Νέες ανησυχίες για την πορεία του COVID-19 «ρίχνουν» το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες ανησυχίες για την πορεία του COVID-19 «ρίχνουν» το πετρέλαιο
Την Τετάρτη το αργό διαπραγματεύεται στα 40,60 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,5%.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη εν μέσω ανησυχιών για αναζωπύρωση των κρουσμάτων, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι το οποίο θα παρεμποδίσει οποιαδήποτε ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων.

«Οι τιμές του πετρελαίου είναι χαμηλότερες λόγω ανησυχιών ότι η αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ θα περιορίσει την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων», δήλωσε η τράπεζα RBC. Σύμφωνα με το Reuters, 16 Πολιτείες ανέφεραν αύξηση ρεκόρ σε νέες περιπτώσεις COVID-19 τις πρώτες πέντε ημέρες του Ιουλίου ενώ άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Αυστραλία, έχουν επίσης πληγεί από την επανεμφάνιση νέων μολύνσεων.

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης αργού τη Δευτέρα καθώς προσδοκά ότι η ζήτηση θα αυξηθεί. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να επιβαρύνει τα ήδη χαμηλά περιθώρια για τα διυλιστήρια.

«Ενώ οι περικοπές ρεκόρ από τους Σαουδάραβες και τα υπόλοιπα μέλη ΟΠΕΚ + υποστηρίζουν την ιδέα των ισχυρότερων περικοπών, αυτό δεν θα είναι ευχάριστο νέο για τα διυλιστήρια, όσον αφορά στα περιθώριά τους, τα οποία βρίσκονται ήδη υπό σημαντική πίεση», δήλωσε η τράπεζα ING.

Την Τετάρτη το πρωί (10.58 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 40,60 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider