Στο επίκεντρο πωλήσεων βρίσκεται τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να χάνει ενδοσυνεδριακά τις 600 μονάδες και να υπαναχωρεί έως τις 595,34 μονάδες.
Το «εκρηκτικό κοκτέιλ» που δημιουργεί το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ, η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, οι επικείμενες αποφάσεις της FED για τα επιτόκια του δολαρίου και η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων, επιδρούν αρνητικά στις διεθνείς αγορές και έχουν αντίκτυπο και στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική υποχωρεί κατά 8,00% στα 0,230 ευρώ, η Πειραιώς κατά 7,86% στα 0,211 ευρώ, της Eurobank κατά 7,76% στα 0,784 ευρώ και η Alpha Bank σημειώνει πτώση 6,02% στα 2,03 ευρώ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 603,25 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,49%. Ανοδικά κινούνται 6 μετοχές, 45 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,15 εκατ. ευρώ.
Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η διάσπαση των 605 μονάδων φέρνει την αγορά πιο κοντά την αγορά στις 580 μονάδες και ακυρώνει την πλαγιοανοδική κίνηση.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,19%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Centric Συμμετοχών (+14,17%), Παπουτσάνης (+9,68%), Τεχνική Ολυμπιακή +7,46% και Ευρωσύμβουλοι +3,42%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Νηρεύς -16,81%, Attica Bank-11,18% και Εθνική -8,00%.



