ΔΕΗ και Coca Cola οδηγούν το Χρηματιστήριο πάνω από τις 870 μονάδες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΔΕΗ και Coca Cola οδηγούν το Χρηματιστήριο πάνω από τις 870 μονάδες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο τζίρος είναι αυξημένος, εν μέσω υποχώρησης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σε νέα χαμηλά.

Σημαντική άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το μεσημέρι της Τετάρτης, με την αγορά να ξεπερνά τα επίπεδα των 870 μονάδων, με τη «στήριξη» των μετοχών της ΔΕΗ, της Coca Cola HBC και της Alpha Bank.

Ο τζίρος είναι αυξημένος, εν μέσω υποχώρησης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σε νέα χαμηλά, καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στις κρίσιμες επαφές που θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο, στο περιθώριο του Roadshow.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 16:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται στις 872,66 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,25%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 43,55 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,32%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+5,55%), της Coca Cola (+2,47%), της Alpha Bank (+2,21%) και της Σαράντης (+2,13%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,03%) και της Lamda Development (-0,76%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των προσωπικών προϊόντων (+2,54%) και των Τροφίμων (+2,45%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-1,52%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,35%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 3.626.795 και 2.090.027 μετοχές, αντιστοίχως, ενώ τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 3,719 εκατ. ευρώ και η Alpha bank με 3,589 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 68 μετοχές, 39 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Καραμολέγκος +22,60% και Βαράγκης +20,00%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: CPI -27,86% και Βιοτέρ -19,84%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

Εφορία: Έκρηξη 30% του αριθμού των οφειλετών τον Μάρτιο

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider