Στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup για την εκταμίευση 2 δισ. ευρώ βοήθειας προς την Ελλάδα αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος, κάνοντας λόγο σε καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

"Οι πιστωτές απαιτούν γρήγορες μεταρρυθμίσεις για τα δισεκατομμύρια της βοήθειας", είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Και προσθέτει: "Στο πρόγραμμα διάσωσης της υπερχρεωμένης Ελλάδας υπάρχουν καθυστερήσεις". Στο χθεσινό Eurogroup κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος, καθώς η ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015, σημειώνει η εφημερίδα.

Όπως υπογραμμίζει η Suddeutsche Zeitung, ο Κ. Regling πρόσθεσε ότι προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα αυτά, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εκπληρώσει όλους του όρους.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης ανέβαλαν χθες την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκ. ευρώ, επισημαίνει το περιοδικό Der Spiegel.

Στο άρθρο του με τίτλο: "Oι υπουργοί Οικονομικών καθυστερούν τη βοήθεια προς την Ελλάδα" το περιοδικό εξηγεί ότι παρόλο που επί εβδομάδες επικρατούσε ηρεμία αναφορικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τώρα η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Από την άλλη, το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche μιλάει για σκληρές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα που συνεχίζονται, διασαφηνίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί σύντομα το πράσινο φως για την επόμενη δόση βοήθειας.