«Βγάζει» αντίδραση το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Βγάζει» αντίδραση το Χρηματιστήριο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Θετικά πρόσημα στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την αργία των Θεοφανείων. Προς τις 930 μονάδες κινείται η εγχώρια αγορά.

Ισχυροποιούνται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την Τρίτη, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την αργία των Θεοφανείων, ακολουθώντας την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών.

Η αγορά ενισχύεται πάνω από τις 920 μονάδες, καθώς φαίνεται πως – για την ώρα – υποχωρούν οι φόβοι για την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Η αγορά αντιδρά μετά τις διεθνείς πιέσεις που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστρατήγου, Κασέμ Σουλεϊμανί κατόπιν εντολής του Ντόναλντ Τραμπ. Την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες 1,14% στις 920,09 μονάδες.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 13:00, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται στις 926,80 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,71%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,15 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,50%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ(+2,10%),της Σαράντης(+1,75%),της Fourlis(+1,40%),της Coca Cola HBC(+1,35%) και της Πειραιώς (+1,34%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ(-1,33%), των ΕΛΠΕ(-1,04%) και της Motor Oil(-0,67%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,18%) και των Τροφίμων (+1,33%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου(-0,89%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,52%).

Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 23 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εβροφάρμα (+3,45%)και Δρομέας(+3,25%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: (Fieratex-9,48%)και Βιοκαπρέτ(-6,01%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακίνητα: Διπλό «ψαλίδι» στους φόρους το 2027 - Πάνω από 592.000 ιδιοκτήτες γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Ξεμπλοκάρει δικαστικά η επέκταση της Λ. Κύμης (ΤΕΡΝΑ, AKTOR) - «Στον αέρα» χρηματοδότηση και έργο

ΔΕΔΔΗΕ: Περιθώρια για νέες μικρομεσαίες επενδύσεις ΑΠΕ στο δίκτυο διανομής – Πως θα εξελιχθεί η ζήτηση μέχρι το 2030

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider