10 προβλέψεις για το 2019: Από το Bitcoin στην... κάνναβη

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
10 προβλέψεις για το 2019: Από το Bitcoin στην... κάνναβη

Τις προβλέψεις του για το 2019 έδωσε στη δημοσιότητα ο αναλυτής και ιδρυτής του Gold Stock Newsletter Τζέισον Χάμλιν για την πορεία των αγορών, των κρυπτονομισμάτων, της προεδρίας Τραμπ αλλά και της κάνναβης, σύμφωνα με τον ιστότοπο seekingalpha.com.

Ας δούμε τις 10 κυριότερες προβλέψεις του Χάμλιν για το φετινό έτος.

Η κάνναβη νομιμοποιείται στα περισσότερα κράτη του κόσμου το 2019. Η φαρμακευτική κάνναβη χρησιμοποιείται ευρέως και γίνεται αποδεκτή στις περισσότερες χώρες, με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε ράλι της μετοχές των εταιρειών κάνναβης που εκτινάσσονται σε ιστορικό ρεκόρ το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η παράταξη των Δημοκρατικών εξαπολύει πυρ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και τον παραπέμπει στο Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό την απομάκρυνσή του από την προεδρία των ΗΠΑ. Η προσπάθειά τους δεν στέφεται με επιτυχία.

Η τεχνολογία Blockchain –πάνω στην οποία στηρίχθηκαν τα κρυπτονομίσματα- εξαπλώνεται ραγδαία επηρεάζοντας δραστικά μια σειρά από κλάδους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγκάζει σε παραίτηση τον κεντρικό τραπεζίτη Τζερόμ Πάουελ επειδή θεωρεί ότι τα νομισματικά μέτρα υπονομεύουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Fed. Γίνεται απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Η Apple αγοράζει την εταιρεία πληρωμών Square και επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι συνέργειες είναι πολύ μεγάλες για τον κολοσσό της Σίλικον Βάλεϊ που σπεύδει να αξιοποιήσει τη δυναμική που δημιουργεί η απελευθέρωση της χρηματοοικονομικής αγοράς.

Το Bitcoin καταγράφει νέα βουτιά, μηδενίζει και ανακάμπτει δυναμικά στα 10.000 δολάρια στο τέλος του έτους.

Οι θεσμικοί επενδυτές αποφασίζουν να συμπεριλάβουν τα κρυπτονομίσματα στα χαρτοφυλάκιά τους και το πρώτο ETF για Bitcoin παίρνει άδεια κυκλοφορίας.
 

Για όσους θέλουν να αδράξουν –και με το παραπάνω- την άνοδο των πολύτιμων μετάλλων, οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών είναι η ιδανική λύση. Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη στο χρυσό και τον άργυρο.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του χρυσού και του ασημιού το 2019, καθώς τα ασφαλή καταφύγια κερδίζουν έδαφος εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η τιμή του χρυσού εκτοξεύεται στα 1.500 δολάρια την ουγγιά, ενώ ο άργυρος ξεπερνά τα 20 δολάρια/ουγγιά.

Μετά από μια ανοδική πορεία το 2018, το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει δραματική πτώση. Δύο παράγοντες συντείνουν σε αυτό: η μειωμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο «διεθνές νόμισμα καθώς και στην ικανότητα της αμερικανικής οικονομίας να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ο δείκτης του δολαρίου όχι μόνο δεν υπερβαίνει τις 100 μονάδες, αλλά υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 88 μονάδων.

Τα χρηματιστήρια θα ανακάμψουν στην αρχή του 2019 για να υποχωρήσουν εκ νέου στη συνέχεια του έτους, αφού η επιβραδυνόμενη αμερικανική οικονομία θα συμπαρασύρει και τις αγορές.

Ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει κάτω από τις 2.000 και η Fed θα αναγκαστεί να αναστείλει τις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων που σχεδίαζε. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για να αποτρέψει την «αιμορραγία» κεφαλαίων από τις αγορές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:58

ΣΒΕ: Εθνικό σύμφωνο για τη βιομηχανία και 10ετή βιομηχανική στρατηγική πρότεινε στον Κυρ. Μητσοτάκη

12:48

Η Ισλανδία ζυγίζει το ευρωπαϊκό της μέλλον: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το δημοψήφισμα

12:31

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τη Δευτέρα οι υπογραφές Ελλάδας-Ισραήλ για τον νέο αντιαεροπορικό θόλο

12:30

Τράπεζες: Η αγορά δεν ακολουθεί κατά πόδας τους αναλυτές

12:29

Αραγτσί: Μπορεί να υπάρξει διπλωματία αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την πολιτική πίεσης

12:26

Μείωση 0,8% στις οικοδομικές άδειες τον Μάιο

12:17

Αύξηση 11,8% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο

12:13

Το Ταμείο Ανάκαμψης πέθανε - Ζήτω το Κλιματικό Ταμείο

12:13

ΥΠΑΑΤ: Έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 16 εκατ. στα αλιευτικά σκάφη

12:10

Berenberg: Το σοκ του Ιράν θα κρατήσει ψηλά τον πληθωρισμό - Πλήγμα στα νοικοκυριά από πετρέλαιο, αέριο και τρόφιμα

12:04

«Τα γυρνάει» ο Μπέρναμ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Είναι θέμα του Μουσείου»

11:58

Γεραπετρίτης: Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχει μια κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση

11:52

Διαμαντοπούλου: Ένα κακό ανέκδοτο τα περί συνεργασίας με τη ΝΔ

11:46

Στην κατεδάφιση του Μπάντμιντον ο Δούκας - «Ανοίγει τον δρόμο για το Μητροπολιτικό Πάρκο»

11:44

Σύψας για ιό Δυτικού Νείλου: «Κανείς δεν είναι άνοσος» - Υπέρ της ανάπτυξης διαγνωστικών rapid tests

11:29

Google: Αλλάζει την πολιτική για τα spam στην Ευρώπη μετά από πιέσεις της ΕΕ

11:21

Αύξηση κατά 11,2% των θέσεων μαθητείας στον Δημόσιο Τομέα για το 2026-27

11:12

CrediaBank: Κατώτατος μισθός έως 1.600 ευρώ και νέες παροχές - Υπεγράφη η πρώτη ενιαία Συλλογική Σύμβαση

11:09

Χατζηδάκης για Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: «Δεν έτυχε… πέτυχε»

11:05

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και πληθωρισμό

11:03

Χρηματιστήριο: Διστακτική απόπειρα για τις 2.700 μονάδες

10:43

Γαλλία: Οριακά απέφυγε την ύφεση στο α' εξάμηνο - Στο 2,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

10:39

Τράπεζα Πειραιώς: Στις αγορές με 6ετές ομόλογο, ξεπέρασαν τα 2,5 δισ. ευρώ οι προσφορές

10:23

Κάζακς: «Η ΕΚΤ δεν πρέπει να επιτρέψει στον πληθωρισμό να εδραιωθεί - Πιθανή εξέλιξη η αύξηση επιτοκίων»

10:15

Πέθανε ο βασιλιάς της Νορβηγίας

10:15

Νέο Ειδικό Χωροταξικό για Βιομηχανία: 13 ερωτήσεις και απαντήσεις

10:06

Εκτός λειτουργίας για δεύτερη μέρα η τηλεματική του ΟΑΣΑ λόγω βλάβης

10:00

Κοινά γυμνάσια Νότιας Κορέας-ΗΠΑ-Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο

09:58

Η νόσος του Πάρκινσον κοστίζει στην Ευρώπη 22,8 δισ. ευρώ ετησίως

09:53

Η Βενεζουέλα εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον OPEC


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider