Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Το 2018 δεν ήταν το καλύτερο για τον κόσμο της γαστρονομίας. Έφερες δύο σημαντικές απώλειες, αυτή του μεγάλου σεφ Anthony Bourdain και του κριτικού εστιατορίων και βραβευμένου με το βραβείο Πούλιτζερ Jonathan Gold. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν εξαιρετικά γευστικές δημιουργίες. Το Bloomberg ξεχώρισε τα 10 καλύτερα πιάτα του κόσμου και τα παρουσιάζει.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrew Wong δημιουργεί χρυσούς, τραγανούς κρεμώδης κρόκους, και τους σερβίρει με τα ντάμπλιγνκς, τα οποία στο ρυζόφυλλο τους έχουν φυλακίσει συνδυασμό κιμά γαρίδας και χοιρινού, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα ντάμπλινγκς του κόσμου! Στο τέλος προσθέτει κρεμμυδάκι, σουσάμι και καυτερό λάδι. 

Οι μπλε γαρίδες ή γαλάζιες πέρλες όπως ονομάζονται τρώγονται ολόκληρες. Με το κεφάλι. Αυτή είναι και η αποστολή του David Chang. Να εκπαιδεύσει τους νεοϋορκέζους να τρώνε ολόκληρη την τηγανιτή γαρίδα. Για το δεύτερο Noodle Bar στο Μανχάταν, ο David Chang έχει δημιουργήσει γαρίδες με πικάντικο κέλυφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά. Στα μπαχαρικά περιλαμβάνονται κύμινο, τογκαράσι (ιαπωνική σκόνη τσίλι), ζάχαρι, αλλάτι και πιπέρι σετσουάν. Συνοδεύεται από μεγιονέζα με γιούζου.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες εστιατόρια με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή που έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, το Bevel στο κέντρο του Λος Άντζελες ξεχωρίζει. Ο σεφ Ori Menashe διαχειρίζεται άψογα τον αρνίσιο λαιμό, τον οποίο μαρινάρει με πάτσα σουμάκ και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το κρέας ψήνεται για τέσσερις ώρες, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται κυριολεκτικά. Σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως τουρσί λαχανικών, σπιτικό ταχίνι και αραβικές πίτες. 

Πριν 20 χρόνια το κοτόπουλο στη σούβλα ήταν το must του Μαχνάταν. Σήμερα, δύο σεφ οι Lee Hanson και Riad Nasr επανασυστήνουν τη light λιχουδιά στο αμερικανικό κοινό μέσα από το εστιατόριο Frenchette. Εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή πέτσα, σερβιρισμένο σε βαθύ τηγάνι. Στο πλάι του βελούδινος πουρές πατάτας (ο μισός είναι βούτυρο) και μανιτάρια. 

Ξεχάστε τους αστακούς και τα στρείδια. Η κοιλιά τοπικού κόκκινου τόνου που έφερε στη μόδα ο σεφ Jordan Rubin, είναι το τελευταίο γαστρονομικό τρεντ στο Πόρτλαντ. Ο σεφ ζεσταίνει στην τοστιέρα το φύκι νόρι πριν τυλίξει το πολύτιμο ψάρι που λιώνει στο στόμα και το ελάχιστα όξινο και αλμυρό ρύζι. Το σούσι – σάντουιτς περιλαμβάνει επίσης γουασάμπι σός και κρεμμύδι.

Μερικά χρόνια πριν στο εστιατόριο Lilia, η σεφ Missy Robbins δημιουργούσε τεράστια, σγουρά noodle με ροζ πιπέρι και ήταν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Νέας Υόρκης. Στο νέο της πόστο, στο Misi, το καλύτερό της πιάτο είναι ντομάτες ψητές στο φούρνο. Ψήνοντάς τες για ώρες σε χαμηλή φωτιά, αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και προσθέτοντας μέλι Χιλής, τις προκαλεί να ζαρώσουν και να συγκεντρώσουν τη γευστική τους ένταση σε μια τόση δα μπουκιά. Το πιάτο συμπληρώνει κράκερ από σπόρους κόλιανδρου και μαραθόριζας με γλυκόριζα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στο ξενοδοχείο Line και σε ένα χώρο που ήταν κάποτε εκκλησία, εκτείνονται από το πάσο του μάγειρα δύο πάγκοι για τους πελάτες. Το σκηνικό μοιάζει με χαλαρό δείπνο στο σπίτι με φίλους. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει ντάμπλινγκς με τραγανή πέτσα κότας από τους σεφ Erik Bruner Yang και Matthew Crowley, όπως επίσης και την καλύτερη πάπια της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πουλερικό ζυμώνεται σε ζωμό από τσάι για 5 ημέρες και ακολούθως ψήνεται στον φούρνο. Τα μπούτια της πάπιας γίνονται κονφί (σε λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες) και μπαίνουν στη σαλάτα.]

Σε ένα μενού Omakase (ό,τι βγάλει ο σεφ) το χαβιάρι, σε αντίθεση με άλλα πιάτα, πρωταγωνιστεί και ακολουθούν ψητά λαχανικά και ωμό ψάρι σε καλή τιμή. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Junghyun Park «στρώνει» στο πιάτο την απαλή σελινόριζα πάνω σε απαλό, κρεμώδες τυρί, ελαφρός γλυκιά σος φουντουκιού, η οποία ολοκληρώνει και «δένει» το πιάτο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:54

Booking: Στο ραντάρ της Επ. Ανταγωνισμού οι online κρατήσεις ξενοδοχείων

14:54

Ορμούζ: 6.000 ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Κόλπο

14:40

ΑΑΔΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας για εκπαίδευση και έρευνα με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

14:34

Η Πειραιώς στο club των 12 τραπεζών που ιδρύουν τη Defense and Resilience Bank

14:32

UniCredit και Alpha Bank ενισχύουν τη συνεργασία τους σε περιφερειακές αγορές

14:13

Συρία: Ένας νεκρός και 36 τραυματίες από τις εκρήξεις στη Δαμασκό

14:09

ΕΕ: Στηρίζει τα μέλη της μετά τις απειλές Τραμπ - «Η Γροιλανδία αποφασίζει για το μέλλον της»

14:02

Δίκη για Τέμπη: Ξεκίνησαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων - Αίτημα προς το Δικαστήριο της ΕΕ

14:01

Apple: Mega deal 30 δισ. δολαρίων για αγορά τσιπ από την Broadcom

13:59

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ευρώπη ενδυναμώνει τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας

13:56

Spitogatos: Οι ακριβότερες και πιο φθηνές περιοχές της Ελλάδας για αγορά - ενοικίαση κατοικίας

13:43

Κομισιόν: Παραπέμπει την Ελλάδα για παραβάσεις εις βάρος εκπαιδευτικών δημόσιων σχολείων

13:42

H Metlen η πρώτη ελληνική εταιρεία με το νέο ISO για τη διαχείριση συγκρούσεων συμφερόντων

13:34

Η Μαρίν Λεπέν ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία παρά την καταδίκη

13:21

Χρυσός: Πτώση 2,5% με φόντο τη νέα ένταση στη Μέση Ανατολή - Στο -4% το ασήμι

13:18

Ξεκινά η πρώτη κλινική μελέτη σε ανθρώπους παγκοσμίως για την αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος

13:12

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ ο Θέμης Σαρασίδης - Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας

13:07

Εξάρχου: Εφικτή η μετάβαση της οικονομίας σε μία δυναμική φάση ανάπτυξης

13:07

ΓΑΙΑΟΣΕ: Νέα προθεσμία για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης καντίνας στον Σταθμό Λαρίσης

12:53

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,16% η απόδοση για τα τρίμηνα έντοκα 400 εκατ. ευρώ

12:43

Κάλας: Οι νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ περιπλέκουν τις συνομιλίες για τερματισμό του πολέμου

12:42

Πιερρακάκης: Το ψηφιακό ευρώ θα είναι πραγματικότητα έως το 2029

12:28

Συνάντηση Χέγκσεθ - Νετανιάχου σχετικά με την ενδεχόμενη πώληση F-35 στην Τουρκία

12:25

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση εξαγωγών και μείωση του εμπορικού ελλείμματος τον Μάιο 2026

12:08

UBS: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες – Η ΕΤΕ στα top picks

12:03

Η αλλαγή που έρχεται σε όλα τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Πώς θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα

11:59

Σχοινάς: Εξασφαλίσαμε επιπλέον 21 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των παραγωγών

11:54

ΠΟΜΙΔΑ: Τροπολογία-λύση για ανελκυστήρες

11:49

Επιταχύνοντας την παραγωγή μπαταριών: Η Sunlight Group φιλοξενεί το έργο BATTwin

11:43

Τραμπ: Η εκεχειρία με το Ιράν «τελείωσε» - «Είναι άρρωστοι οι άνθρωποι»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider