Πώς έμοιαζαν 6 από τα πιο διάσημα gadget όταν πρωτοκυκλοφόρησαν

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς έμοιαζαν 6 από τα πιο διάσημα gadget όταν πρωτοκυκλοφόρησαν
Ξυπνούν αναμνήσεις

Σε μια εποχή «τεχνολογικής υπερπαραγωγής», τα gadget που κυκλοφόρησαν μόλις πριν από δύο χρόνια φαίνονται ανά περιπτώσεις απαρχιωμένα. Ωστόσο τα ακόμη παλαιότερα είναι ικανά να ξυπνήσουν παιδικές αναμνήσεις και να μας μεταφέρουν σε εποχές άλλων δεκαετιών.

Ας δούμε έξι από αυτά και το πόσο έχουν αλλάξει μέσα σε μια δεκαετία.

Ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας της Samsung ξεκίνησε να κατασκευάζει τηλεοράσεις τη δεκαετία του '70. Στα τέλη της δεκαετίας του '90, βέβαια δημιούργησε την πρώτη μαζικής παραγωγής ψηφιακή τηλεόραση παγκοσμίως. Μια δεκαετία αργότερα η εταιρεία ξεκίνησε να φτιάχνει τηλεοράσεις HD και επεκτάθηκε και στα Blu-Ray players σε ηχοσυστήματα.

Έκτοτε η εξέλιξη ήταν ραγδαία και φέτος η εταιρεία μας σύστησε μια τηλεόραση που δεν είναι απλά έξυπνη αλλά μοιάζει και με τοίχο αφού είναι 219 ιντσών....

To 1989 η Nintendo παρουσίασε στο ευρύ κοινό μια φορητή παιχνιδομηχανή που χωρούσε στην τσέπη - έστω στο περίπου - ονόματι Gameboy και κατάφερε να μετατρέψει το gaming σε mainstream δραστηριότητα. Οι πωλήσεις της πήγαν εξαιρετικά - για την ακρίβεια πουλήθηκαν περί τα 118 εκατ. τεμάχια παγκοσμίως. 

Το τελευταίο μοντέλο που μας σύστησε το 2017 με το όνομα Nintendo Switch διαφέρει κατά πολύ από εκείνο το αρχικό, έχει ακόμα και σήμερα φανατικούς, αλλά πουλάει πολύ λιγότερα τεμάχια.

 

Ήταν το μακρινό 1984 όταν το πρώτο Macintosh της Apple παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό και συστήθηκε ως ο πρώτος μαζικά παραγόμενος προσωπικός υπολογιστής. Πράγματι κατάφερε να κάνει αίσθηση και να καθιερώσει τον προσωπικό υπολογιστή ως ένα απαραίτητο οικιακό «αξεσουάρ».

Η μετεξέλισή του Macintosh ακούει στο όνομα MacBook ή και iMac και σίγουρα έχει αμέτρητες παραπάνω δυνατότητες από το τότε μοντέλο.

H Microsoft έκανε την εισοδό της στην αγορά των παιχνιδομηχανών το 2001 με το Xbox. Ένα χρόνο αργότερα μάλιστα από το λανσάρισμα της κονσόλας η Microsoft κυκλοφόρησε το Xbox Live όπου οι χρήστες μπορούσαν να παίζουν online με άλλους.

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατ. Xbox One, σύμφωνα τουλάχιστον με ισχυρισμούς της Variety.

Το Kindle της Amazon κυκλοφόρησε το 2007, μόνο σε λευκό χρώμα και περιλάμβανε μια οθόνη E-Ink που έκανε την ανάγνωση πιο ξεκούραστη για τα μάτια. Το αρχικό μοντέλο δεν είχε οθόνη αφής αλλά είχε πληκτρολόγιο και κύλινδρο κύλισης. Η συσκευή προσέφερε πρόσβαση σε 90.000 τίτλους βιβλίων και ξεκινούσε από τα 399 δολάρια. βιβλία κατά την έναρξη και ξεκίνησε στα $ 399. Μάλιστα εξαντλήθηκε μέσα σε 5,5 ώρες από την στιγμή που κυκλοφόρησε.

Το σημερινό Kindle της Amazon ξεκινά από τα 80 δολάρια και έρχεται σε τρεις τύπους σε διάφορα χρώματα και με αρκετά βελτιωμένα χαρακτηριστικά. 

Μπορεί τις τελευταίες δύο χρονιές τα νέα μοντέλα να μην κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν ωστόσο όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2007 έφερε την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία. 

Το iPhone κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο των καταναλωτών να έχουν έναν υπολογιστή στην τσέπη τους. Κατά την παρουσίαση της συσκευής ο αείμνηστος CEO της Apple, Στηβ Τζομπς σημείωσε: «Θέλουμε να το κάνουμε τόσο εύκολο στη χρήση ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν όλοι».

Παρότι καινοτόμο για την εποχή αν σήμερα δει κανείς ένα iPhone εκείνης της εποχής το μόνο που θα νιώσει είναι νοσταλγία. Τόσο το iPhone οσο και τα λοιπά Android μοντέλα που το ακολούθησαν έχουν βελτιώσει πάρα πολύ τα χαρακτηριστικά τους ενώ στα σίγουρα δεν χωρούν πλέον στην τσέπη μας....

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:09

Η Ουκρανία θα εκχωρήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία, κατά το σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ

08:06

«Βουτιά» στη μέση δαπάνη των τουριστών δείχνει ο Σεπτέμβριος

08:00

Τι «τρέχει» με το νέο Αεροδρόμιο Πάρου (Aktor)

07:50

Τι λένε οι Συστάσεις για την Ελλάδα - Η μεσαία τάξη της Κίνας - Οι πράσινες βελόνες παραμένουν στη θέση τους

07:45

ΕΕΣΥΠ: Έσοδα 322,1 εκατ. το 2026, προβλέψεις για 2,66 δισ. το 2028 - Από ποια projects προέρχονται

07:33

Προϋπολογισμός: Οι κίνδυνοι που απειλούν την ελληνική οικονομία - Τα τρία κακά σενάρια

07:30

Εργάνη: 120.000 περισσότερες απολύσεις τον Οκτώβριο - Καλπάζουν οι χαμηλόμισθες θέσεις

07:22

Dimand - ΦΙΞ: Ξεκινά το μεγάλο project 196 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη, με ξενοδοχείο και κατοικίες

07:20

Ο λογαριασμός του 2026: Πόσους φόρους θα πληρώνουν κάθε μήνα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

07:12

Motor Oil: Αρχές 2026 η ενοποίηση NRG & ΗΡΩΝ - Θετικό και το 4ο τρίμηνο

07:10

Η δυναμική της Credia - Το παζλ των επεκτάσεων του Μετρό - Νέα ήθη και έθιμα

23:55

Οι 10 κανόνες για ευτυχισμένα και ισορροπημένα παιδιά

23:44

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

23:33

Γάλλος στρατηγός: Η χώρα να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο «να χάσει τα παιδιά της»

23:22

ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από COVID-19 και 162 νέες εισαγωγές

23:11

H Fed έριξε βαριά τη σκιά της σε Wall Street και Nvidia - «Βουτιά» 2,16% για Nasdaq

23:00

Απαντά η Αθήνα στη Ζαχάροβα: Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται

22:48

Λιθουανία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αεροδρομίου του Βίλνιους

22:34

Ζαχάροβα: H Ρωσία θα απαντήσει κατάλληλα στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία

22:20

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 24,5% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά

22:07

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,5 εκατ. ευρώ

21:58

Ουκρανία: Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της Μόσχας

21:44

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο με το ρωσο-ουκρανικό στο προσκήνιο

21:31

Πτώση για τον χρυσό με φόντο τα επιτόκια

21:30

Μαμντάνι: Δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Τραμπ

21:27

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Στις 11 Δεκεμβρίου η ΓΣ για την απόκτηση του 40% στην KXXK Investments

21:21

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ

21:18

Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια στον δήμο Αθηναίων

21:03

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με διψήφιο προβάδισμα η ΝΔ - Η γνώμη για Τσίπρα

21:00

CNBC: Πώς θα επηρεαστούν οι αμυντικές μετοχές από τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία;

gazzetta
gazzetta reader insider insider