10 προβλέψεις για το 2019: Από το Bitcoin στην... κάνναβη

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
10 προβλέψεις για το 2019: Από το Bitcoin στην... κάνναβη

Τις προβλέψεις του για το 2019 έδωσε στη δημοσιότητα ο αναλυτής και ιδρυτής του Gold Stock Newsletter Τζέισον Χάμλιν για την πορεία των αγορών, των κρυπτονομισμάτων, της προεδρίας Τραμπ αλλά και της κάνναβης, σύμφωνα με τον ιστότοπο seekingalpha.com.

Ας δούμε τις 10 κυριότερες προβλέψεις του Χάμλιν για το φετινό έτος.

Η κάνναβη νομιμοποιείται στα περισσότερα κράτη του κόσμου το 2019. Η φαρμακευτική κάνναβη χρησιμοποιείται ευρέως και γίνεται αποδεκτή στις περισσότερες χώρες, με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε ράλι της μετοχές των εταιρειών κάνναβης που εκτινάσσονται σε ιστορικό ρεκόρ το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η παράταξη των Δημοκρατικών εξαπολύει πυρ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και τον παραπέμπει στο Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό την απομάκρυνσή του από την προεδρία των ΗΠΑ. Η προσπάθειά τους δεν στέφεται με επιτυχία.

Η τεχνολογία Blockchain –πάνω στην οποία στηρίχθηκαν τα κρυπτονομίσματα- εξαπλώνεται ραγδαία επηρεάζοντας δραστικά μια σειρά από κλάδους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγκάζει σε παραίτηση τον κεντρικό τραπεζίτη Τζερόμ Πάουελ επειδή θεωρεί ότι τα νομισματικά μέτρα υπονομεύουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Fed. Γίνεται απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Η Apple αγοράζει την εταιρεία πληρωμών Square και επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι συνέργειες είναι πολύ μεγάλες για τον κολοσσό της Σίλικον Βάλεϊ που σπεύδει να αξιοποιήσει τη δυναμική που δημιουργεί η απελευθέρωση της χρηματοοικονομικής αγοράς.

Το Bitcoin καταγράφει νέα βουτιά, μηδενίζει και ανακάμπτει δυναμικά στα 10.000 δολάρια στο τέλος του έτους.

Οι θεσμικοί επενδυτές αποφασίζουν να συμπεριλάβουν τα κρυπτονομίσματα στα χαρτοφυλάκιά τους και το πρώτο ETF για Bitcoin παίρνει άδεια κυκλοφορίας.
 

Για όσους θέλουν να αδράξουν –και με το παραπάνω- την άνοδο των πολύτιμων μετάλλων, οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών είναι η ιδανική λύση. Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη στο χρυσό και τον άργυρο.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του χρυσού και του ασημιού το 2019, καθώς τα ασφαλή καταφύγια κερδίζουν έδαφος εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η τιμή του χρυσού εκτοξεύεται στα 1.500 δολάρια την ουγγιά, ενώ ο άργυρος ξεπερνά τα 20 δολάρια/ουγγιά.

Μετά από μια ανοδική πορεία το 2018, το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει δραματική πτώση. Δύο παράγοντες συντείνουν σε αυτό: η μειωμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο «διεθνές νόμισμα καθώς και στην ικανότητα της αμερικανικής οικονομίας να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ο δείκτης του δολαρίου όχι μόνο δεν υπερβαίνει τις 100 μονάδες, αλλά υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 88 μονάδων.

Τα χρηματιστήρια θα ανακάμψουν στην αρχή του 2019 για να υποχωρήσουν εκ νέου στη συνέχεια του έτους, αφού η επιβραδυνόμενη αμερικανική οικονομία θα συμπαρασύρει και τις αγορές.

Ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει κάτω από τις 2.000 και η Fed θα αναγκαστεί να αναστείλει τις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων που σχεδίαζε. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για να αποτρέψει την «αιμορραγία» κεφαλαίων από τις αγορές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:08

Ο ΟΤΕ στους δείκτες FTSE4Good για 18η συνεχόμενη χρονιά

16:08

Commerzbank: Προχωρά σε buyback 1,2 δισ. ευρώ εν μέσω της «κόντρας» με την UniCredit

16:04

Βαλκάνια: Μάχη με τις πυρκαγιές σε Σερβία και Αλβανία, κορυφώνεται το κύμα καύσωνα

16:03

ΗΠΑ: Κάτω από 200.000 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα

15:51

Eurobank: Η Ευρώπη παραμένει ευάλωτη στις ενεργειακές κρίσεις

15:37

ΥΠΑΑΤ: Αποζημιώσεις 38,1 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για ευλογιά, πανώλη και αφθώδη πυρετό

15:36

Warner Bros: Η απώλεια του ΝΒΑ «πλήγωσε» τα έσοδα - Γιατί ανεβαίνει η μετοχή

15:19

Scope Ratings: Ισχυρή κερδοφορία και το 2026 για τις ελληνικές τράπεζες

15:16

Siemens: Ιστορικό ρεκόρ βιομηχανικών κερδών χάρη στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης

15:12

Πυρκαγιά - Δυτική Αττική: Το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση - Στόχος η έναρξη των έργων πριν τις 15/9

15:11

ΗΠΑ: Σε χαμηλό διετίας οι απολύσεις - Βασική αιτία για πέμπτο μήνα το ΑΙ

15:03

Από τις 28/8 η ψηφιακή ενεργοποίηση της Κάρτας Αγρότη μέσω της ΕΑΕ 2026

15:00

Ρουμανία: Επιχείρηση εκτροπής του Δούναβη για να παραταθεί η λειτουργία πυρηνικού σταθμού

14:55

Τι είναι η εθνική ρήτρα διαφυγής για άμυνα και ενέργεια - Ελλάδα και Ιταλία ως στιγμής κάνουν χρήση της επέκτασης στην ενέργεια

14:49

ΟΛΘ ΑΕ: Νέα επένδυση σε σύγχρονο εξοπλισμό για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης

14:45

Diageo: Το πρόγραμμα περικοπών 1 δισ. δολ. ανεβάζει τη μετοχή 7%

14:44

ΗΠΑ-δημοσκόπηση: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για περισσότερο χάος στη Μέση Ανατολή

14:40

Η πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας Όλγκα Στεφανίσινα στις ΗΠΑ είναι ύποπτη για διαφθορά

14:34

ΠΑΣΟΚ για ΟΣΔΕ 2026: Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει ένα πρωτοφανές φιάσκο σε πρωθυπουργική φιέστα

14:30

Ουκρανία: Σχεδόν 16.000 ξένοι εθελοντές πολεμούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

14:26

Τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο διακοπών - Η λίστα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

14:16

Γαλλία: Οκτώ μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, η ρωσική ανάμειξη αυξάνεται

14:15

Σε υψηλό επτά εβδομάδων ο χρυσός - Τέταρτη ημέρα κερδών

14:15

Ευρεία σύσκεψη στον ΕΟΦ για την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκων

14:10

Αποφεύγοντας 3 παράγοντες κινδύνου κερδίζουμε 13 επιπλέον χρόνια χωρίς άνοια, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη

14:08

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για την αργία του Δεκαπενταύγουστου

14:04

Νέο ιστορικό ρεκόρ για την Aegean τον Ιούλιο με 2 εκατομμύρια επιβάτες

14:00

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 80 δολ. το Brent εν μέσω επιφυλακτικότητας για το Ορμούζ

13:59

Χατζηδάκης: «Στον κάλαθο των αχρήστων οι αμφισβητήσεις για τη διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου»

13:55

Μητσοτάκης σε Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας: Κεντρική προτεραιότητα οι επενδύσεις σε μεταποίηση και βιομηχανία


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider