Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Το 2018 δεν ήταν το καλύτερο για τον κόσμο της γαστρονομίας. Έφερες δύο σημαντικές απώλειες, αυτή του μεγάλου σεφ Anthony Bourdain και του κριτικού εστιατορίων και βραβευμένου με το βραβείο Πούλιτζερ Jonathan Gold. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν εξαιρετικά γευστικές δημιουργίες. Το Bloomberg ξεχώρισε τα 10 καλύτερα πιάτα του κόσμου και τα παρουσιάζει.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrew Wong δημιουργεί χρυσούς, τραγανούς κρεμώδης κρόκους, και τους σερβίρει με τα ντάμπλιγνκς, τα οποία στο ρυζόφυλλο τους έχουν φυλακίσει συνδυασμό κιμά γαρίδας και χοιρινού, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα ντάμπλινγκς του κόσμου! Στο τέλος προσθέτει κρεμμυδάκι, σουσάμι και καυτερό λάδι. 

Οι μπλε γαρίδες ή γαλάζιες πέρλες όπως ονομάζονται τρώγονται ολόκληρες. Με το κεφάλι. Αυτή είναι και η αποστολή του David Chang. Να εκπαιδεύσει τους νεοϋορκέζους να τρώνε ολόκληρη την τηγανιτή γαρίδα. Για το δεύτερο Noodle Bar στο Μανχάταν, ο David Chang έχει δημιουργήσει γαρίδες με πικάντικο κέλυφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά. Στα μπαχαρικά περιλαμβάνονται κύμινο, τογκαράσι (ιαπωνική σκόνη τσίλι), ζάχαρι, αλλάτι και πιπέρι σετσουάν. Συνοδεύεται από μεγιονέζα με γιούζου.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες εστιατόρια με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή που έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, το Bevel στο κέντρο του Λος Άντζελες ξεχωρίζει. Ο σεφ Ori Menashe διαχειρίζεται άψογα τον αρνίσιο λαιμό, τον οποίο μαρινάρει με πάτσα σουμάκ και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το κρέας ψήνεται για τέσσερις ώρες, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται κυριολεκτικά. Σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως τουρσί λαχανικών, σπιτικό ταχίνι και αραβικές πίτες. 

Πριν 20 χρόνια το κοτόπουλο στη σούβλα ήταν το must του Μαχνάταν. Σήμερα, δύο σεφ οι Lee Hanson και Riad Nasr επανασυστήνουν τη light λιχουδιά στο αμερικανικό κοινό μέσα από το εστιατόριο Frenchette. Εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή πέτσα, σερβιρισμένο σε βαθύ τηγάνι. Στο πλάι του βελούδινος πουρές πατάτας (ο μισός είναι βούτυρο) και μανιτάρια. 

Ξεχάστε τους αστακούς και τα στρείδια. Η κοιλιά τοπικού κόκκινου τόνου που έφερε στη μόδα ο σεφ Jordan Rubin, είναι το τελευταίο γαστρονομικό τρεντ στο Πόρτλαντ. Ο σεφ ζεσταίνει στην τοστιέρα το φύκι νόρι πριν τυλίξει το πολύτιμο ψάρι που λιώνει στο στόμα και το ελάχιστα όξινο και αλμυρό ρύζι. Το σούσι – σάντουιτς περιλαμβάνει επίσης γουασάμπι σός και κρεμμύδι.

Μερικά χρόνια πριν στο εστιατόριο Lilia, η σεφ Missy Robbins δημιουργούσε τεράστια, σγουρά noodle με ροζ πιπέρι και ήταν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Νέας Υόρκης. Στο νέο της πόστο, στο Misi, το καλύτερό της πιάτο είναι ντομάτες ψητές στο φούρνο. Ψήνοντάς τες για ώρες σε χαμηλή φωτιά, αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και προσθέτοντας μέλι Χιλής, τις προκαλεί να ζαρώσουν και να συγκεντρώσουν τη γευστική τους ένταση σε μια τόση δα μπουκιά. Το πιάτο συμπληρώνει κράκερ από σπόρους κόλιανδρου και μαραθόριζας με γλυκόριζα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στο ξενοδοχείο Line και σε ένα χώρο που ήταν κάποτε εκκλησία, εκτείνονται από το πάσο του μάγειρα δύο πάγκοι για τους πελάτες. Το σκηνικό μοιάζει με χαλαρό δείπνο στο σπίτι με φίλους. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει ντάμπλινγκς με τραγανή πέτσα κότας από τους σεφ Erik Bruner Yang και Matthew Crowley, όπως επίσης και την καλύτερη πάπια της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πουλερικό ζυμώνεται σε ζωμό από τσάι για 5 ημέρες και ακολούθως ψήνεται στον φούρνο. Τα μπούτια της πάπιας γίνονται κονφί (σε λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες) και μπαίνουν στη σαλάτα.]

Σε ένα μενού Omakase (ό,τι βγάλει ο σεφ) το χαβιάρι, σε αντίθεση με άλλα πιάτα, πρωταγωνιστεί και ακολουθούν ψητά λαχανικά και ωμό ψάρι σε καλή τιμή. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Junghyun Park «στρώνει» στο πιάτο την απαλή σελινόριζα πάνω σε απαλό, κρεμώδες τυρί, ελαφρός γλυκιά σος φουντουκιού, η οποία ολοκληρώνει και «δένει» το πιάτο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:38

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός κατηγορίας γυναικών οι τρανς αθλήτριες

20:26

Ο Καναδάς επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις κατά επιχειρηματιών και εταιρειών του Ιράν

20:15

Μελόνι για επιστροφές παράτυπων μεταναστών: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση»

20:05

Ισπανία: Εγκρίθηκε η δέσμη μέτρων στήριξης ύψους 5 δισ. ευρώ

19:56

Βιντεοδιάσκεψη 35 χωρών για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

19:42

Μαρινάκης για υποκλοπές: «Η αντιπολίτευση θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο»

19:42

Τι φέρνουν οι ρήτρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συμφωνία με τις ΗΠΑ - Ο ρόλος της Γερμανίας

19:37

Η Amazon δίνει 1.000 δολάρια σε διανομείς που θα μοιραστούν προσωπικές ιστορίες για τη δουλειά τους

19:21

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με φόντο τη Μέση Ανατολή

19:18

Η Πολωνία θέτει πλαφόν στις τιμές καυσίμων λόγω του πολέμου

19:03

Ρούτε: «Γνωρίζουμε ότι το Ιράν, η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα και η Κίνα συνεργάζονται στενά»

18:46

Ρωσία: Ασιατικές χώρες «σχηματίζουν ουρά» για το ρωσικό πετρέλαιο

18:41

Google: Διαφωνούμε με την ετυμηγορία για τον εθισμό ανήλικης και θα ασκήσουμε έφεση

18:37

Δανία: Αρχίζουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

18:33

Τραμπ: Ο Νικολάς Μαδούρο θα αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες

18:11

Κώτσηρας: Ένδειξη αξιοπιστίας και στήριξη του εισοδήματος η αύξηση του κατώτατου μισθού

18:00

Ζελένσκι: «Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αποσπά την προσοχή από την κατάσταση στην Ουκρανία»

17:49

Alter Ego Media και Motor Oil μπαίνουν στον ΑΝΤ1+ - Δημιουργούν νέα συνδρομητική πλατφόρμα

17:49

ΧΑ: Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης - Διελκυστίνδα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση

17:34

Σύνοδος Κορυφής G7 με απουσία της Κίνας

17:32

Τραμπ: «Το Ιράν μας έκανε δώρο 10 διελεύσεις από τα Στενά του Ορμούζ»

17:28

Ερντογάν: «Η περιοχή μας πνίγεται στο αίμα» - Σκληρή επίθεση στο Ισραήλ για τον πόλεμο στο Ιράν

17:24

Κυρανάκης: «426 νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη έως τον Σεπτέμβριο»

17:20

Κρεμλίνο: Διαψεύδει άρθρο των FT για αποστολή drones από τη Ρωσία στο Ιράν

17:18

Σε αυτόν τον τόπο, το νερό έχει όνομα. ΖΑΓΟΡΙ.

17:15

Από τη Θεωρία στην Πράξη: 2 ο Emerging Leader Program από το CEO Clubs Greece και το Τμήμα ΔΕΤ του ΟΠΑ

17:12

ΕΕ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία «κόμβων επιστροφών» για τους μετανάστες

16:53

Ιρανός αξιωματούχος: «Μονόπλευρη» η πρόταση των ΗΠΑ - Η πόρτα στη διπλωματία παραμένει ανοιχτή

16:44

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή: Μία ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών

16:30

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει 10 χρόνια πασχαλινά αβγά στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider