Ξεκινούν απεργίες διαρκείας για την κατάργηση του αγγελιόσημου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν απεργίες διαρκείας για την κατάργηση του αγγελιόσημου

Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στη σημερινή (Κυριακή) έκτακτη συνεδρίασή του και καλεί από σήμερα σε απεργιακό ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, για την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου.
Οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων (συγκεντρώσεις, πορείες, συνεντεύξεις) θα συναποφασισθούν αύριο Δευτέρα σε κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ παράλληλα με τις συναντήσεις που θα έχει με τους αρχηγούς των κομμάτων αποφάσισε να καλέσει το απόγευμα της Δευτέρας σε κοινή σύσκεψη όλους τους βουλευτές δημοσιογράφους.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ δηλώνει ότι «θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση της ελληνικής δημοσιογραφίας, της Δημοκρατίας και της κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα ελευθεροτυπίας. Στον αγώνα αυτό για το ασφαλιστικό θα συντονιστεί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας».

Την κατάργηση του αγγελιόσημου ζητούν οι δανειστές

To αγκάθι των φόρων υπερ τρίτων βάζουν στο τραπέζι οι δανειστές προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση.
Οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ έχει θέσει επι τάπητος το ζήτημα της κατάργησης των φόρων υπερ τρίτων και κυρίως του αγγελιόσημου (το οποίο ενέχει θέση εργοδοτικής εισφοράς για τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ) προκειμένου να κλείσει η πρώτη διαπραγμάτευση.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στη συμφωνία του Ιουλίου να καταργηθεί το σύνολο σχεδόν των φόρων υπερ τρίτων οι οποίοι σύμφωνα με την αντίληψη των δανειστών μας επιβαρύνουν την οικονομία και δημιουργούν συνθήκες στρέβλωσης στον ανταγωνισμό. Ετσι, παρόλο που στο οικονομικό επιτελείο υπήρχε η προσδοκία ότι η υλοποιήση της σχετικής δέσμευσης χρονικά θα μετατείθετο στο εγγύς μέλλον, απ΄ότι φαίνεται οι εκρόσωποι των δανειστών ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει μαζί με το πακέτο των ασφαλιστικών ρυθμίσεων στην πλήρη κατάργηση των συγκεκριμένων φόρων.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές πιέσεις κυρίως στο χώρο του τύπου καθώς η κατάργηση του αγγελιοσήμου θα επιβαρύνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας των χειμαζόμενων επιχειρήσεων με τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορέςν οι οποίες φθάνουν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider