Χρηματιστήριο: Διατήρησε τις 920 μονάδες παρά τις διεθνείς πιέσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διατήρησε τις 920 μονάδες παρά τις διεθνείς πιέσεις
Οι γεωπολιτικές εντάσεις έριξαν τις διεθνείς αγορές, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να κλείνει με απώλειες 1,14%.

Η δολοφονία του του Ιρανού υποστρατήγου, Κασέμ Σουλεϊμανί κατόπιν εντολής του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να μην μένει ανεπηρέαστο στις αρνητικές εξελίξεις. Παρ'όλα αυτά ο Γενικός Δείκτης διατήρησε τις 920 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες 1,14% στις 920,09 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 52,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 22,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 1,8 εκατ. τεμάχια.

Με πτώση έκλεισε και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης με απώλειες 1,01%, στις 2.298,65 μονάδες, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και ο Mid Cap με απώλειες -1,56% στις 1.201,17 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,10% στις 867,39 μονάδες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Lamda Development (+2,25%), της Coca Cola HBC (+0,53%) και της Τιτάν (+0,10%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Fourlis (-3,39%), της Εθνικής Τράπεζας (-3,28%), της Aegean Airlines (-2,83%), της Viohalco (-2,67%), της Σαράντης (-2,50%) και της Eurobank (-2,07%).

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου, όπως και του χρυσού και άλλων περιουσιακών στοιχείων που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, εκτινάχθηκαν σήμερα, μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αεροπορικό βομβαρδισμό των ΗΠΑ που εκτόξευσε την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ εκτινάχθηκαν σχεδόν τρία δολάρια στα 69,16 δολάρια το βαρέλι, επίσης η υψηλότερη τιμή από τον Σεπτέμβριο.

Τον Σεπτέμβριο, Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν για την επίθεση με πύραυλο και drone σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco που κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές στον κόσμο. Η κυβέρνηση Τραμπ δεν αντέδρασε, πέρα από μία ρητορική σε υψηλούς τόνους και απειλές που εκτόξευσε.

Ο χρυσός, που είναι παραδοσιακό καταφύγιο για τους επενδυτές που αποστρέφονται τον κίνδυνο, αυξήθηκε 1% στα 1.543,66 δολάρια ανά ουγγιά, που είναι υψηλό επίπεδο τεσσάρων μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider