10 προβλέψεις για το 2019: Από το Bitcoin στην... κάνναβη

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
10 προβλέψεις για το 2019: Από το Bitcoin στην... κάνναβη

Τις προβλέψεις του για το 2019 έδωσε στη δημοσιότητα ο αναλυτής και ιδρυτής του Gold Stock Newsletter Τζέισον Χάμλιν για την πορεία των αγορών, των κρυπτονομισμάτων, της προεδρίας Τραμπ αλλά και της κάνναβης, σύμφωνα με τον ιστότοπο seekingalpha.com.

Ας δούμε τις 10 κυριότερες προβλέψεις του Χάμλιν για το φετινό έτος.

Η κάνναβη νομιμοποιείται στα περισσότερα κράτη του κόσμου το 2019. Η φαρμακευτική κάνναβη χρησιμοποιείται ευρέως και γίνεται αποδεκτή στις περισσότερες χώρες, με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε ράλι της μετοχές των εταιρειών κάνναβης που εκτινάσσονται σε ιστορικό ρεκόρ το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η παράταξη των Δημοκρατικών εξαπολύει πυρ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και τον παραπέμπει στο Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό την απομάκρυνσή του από την προεδρία των ΗΠΑ. Η προσπάθειά τους δεν στέφεται με επιτυχία.

Η τεχνολογία Blockchain –πάνω στην οποία στηρίχθηκαν τα κρυπτονομίσματα- εξαπλώνεται ραγδαία επηρεάζοντας δραστικά μια σειρά από κλάδους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγκάζει σε παραίτηση τον κεντρικό τραπεζίτη Τζερόμ Πάουελ επειδή θεωρεί ότι τα νομισματικά μέτρα υπονομεύουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Fed. Γίνεται απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Η Apple αγοράζει την εταιρεία πληρωμών Square και επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι συνέργειες είναι πολύ μεγάλες για τον κολοσσό της Σίλικον Βάλεϊ που σπεύδει να αξιοποιήσει τη δυναμική που δημιουργεί η απελευθέρωση της χρηματοοικονομικής αγοράς.

Το Bitcoin καταγράφει νέα βουτιά, μηδενίζει και ανακάμπτει δυναμικά στα 10.000 δολάρια στο τέλος του έτους.

Οι θεσμικοί επενδυτές αποφασίζουν να συμπεριλάβουν τα κρυπτονομίσματα στα χαρτοφυλάκιά τους και το πρώτο ETF για Bitcoin παίρνει άδεια κυκλοφορίας.
 

Για όσους θέλουν να αδράξουν –και με το παραπάνω- την άνοδο των πολύτιμων μετάλλων, οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών είναι η ιδανική λύση. Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη στο χρυσό και τον άργυρο.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του χρυσού και του ασημιού το 2019, καθώς τα ασφαλή καταφύγια κερδίζουν έδαφος εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η τιμή του χρυσού εκτοξεύεται στα 1.500 δολάρια την ουγγιά, ενώ ο άργυρος ξεπερνά τα 20 δολάρια/ουγγιά.

Μετά από μια ανοδική πορεία το 2018, το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει δραματική πτώση. Δύο παράγοντες συντείνουν σε αυτό: η μειωμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο «διεθνές νόμισμα καθώς και στην ικανότητα της αμερικανικής οικονομίας να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ο δείκτης του δολαρίου όχι μόνο δεν υπερβαίνει τις 100 μονάδες, αλλά υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 88 μονάδων.

Τα χρηματιστήρια θα ανακάμψουν στην αρχή του 2019 για να υποχωρήσουν εκ νέου στη συνέχεια του έτους, αφού η επιβραδυνόμενη αμερικανική οικονομία θα συμπαρασύρει και τις αγορές.

Ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει κάτω από τις 2.000 και η Fed θα αναγκαστεί να αναστείλει τις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων που σχεδίαζε. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για να αποτρέψει την «αιμορραγία» κεφαλαίων από τις αγορές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:44

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

23:15

Η Χαμάς ετοιμάζεται να αναδείξει τον νέο ηγέτη της - Τα δύο «φαβορί»

22:46

Στο Ισραήλ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μόντι - «Νέες συμμαχίες» θέλει ο Νετανιάχου

22:25

Ταραχές στο Μεξικό - Ο στρατός σκότωσε τον αρχηγό του καρτέλ

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,1 εκατ. ευρώ

21:50

Ιράν - ΗΠΑ σε τροχιά σύγκρουσης, το πετρέλαιο σε κατάσταση συναγερμού

21:40

Σεισμός 7 Ρίχτερ μεταξύ του Βόρνεο και της Μαλαισίας - Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι

21:22

Η γειτονιά της Αθήνας που θα είναι ο επόμενος στόχος του gentrification

21:11

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη στα Σπάτα

20:58

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί - Έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο

20:33

Ιράν-ΗΠΑ: Νέες διαπραγματεύσεις την Πέμπτη στη Γενεύη - Πεζεσκιάν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα»

20:15

Τενεσί: Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές επιδιώκουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση

20:02

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που προσπάθησε να εισβάλει στο Μαρ-α-Λάγκο

19:50

Αγορά μπύρας: Πού επενδύουν οι μεγάλοι «παίκτες» - Τo μέλλον του non-alcohol και τα νέα προϊόντα

19:37

Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

19:25

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένη στο δόγμα Τραμπ περί εξορύξεων

19:05

Γάλλος ΥΠΕΞ: Βαριά και ταπεινωτική ήττα ο απολογισμός του Πούτιν έπειτα από τέσσερα χρόνια πολέμου

18:57

ΗΠΑ: Εξακολουθούν να ισχύουν οι εμπορικές συμφωνίες με τους εταίρους της Ουάσινγκτον

18:45

Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

18:30

FT: Μυστική συμφωνία Ρωσίας - Ιράν για χιλιάδες φορητούς προηγμένους πυραύλους

18:21

Αντιδράσεις για την απόφαση της Deutsche Welle να κλείσει την ελληνόφωνη σύνταξη

18:05

Guardian: Αφιέρωμα στους 200 της Καισαριανής – «Τώρα μπορούμε να δούμε το θάρρος τους»

17:55

Φωτιά σε αποθήκη εταιρείας με αθλητικά είδη στα Σπάτα

17:42

Δημοσκόπηση Marc: 18,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου - Τι δείχνει για Τσίπρα και Καρυστιανού

17:27

Κικίλιας: «Εχθρός μας είναι οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»

17:09

Κομισιόν για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

16:55

McKinsey: Το αβέβαιο στοίχημα του €1 τρισ. για την ευρωπαϊκή Άμυνα

16:44

Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις στο DNA παιδιών εργαζομένων του Τσερνόμπιλ

16:26

ΗΠΑ: Νεκρός άνδρας εφοδιασμένος «με τουφέκι και μπιτόνι βενζίνης» που προσπάθησε να μπει στο Μαρ-α-Λάγκο

16:12

Η Ουγγαρία θα μπλοκάρει το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider