώνει ωστόσο τη θετική σύστασή της καθώς όπως επισημαίνει έχουν διατηρήσει μια ισχυρή κεφαλαιακή θέση (στο 14,7% ο δείκτης CET1 στο εννεάμηνο έναντι μέσου όρου της ΕΕ 15,2%), ένα βελτιωμένο προφίλ ρευστότητας (δάνεια προς καταθέσεις L/D στο 83,7%) με φθίνων δείκτη NPE.

Η χρηματιστηριακή αυξάνει παράλληλα τις τιμές στόχους, «στέλνοντας» τον τίτλο της Alpha Bank στα 1,25 ευρώ από 0,90 με περιθώριο ανόδου 67%, και της Eurobank (top pick) στα 0,88 ευρώ από 0,75 ευρώ με περιθώριο περαιτέρω ανοδικής κίνησης 54%. Υψηλότερα θέτει η Euroxx τον «πήχη» για την Εθνική Τράπεζα (top pick), με upside 70% και τιμή στόχο στα 3,40 ευρώ, ενώ σύσταση «overweight» διατηρεί και για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς κατεβάζοντας ωστόσο την τιμή στόχο στα 1,45 ευρώ από 1,55 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider