Το πράσινο φως από τις τράπεζες αναμένει η αλυσίδα Metro της οικογένειας Παντελιάδη για την εξαγορά της Βερόπουλος
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της METRO ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να ρυθμιστούν δάνεια ύψους περίπου 165 εκατ. ευρώ της Βερόπουλος.
Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά την μείωση των επιτοκίων και κούρεμα των υποχρεώσεων της Βερόπουλος, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 
Πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις επισημαίνουν πως οι τράπεζες εμφανίζονται θετικές στην υλοποίηση του συγκεκριμένου deal.
Μάλιστα όπως ακούγεται είναι περισσότερο θετικές σε σχέση με τον Σκλαβενίτη- καθώς η Metro είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της και το κυριότερο δεν βαρύνεται με δανεισμό. 
Εφ’ όσον η συμφωνία μεταξύ Μetro και Βερόπουλου ευοδωθεί, θα αλλάξει εκ νέου ο χάρτης της εγχώριας αγοράς σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι οι συζητήσεις αφορούν τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του ομίλου Βερόπουλος, καθώς οι δραστηριότητες στο εξωτερικό θα μείνουν στον κ. Νίκο Βερόπουλο.
Σημειώνεται ότι η Metro το 2014 παρουσίασε πωλήσεις ύψους 697,3 εκατ. ευρώ, ΕΒΙΤDA ύψους 29,12 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 17 εκατ. ευρώ. Το δίκτυο καταστημάτων My Μarket αριθμεί σήμερα 64 καταστήματα λιανικής, ενώ τα Metro Cash & Carry αποτελούν την αλυσίδα με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων χονδρικής στη χώρα, με 46 σημεία.

Με τα 185 καταστήματα της Βερόπουλος, το νέο σχήμα που θα προκύψει, θα διαθέτει 295 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.