10 προβλέψεις για το 2019: Από το Bitcoin στην... κάνναβη

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
10 προβλέψεις για το 2019: Από το Bitcoin στην... κάνναβη

Τις προβλέψεις του για το 2019 έδωσε στη δημοσιότητα ο αναλυτής και ιδρυτής του Gold Stock Newsletter Τζέισον Χάμλιν για την πορεία των αγορών, των κρυπτονομισμάτων, της προεδρίας Τραμπ αλλά και της κάνναβης, σύμφωνα με τον ιστότοπο seekingalpha.com.

Ας δούμε τις 10 κυριότερες προβλέψεις του Χάμλιν για το φετινό έτος.

Η κάνναβη νομιμοποιείται στα περισσότερα κράτη του κόσμου το 2019. Η φαρμακευτική κάνναβη χρησιμοποιείται ευρέως και γίνεται αποδεκτή στις περισσότερες χώρες, με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε ράλι της μετοχές των εταιρειών κάνναβης που εκτινάσσονται σε ιστορικό ρεκόρ το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η παράταξη των Δημοκρατικών εξαπολύει πυρ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και τον παραπέμπει στο Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό την απομάκρυνσή του από την προεδρία των ΗΠΑ. Η προσπάθειά τους δεν στέφεται με επιτυχία.

Η τεχνολογία Blockchain –πάνω στην οποία στηρίχθηκαν τα κρυπτονομίσματα- εξαπλώνεται ραγδαία επηρεάζοντας δραστικά μια σειρά από κλάδους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγκάζει σε παραίτηση τον κεντρικό τραπεζίτη Τζερόμ Πάουελ επειδή θεωρεί ότι τα νομισματικά μέτρα υπονομεύουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Fed. Γίνεται απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Η Apple αγοράζει την εταιρεία πληρωμών Square και επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι συνέργειες είναι πολύ μεγάλες για τον κολοσσό της Σίλικον Βάλεϊ που σπεύδει να αξιοποιήσει τη δυναμική που δημιουργεί η απελευθέρωση της χρηματοοικονομικής αγοράς.

Το Bitcoin καταγράφει νέα βουτιά, μηδενίζει και ανακάμπτει δυναμικά στα 10.000 δολάρια στο τέλος του έτους.

Οι θεσμικοί επενδυτές αποφασίζουν να συμπεριλάβουν τα κρυπτονομίσματα στα χαρτοφυλάκιά τους και το πρώτο ETF για Bitcoin παίρνει άδεια κυκλοφορίας.
 

Για όσους θέλουν να αδράξουν –και με το παραπάνω- την άνοδο των πολύτιμων μετάλλων, οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών είναι η ιδανική λύση. Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη στο χρυσό και τον άργυρο.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του χρυσού και του ασημιού το 2019, καθώς τα ασφαλή καταφύγια κερδίζουν έδαφος εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η τιμή του χρυσού εκτοξεύεται στα 1.500 δολάρια την ουγγιά, ενώ ο άργυρος ξεπερνά τα 20 δολάρια/ουγγιά.

Μετά από μια ανοδική πορεία το 2018, το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει δραματική πτώση. Δύο παράγοντες συντείνουν σε αυτό: η μειωμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο «διεθνές νόμισμα καθώς και στην ικανότητα της αμερικανικής οικονομίας να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ο δείκτης του δολαρίου όχι μόνο δεν υπερβαίνει τις 100 μονάδες, αλλά υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 88 μονάδων.

Τα χρηματιστήρια θα ανακάμψουν στην αρχή του 2019 για να υποχωρήσουν εκ νέου στη συνέχεια του έτους, αφού η επιβραδυνόμενη αμερικανική οικονομία θα συμπαρασύρει και τις αγορές.

Ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει κάτω από τις 2.000 και η Fed θα αναγκαστεί να αναστείλει τις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων που σχεδίαζε. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για να αποτρέψει την «αιμορραγία» κεφαλαίων από τις αγορές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:34

Γάζα: Κανένας όμηρος που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 δεν κρατείται πλέον

23:26

Μερτς: Στόχος μας η εξέλιξη της Βόρειας Θάλασσας στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο του κόσμου

23:12

Με τεχνολογική ώθηση στην εβδομάδα της Fed η Wall Street

22:57

Πρώτη και στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη η Volkswagen

22:45

Ήπιες απώλειες τη Δευτέρα για το πετρέλαιο, «άλμα» 29% το φυσικό αέριο

22:22

Κάρνεϊ: «Τακτική εμπορικών διαπραγματεύσεων» οι τελευταίες απειλές Τραμπ για τους δασμούς

22:08

Πολιτική Προστασία: Σε "Red Code" λόγω κακοκαιρίας η Κρήτη

21:53

Τραμπ: «Τραγωδία» ο θάνατος του Πρέτι - «Φταίνε οι Δημοκρατικοί»

21:47

Politico: Έκλεισε το εμπορικό deal ΕΕ - Ινδίας, τι προβλέπει για τους δασμούς

21:42

Μερτς: «Ανησυχητικό το επίπεδο της χρήσης βίας στις ΗΠΑ»

21:33

Παραστατίδης: «Η απάντηση στον αυταρχισμό είναι οι ισχυροί θεσμοί» - Εκδήλωση του Democrat

21:28

Χρυσός: Κατέκτησε την «κορυφή» των 5.100 δολαρίων - Νέο ιστορικό υψηλό και για το ασήμι

21:27

Κυρανάκης: Η υποχρέωση της αντικατάσταση παλαιών ταξί με ηλεκτροκίνητα αφορά μόνο 270 ιδιοκτήτες για το 2026

21:06

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από το πολικό ψύχος, πάνω από 800.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι

20:52

Τσάφος: Είναι απολύτως ξεκάθαρο το όριο εγκατάστασης ΑΠΕ σε κάθε περιφερειακή ενότητα

20:40

Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ορισμένες πτήσεις λόγω διακοπής στο σύστημα κρατήσεων

20:26

Γκουτέρες: Το κράτος δικαίου αντικαθίσταται από τον νόμο της ζούγκλας

20:17

Κακοκαιρία: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή - Πάνω από 43.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις

20:03

Ρούτε: «Όποιος πιστεύει ότι η Ευρώπη μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς τις ΗΠΑ, ονειρεύεται»

20:00

Η «χρυσοφόρα» γκρίζα ζώνη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

19:59

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

19:57

ΗΠΑ: Επτά νεκροί και ένας τραυματίας από τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στο Μέιν

19:44

Το τελευταίο μίλι πριν το νέο μαραθώνιο

19:37

Ζελένσκι: O επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία να διεξαχθεί πριν από την Κυριακή

19:23

Η Γερμανία επαναφέρει τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα - Κονδύλια 3 δισ. ευρώ

19:05

Το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν έφθασε στη Μέση Ανατολή

18:50

Η Apple ανανεώνει το AirTag με μεγαλύτερη εμβέλεια και δυνατότερο ήχο

18:47

Τρίκαλα: Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα

18:39

MAIA 200: Η Microsoft χτίζει την επόμενη οικονομία ΑΙ

18:38

Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για την ευλογιά των προβάτων την Τρίτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider