Με συρρίκνωση των κερδών και μείωση του κύκλου εργασιών έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2015 για τον ΟΤΕ, με τον οργανισμό να συνεχίζει τις προσπάθειες περικοπών στα κόστη του.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη συρρικνώθηκαν στα 36,8 εκατ. ευρώ  από 125,1 εκατ ευρώ καταγράφοντας μείωση της τάξης του 70,6%, ενώ ο κύκλος εργασιών παρουσίασε πτώση της τάξης του 1%, με τον τζιρο να διαμορφώνεται στα 1.894,3 εκατ. ευρώ έναντι 1.914,3 εκατ ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Β' τριμήνου 2015, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Οι ισχυρές επιδόσεις μας στην Ελλάδα ήδη από το τελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς συνεχίστηκαν και το δεύτερο τρίμηνο του 2015, οδηγώντας σε ένα πολύ ανθεκτικό πρώτο εξάμηνο. Η σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα κατέγραψε για ακόμη ένα τρίμηνο αύξηση εσόδων και σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας EBITDA, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω από το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης που ολοκληρώσαμε πρόσφατα. Στην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, η μείωση των εσόδων από υπηρεσίες περιορίστηκε περαιτέρω, χάρη στην ποιότητα και την ταχύτητα του δικτύου δεδομένων μας. Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς μας δραστηριότητες, το περιβάλλον ήταν αρκετά δύσκολο, με τις ανταγωνιστικές πιέσεις να εντείνονται».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Η σταθεροποίηση των επιδόσεών μας τους ερχόμενους μήνες θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στη χώρα μας. Η υψηλότερη φορολογία ενδέχεται να επηρεάσει την καταναλωτική δαπάνη. Ωστόσο, η συνεχής επένδυσή μας στην ανάπτυξη, στην οποία οφείλονται οι επιδόσεις μας, μας κάνει πιο ανθεκτικούς και μας δίνει τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουμε την όποια εξωτερική επίδραση στην κερδοφορία και τις ταμειακές ροές μας».