Τις πληροφορίες που την ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον αμερικανικό όμιλο real estate Hines για τη πώληση μέρους ή του συνόλου του εμπορικού πάρκου Smart Park επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς η Reds.

H θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ σε απάντηση της σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι έχει διενεργήσει «προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ άλλων και με τον όμιλο Hines διερευνώντας πιθανές συνέργειες που θα δημιουργήσουν αξία» προσθέτοντας ότι «σε καμία περίπτωση καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί και συνεπώς δεν υπάρχουν δεσμευτικοί όροι και σχετικό χρονοδιάγραμμα».

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως οι συζητήσεις μεταξύ Reds και Hines βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Εξάλλου ο αμερικανικός όμιλος βολιδοσκοπεί εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο την ελληνική αγορά έχοντας συστήσει ελληνικό τμήμα με επικεφαλής τον Paul Γομόπουλο. H Hines ενδιαφέρεται να αγοράσει επενδυτικά ακίνητα α κλάσης στη χώρα μας και αρχικά διερευνούσε τη πιθανότητα αγοράς του Πόρτο Καρράς, η συμφωνία όμως δεν προχώρησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Smart Park αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχεία της Reds που της αποφέρει έσοδα, καθώς το σύνολο του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από αυτό. Η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση του εμπορικού κέντρου τα επόμενα χρόνια με στόχο να προσθέσει υπηρεσίες ψυχαγωγίας και πολυκινηματογράφο.