Οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να αγοράσετε σπίτι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να αγοράσετε σπίτι

Εάν είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε τη χώρα σας και να εξερευνήσετε τη ζωή σε άλλες πολιτείες και μέρη, υπάρχουν πολλές χώρες που συνδυάζουν ένα χαμηλό κόστος διαβίωσης, με προσιτές και εξαιρετικές σε ποιότητα δυνατότητες.

Η Καμπότζη μπορεί να μην είναι η πρώτη χώρα που έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε έναν τροπικό παράδεισο, αλλά τείνει προς σε αυτό.

Το μεγάλο όφελος στην Καμπότζη είναι ότι η ζωή εκεί είναι εξωφρενικά φθηνή, σε σχέση με κάποιες άλλες τροπικές χώρες.

Μια πολυτελής κατοικία με τέσσερα υπνοδωμάτια και μια πισίνα κοστίζει περίπου 600 δολάρια το μήνα.

Ένα αξιοπρεπές σπίτι τριών υπνοδωματίων στην Καμποτζη κοστίζει μόλις 20.000 δολάρια.

Το Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός έχει πολλές ομοιότητες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλούς λόγους, και ως εκ τούτου έχει εξελιχθεί σε ένα δημοφιλή προορισμό, ιδιαίτερα για τους Αμερικανούς.

Στο Εκουαδόρ έχει καθιερωθεί και το αμερικάνικο δολάριο ως επίσημο νόμισμα.

Σε αυτή τη χώρα, είναι φθηνότερο να τρώτε καθημερινά από το να μαγειρεύετε μόνοι σας με βάση το προϋπολογισμό στις Η.Π.Α. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε ένα ακίνητο με περίπου 50.000 δολάρια.

Παρόλο που η χώρα του Μεξικό περιβάλλεται από φτωχογειτονιές και ψηλά κτίρια, υπάρχουν πολλές πλούσιες περιοχές που παρέχουν κάθε είδους «μοντέλο» αναψυχής.

Μπορείτε να ζήσετε μόνο με 700 δολάρια το μήνα, συμπεριλαβανομένου του ενοικίου σε ένα ωραίο μέρος, των ανέσεων, του φαγητό και οποιασδήποτε διαδραστικής ανακάλυψης αξιοθέατων.

Εδώ και πολλά χρόνια η Αργεντινή αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Λ. Αμερική.

Έχει υπέροχα εστιατόρια, πλούσια ιστορία και πολλά μέρη για να εξερευνήσει κανείς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ζωή στην Αργεντινή δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. Μια αξιοπρεπής σε μέγεθος κατοικία μπορεί να κοστίσει περίπου 139.000 δολάρια, ένα κόστος σχετικά μικρό σε σχέση με τα σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα τελευταία χρόνια το Βιετνάμ έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό. Παρόλο που απαγορεύτηκε στους ξένους να αγοράζουν γη, αυτή η πολιτική έχει ανακληθεί τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες δίπλα στην παραλία, αλλά μπορεί κανείς να βρει ένα μικρό διαμέρισμα με περίπου 25.000 έως 50.000 δολάρια εάν ψάξει στις σωστές περιοχές.

Η Ταϊλάνδη αποτελεί ένα αρκετά δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ασία, με πολλά μέρη για να εξερευνήσετε.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα όμορφο διαμέρισμα στην τιμή των 30.000 δολαριών, ενώ ένα πιο ευρύχωρο σπίτι θα σας κοστίσει περίπου 60.000 δολάρια.

Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά μέρη με φθηνό και ποιοτικό φαγητό.

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που εντυπωσιάζει με την αρχαία αρχιτεκτονική της, και τα όμορφα τοπία της.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, αν οι μηνιαίες σας απολαβές φτάνουν τα 1.500 δολάρια, θα ανήκετε στην ανώτερη κοινωνικά τάξη.

Οι τιμές των κατοικιών φτάνουν τα 20.000 δολάρια.

Η Ουγγαρία αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αυτοί που επισκέπτονται για διακοπές την Ουγγαρία, τις περισσότερες φορές μετακινούνται μόνιμα εκεί, εξαιτίας της «γοητείας» της χώρας.

Είναι μια εξαιρετικά φθηνή χώρα, και ένα μεγάλο σπίτι μπορεί να πωληθεί στην τιμή των 90.000 δολαρίων.

Η Αλβανία είναι μια ηλιόλουστη και ζεστή χώρα όλο το χρόνο, πράγμα που την καθιστά ένα ευχάριστο μέρος τόσο για διακοπές όσο και για μόνιμη διαβίωση.

Ένα μεγάλο ρετιρέ στην Αλβανία μπορεί να αγοραστεί στην τιμή των 150.000 δολαρίων.

Στην Κολομβία το κόστος του ενοικίου είναι πολύ φθηνό και κυμαίνεται από 400 έως 450 δολάρια το μήνα. Επιπλέον μπορείτε να αγοράσετε ένα πλήρες γεύμα μόνο με 5 δολάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως στη Κολομβία οι γειτονιές διαμορφώνονται με βάση την τάξη που ανήκει ο καθένας. Έτσι, εάν ανήκετε σε μια υψηλότερη οικονομικά και κοινωνικά τάξη, μπορεί να πληρώνετε περισσότερα.

Είτε ψάχνετε για σπίτι διακοπών είτε για σπίτι μόνιμης διαμονής, χώρες όπως η Κολομβία προσφέρουν τη δυνατότητα για εξερεύνηση μοναδικών τοπίων, εκπληκτική αρχιτεκτονική όμορφο καιρό και όλα αυτά σε μια προσιτή αναλογία κόστους - διαβίωσης.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:39

Premier Capital: Γιορτάζει το 200ό εστιατόριο McDonald’s του ευρωπαϊκού δικτύου της

15:38

ΗΠΑ: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο

15:28

Γρ. Σαράντης: Έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης δια απορροφήσεως της θυγατρικής Zetafin

15:27

Aegean: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες τις εορτές - Οι top προορισμοί

15:23

ΥπΑΑΤ: Νέα ενίσχυση 26 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω ευλογιάς

15:22

Αλβανία: Συγκρούσεις στο κοινοβούλιο εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος της αντιπροέδρου της κυβέρνησης

15:19

Υψώθηκε η ελληνική σημαία στην πρώτη Belh@rra - Δένδιας: Το ΠΝ εισέρχεται σε νέα εποχή

15:15

ΕΚΤ: Αμετάβλητα επιτόκια στην τελευταία συνεδρίαση του έτους - Τέταρτη σερί «παύση»

15:13

Greenvolt: Συμφωνία για την πώληση αιολικού έργου ισχύος 253,1 MW στην ENGIE Ρουμανίας

15:03

ΑΑΔΕ: Απλούστευση των διαδικασιών Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις

14:58

«Μαζί, για κάθε οικογένεια» - Το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας των My market!

14:46

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επαναλειτουργεί στις 12 Ιανουαρίου για την δεύτερη περίοδο 2015-2019

14:46

Σουδάν: Πάνω από 1.000 άμαχοι σκοτώθηκαν σε καταυλισμό εκτοπισμένων στο Νταρφούρ

14:38

Κρεμλίνο: Η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

14:34

Παπαστεργίου: Κοινή ευθύνη κράτους και επιχειρηματικότητας η αξιοποίηση του τρίπτυχου κεφάλαιο-ταλέντο-δεδομένα

14:28

Ρωσία: Η απαγόρευση του Roblox εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα όρια της λογοκρισίας

14:28

Helleniq Energy και BP ανανέωσαν την συνεργασία τους έως το 2035

14:17

Κάτοικος της πιο κρύας πόλης του κόσμου περιγράφει τι φοράει για να βγει στους -50°C

14:15

20 από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία - κάστρα στον κόσμο για παραμυθένια διαμονή

14:07

Πόσα χρήματα παίρνει ο Νίκος Παππάς ως Ευρωβουλευτής

14:06

ΕΒΕΠ: Η Χριστουγεννιάτικη αγορά διαμορφώνει την ετήσια κατανάλωση

14:05

Σχεδόν σε τριετές χαμηλό τα επιτόκια της BoE στο 3,75% - Μείωση 25 μ.β.

14:02

Οι ΗΠΑ ενέκριναν πωλήσεις όπλων αξίας 11 δισ. δολαρίων στην Ταϊβάν - Αντιδρά η Κίνα

13:54

Η lululemon έρχεται Ελλάδα και σε πέντε ακόμα χώρες μέσα στο 2026

13:47

Eurobank: Από 19 Δεκεμβρίου στο ταμπλό του ΧΑΚ οι νέες μετοχές

13:47

Ρωσία: Η Μόσχα λέει ότι ελπίζει πως ο Τραμπ δεν θα κάνει «μοιραίο λάθος» με τη Βενεζουέλα

13:41

ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 6,44 δισ. ευρώ στο 11μηνο

13:38

Δικαστήριο της ΕΕ: Το πολωνικό Συνταγματικό Δικαστήριο παραβίασε αρχές της ενωσιακής νομοθεσίας

13:36

Γερμανία: Βαριές κατηγορίες για μέλη νεοναζιστικής ομάδας

13:34

Nice n Easy: Στον Πύργο του Πειραιά για μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider