Οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να αγοράσετε σπίτι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να αγοράσετε σπίτι

Εάν είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε τη χώρα σας και να εξερευνήσετε τη ζωή σε άλλες πολιτείες και μέρη, υπάρχουν πολλές χώρες που συνδυάζουν ένα χαμηλό κόστος διαβίωσης, με προσιτές και εξαιρετικές σε ποιότητα δυνατότητες.

Η Καμπότζη μπορεί να μην είναι η πρώτη χώρα που έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε έναν τροπικό παράδεισο, αλλά τείνει προς σε αυτό.

Το μεγάλο όφελος στην Καμπότζη είναι ότι η ζωή εκεί είναι εξωφρενικά φθηνή, σε σχέση με κάποιες άλλες τροπικές χώρες.

Μια πολυτελής κατοικία με τέσσερα υπνοδωμάτια και μια πισίνα κοστίζει περίπου 600 δολάρια το μήνα.

Ένα αξιοπρεπές σπίτι τριών υπνοδωματίων στην Καμποτζη κοστίζει μόλις 20.000 δολάρια.

Το Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός έχει πολλές ομοιότητες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλούς λόγους, και ως εκ τούτου έχει εξελιχθεί σε ένα δημοφιλή προορισμό, ιδιαίτερα για τους Αμερικανούς.

Στο Εκουαδόρ έχει καθιερωθεί και το αμερικάνικο δολάριο ως επίσημο νόμισμα.

Σε αυτή τη χώρα, είναι φθηνότερο να τρώτε καθημερινά από το να μαγειρεύετε μόνοι σας με βάση το προϋπολογισμό στις Η.Π.Α. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε ένα ακίνητο με περίπου 50.000 δολάρια.

Παρόλο που η χώρα του Μεξικό περιβάλλεται από φτωχογειτονιές και ψηλά κτίρια, υπάρχουν πολλές πλούσιες περιοχές που παρέχουν κάθε είδους «μοντέλο» αναψυχής.

Μπορείτε να ζήσετε μόνο με 700 δολάρια το μήνα, συμπεριλαβανομένου του ενοικίου σε ένα ωραίο μέρος, των ανέσεων, του φαγητό και οποιασδήποτε διαδραστικής ανακάλυψης αξιοθέατων.

Εδώ και πολλά χρόνια η Αργεντινή αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Λ. Αμερική.

Έχει υπέροχα εστιατόρια, πλούσια ιστορία και πολλά μέρη για να εξερευνήσει κανείς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ζωή στην Αργεντινή δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. Μια αξιοπρεπής σε μέγεθος κατοικία μπορεί να κοστίσει περίπου 139.000 δολάρια, ένα κόστος σχετικά μικρό σε σχέση με τα σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα τελευταία χρόνια το Βιετνάμ έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό. Παρόλο που απαγορεύτηκε στους ξένους να αγοράζουν γη, αυτή η πολιτική έχει ανακληθεί τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες δίπλα στην παραλία, αλλά μπορεί κανείς να βρει ένα μικρό διαμέρισμα με περίπου 25.000 έως 50.000 δολάρια εάν ψάξει στις σωστές περιοχές.

Η Ταϊλάνδη αποτελεί ένα αρκετά δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ασία, με πολλά μέρη για να εξερευνήσετε.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα όμορφο διαμέρισμα στην τιμή των 30.000 δολαριών, ενώ ένα πιο ευρύχωρο σπίτι θα σας κοστίσει περίπου 60.000 δολάρια.

Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά μέρη με φθηνό και ποιοτικό φαγητό.

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που εντυπωσιάζει με την αρχαία αρχιτεκτονική της, και τα όμορφα τοπία της.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, αν οι μηνιαίες σας απολαβές φτάνουν τα 1.500 δολάρια, θα ανήκετε στην ανώτερη κοινωνικά τάξη.

Οι τιμές των κατοικιών φτάνουν τα 20.000 δολάρια.

Η Ουγγαρία αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αυτοί που επισκέπτονται για διακοπές την Ουγγαρία, τις περισσότερες φορές μετακινούνται μόνιμα εκεί, εξαιτίας της «γοητείας» της χώρας.

Είναι μια εξαιρετικά φθηνή χώρα, και ένα μεγάλο σπίτι μπορεί να πωληθεί στην τιμή των 90.000 δολαρίων.

Η Αλβανία είναι μια ηλιόλουστη και ζεστή χώρα όλο το χρόνο, πράγμα που την καθιστά ένα ευχάριστο μέρος τόσο για διακοπές όσο και για μόνιμη διαβίωση.

Ένα μεγάλο ρετιρέ στην Αλβανία μπορεί να αγοραστεί στην τιμή των 150.000 δολαρίων.

Στην Κολομβία το κόστος του ενοικίου είναι πολύ φθηνό και κυμαίνεται από 400 έως 450 δολάρια το μήνα. Επιπλέον μπορείτε να αγοράσετε ένα πλήρες γεύμα μόνο με 5 δολάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως στη Κολομβία οι γειτονιές διαμορφώνονται με βάση την τάξη που ανήκει ο καθένας. Έτσι, εάν ανήκετε σε μια υψηλότερη οικονομικά και κοινωνικά τάξη, μπορεί να πληρώνετε περισσότερα.

Είτε ψάχνετε για σπίτι διακοπών είτε για σπίτι μόνιμης διαμονής, χώρες όπως η Κολομβία προσφέρουν τη δυνατότητα για εξερεύνηση μοναδικών τοπίων, εκπληκτική αρχιτεκτονική όμορφο καιρό και όλα αυτά σε μια προσιτή αναλογία κόστους - διαβίωσης.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:36

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ που χτυπήθηκε ανοιχτά του Ομάν - Σώο το πλήρωμα

23:23

Γερμανία: Η AfD διατηρεί σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα από τους Χριστιανοδημοκράτες

23:11

Διπλό ρεκόρ με τεχνολογική ώθηση στην Wall Street

22:56

Γάζα: Στόχος ισραηλινής επίθεσης ο νέος ηγέτης του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς

22:43

Κυβερνητικές πηγές για Τσίπρα: «Το ίδιο αμετανόητος και απαράλλαχτος»

22:36

Πετρέλαιο: «Άγγιξε» τα 100 δολάρια το brent εν μέσω ανησυχίας για τη Μέση Ανατολή

22:20

Πιερρακάκης: «Γινόμαστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία παίρνει βάρη από τις επόμενες γενιές»

22:11

Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 26/05/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν

22:04

Ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής απειλεί το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

21:46

Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ), το όνομα του νέου κόμματος Τσίπρα

21:43

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι ιατρικές του εξετάσεις πήγαν «τέλεια»

21:42

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός καταλαμβάνει στρατηγικής σημασίας περιοχές στον νότιο λίβανο

21:33

Άλτμαν: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν έφερε την «αποκάλυψη» που φοβόμασταν στις θέσεις εργασίας

21:25

Ιράν: Μερική αποκατάσταση του διαδικτύου μετά από διακοπή τριών μηνών

21:06

Υπουργικό συμβούλιο: Ταμείο Ανάκαμψης και ισότητα στις αμοιβές μεταξύ όσων συζητήθηκαν

21:04

Μιχαηλίδου: Η επένδυση στον άνθρωπο είναι προϋπόθεση βιώσιμης ανάπτυξης

20:58

Aegean: Υψηλές πληρότητες πτήσεων για ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

20:47

Starlink-Amazon: Πιθανή η είσοδος στο σχέδιο της ΕΕ για το φάσμα δορυφορικής κινητής τηλεφωνίας

20:44

E.IN.S.: Διπλασιασμός του τζίρου στο εξάμηνο - Στα 13 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο

20:35

ΗΠΑ: Ο Τραμπ συγκαλεί συνεδρίαση της κυβέρνησης στο Καμπ Ντέιβιντ για το Ιράν

20:26

Viohalco: Εγκρίθηκε η διανομή μεικτού μερίσματος 0,27 ευρώ/μετοχή

20:17

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε Αργολίδα και Αττική - 57 συλλήψεις μέσα στο 2026

20:00

Βρετανία: Νέο ρεκόρ θερμοκρασιών για τον Μάιο - Πνίγηκαν 4 έφηβοι

19:54

H Τσεχία εξασφάλισε 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού για την Ουκρανία

19:45

Cenergy Holdings: Διανομή μεικτού μερίσματος 0,26 ευρώ/μετοχή - Από 24/6 η καταβολή

19:36

Από τα passwords στα synthetic faces: Πώς η AI αλλάζει τους κανόνες της κυβερνοασφάλειας

19:34

Ρωσία και Καζακστάν θα υπογράψουν συμφωνία για κατασκευή πυρηνικού σταθμού

19:21

Σπανάκης: Τέλη Ιουλίου ολοκληρώνονται τα έργα στον Ιλισσό, ενόψει ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

19:17

Εγκρίθηκε από το υπουργικό η σύμβαση λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας

19:16

Το Ισραήλ καρατόμησε τη στρατιωτική εισαγγελέα για βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστινίων


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider