Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Το 2018 δεν ήταν το καλύτερο για τον κόσμο της γαστρονομίας. Έφερες δύο σημαντικές απώλειες, αυτή του μεγάλου σεφ Anthony Bourdain και του κριτικού εστιατορίων και βραβευμένου με το βραβείο Πούλιτζερ Jonathan Gold. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν εξαιρετικά γευστικές δημιουργίες. Το Bloomberg ξεχώρισε τα 10 καλύτερα πιάτα του κόσμου και τα παρουσιάζει.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrew Wong δημιουργεί χρυσούς, τραγανούς κρεμώδης κρόκους, και τους σερβίρει με τα ντάμπλιγνκς, τα οποία στο ρυζόφυλλο τους έχουν φυλακίσει συνδυασμό κιμά γαρίδας και χοιρινού, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα ντάμπλινγκς του κόσμου! Στο τέλος προσθέτει κρεμμυδάκι, σουσάμι και καυτερό λάδι. 

Οι μπλε γαρίδες ή γαλάζιες πέρλες όπως ονομάζονται τρώγονται ολόκληρες. Με το κεφάλι. Αυτή είναι και η αποστολή του David Chang. Να εκπαιδεύσει τους νεοϋορκέζους να τρώνε ολόκληρη την τηγανιτή γαρίδα. Για το δεύτερο Noodle Bar στο Μανχάταν, ο David Chang έχει δημιουργήσει γαρίδες με πικάντικο κέλυφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά. Στα μπαχαρικά περιλαμβάνονται κύμινο, τογκαράσι (ιαπωνική σκόνη τσίλι), ζάχαρι, αλλάτι και πιπέρι σετσουάν. Συνοδεύεται από μεγιονέζα με γιούζου.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες εστιατόρια με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή που έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, το Bevel στο κέντρο του Λος Άντζελες ξεχωρίζει. Ο σεφ Ori Menashe διαχειρίζεται άψογα τον αρνίσιο λαιμό, τον οποίο μαρινάρει με πάτσα σουμάκ και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το κρέας ψήνεται για τέσσερις ώρες, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται κυριολεκτικά. Σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως τουρσί λαχανικών, σπιτικό ταχίνι και αραβικές πίτες. 

Πριν 20 χρόνια το κοτόπουλο στη σούβλα ήταν το must του Μαχνάταν. Σήμερα, δύο σεφ οι Lee Hanson και Riad Nasr επανασυστήνουν τη light λιχουδιά στο αμερικανικό κοινό μέσα από το εστιατόριο Frenchette. Εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή πέτσα, σερβιρισμένο σε βαθύ τηγάνι. Στο πλάι του βελούδινος πουρές πατάτας (ο μισός είναι βούτυρο) και μανιτάρια. 

Ξεχάστε τους αστακούς και τα στρείδια. Η κοιλιά τοπικού κόκκινου τόνου που έφερε στη μόδα ο σεφ Jordan Rubin, είναι το τελευταίο γαστρονομικό τρεντ στο Πόρτλαντ. Ο σεφ ζεσταίνει στην τοστιέρα το φύκι νόρι πριν τυλίξει το πολύτιμο ψάρι που λιώνει στο στόμα και το ελάχιστα όξινο και αλμυρό ρύζι. Το σούσι – σάντουιτς περιλαμβάνει επίσης γουασάμπι σός και κρεμμύδι.

Μερικά χρόνια πριν στο εστιατόριο Lilia, η σεφ Missy Robbins δημιουργούσε τεράστια, σγουρά noodle με ροζ πιπέρι και ήταν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Νέας Υόρκης. Στο νέο της πόστο, στο Misi, το καλύτερό της πιάτο είναι ντομάτες ψητές στο φούρνο. Ψήνοντάς τες για ώρες σε χαμηλή φωτιά, αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και προσθέτοντας μέλι Χιλής, τις προκαλεί να ζαρώσουν και να συγκεντρώσουν τη γευστική τους ένταση σε μια τόση δα μπουκιά. Το πιάτο συμπληρώνει κράκερ από σπόρους κόλιανδρου και μαραθόριζας με γλυκόριζα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στο ξενοδοχείο Line και σε ένα χώρο που ήταν κάποτε εκκλησία, εκτείνονται από το πάσο του μάγειρα δύο πάγκοι για τους πελάτες. Το σκηνικό μοιάζει με χαλαρό δείπνο στο σπίτι με φίλους. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει ντάμπλινγκς με τραγανή πέτσα κότας από τους σεφ Erik Bruner Yang και Matthew Crowley, όπως επίσης και την καλύτερη πάπια της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πουλερικό ζυμώνεται σε ζωμό από τσάι για 5 ημέρες και ακολούθως ψήνεται στον φούρνο. Τα μπούτια της πάπιας γίνονται κονφί (σε λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες) και μπαίνουν στη σαλάτα.]

Σε ένα μενού Omakase (ό,τι βγάλει ο σεφ) το χαβιάρι, σε αντίθεση με άλλα πιάτα, πρωταγωνιστεί και ακολουθούν ψητά λαχανικά και ωμό ψάρι σε καλή τιμή. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Junghyun Park «στρώνει» στο πιάτο την απαλή σελινόριζα πάνω σε απαλό, κρεμώδες τυρί, ελαφρός γλυκιά σος φουντουκιού, η οποία ολοκληρώνει και «δένει» το πιάτο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:16

Τσεχία: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένων

10:12

Πλαστικά Θράκης: Στα 13,74 εκατ. τα καθαρά κέρδη - Διανομή προσωρινού μερίσματος 0,07 ευρώ/μτχ

10:00

Τέσσερις γαλλικές τράπεζες κατηγορούνται από ΜΚΟ ότι χρηματοδοτούν την αποψίλωση του Αμαζονίου

09:58

Βουλή: Στην Ολομέλεια εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ

09:54

Χατζηδάκης: Η Κομισιόν ενέκρινε τις αγροτικές επιδοτήσεις – Στην τελική ευθεία για τις πληρωμές

09:49

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με υπόμνημα θα καταθέσει σήμερα ο Γ. Ξυλούρης – Κανονικά στην Εξεταστική ο Ανδρέας Στρατάκης

09:45

Η Elikonos Capital ανακοίνωσε την πρώτη της επένδυση στη Mytilos

09:36

Ιαπωνία: Η Τακαΐτσι ετοιμάζεται να παρουσιάσει φρέσκα μέτρα στήριξης 112 δισ. δολαρίων

09:32

Παπαθανάσης: Νέες παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, μέσω ΕΣΠΑ

09:18

Ideal Holdings: Αύξηση 62% στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 9μήνου

09:04

Η Τουρκία θα φιλοξενήσει την COP31 - Αντιδρούν τα νησιά του Ειρηνικού

08:57

Τραμπ: Θα συναντηθεί αύριο με τον «κομμουνιστή» δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μαμντάνι

08:49

Θεοδωρικάκος για ανελκυστήρες: Να προχωρήσουν άμεσα στην απογραφή ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων

08:42

Σκλαβενίτης: Πάει για το 2027 το Food Hall στον Ρέντη – Τι θα περιλαμβάνει

08:29

Lamda: Πότε πέφτουν υπογραφές για το deal με ΙΟΝ - Τα έργα στο Ελληνικό

08:22

Η Γερμανία υπόσχεται 1 δισ. ευρώ στην πρωτοβουλία της Βραζιλίας για την προστασία των τροπικών δασών

08:08

Έρχονται νέες εξαγορές στα σούπερ μάρκετ

08:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σιγκαπούρη για το Bloomberg Economy Forum

08:02

Oxfam: Θα αρκούσαν μόνο τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 για να λάβει τέλος η φτώχεια

07:52

Μερτς: Ο ουκρανικός στρατός θα εξοπλιστεί με συστήματα πυρός μεγάλου βεληνεκούς

07:39

Υπογραφή Τραμπ για δημοσιοποίηση των αρχείων Έπστιν

07:29

Γάζα: Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι νεκροί - Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός

07:20

Ελλάδα: Τι δείχνει η μελέτη IRENA–CPI για τις «πράσινες» επενδυτικές ανάγκες της επόμενης πενταετίας

07:19

Επίδομα θέρμανσης: Τα SOS για διαχειριστές και ένοικους πολυκατοικιών

07:17

Ανατροπή με τις ασφαλιστικές εισφορές - Πόσο αυξάνονται από 1/1/2026 για όλες τις κατηγορίες - Αναλυτικοί πίνακες

07:14

Αποκαλυπτήρια για τον προϋπολογισμό του 2026 – Ανάπτυξη 2,4% και μέτρα 1,76 δισ. ευρώ

07:08

ΔΕΗ: Τα σχέδια για τον «ενεργειακό διάδρομο» στις 6 χώρες της ΝΑ Ευρώπης – Οι επενδύσεις ανά αγορά

07:04

Επιστροφή ενοικίου: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν θα λάβουν την ενίσχυση

07:02

Τα σημαντικά της ΔΕΗ - Η επιτυχία της Metlen - Φαβορί ο Πιερρακάκης

07:00

Η Πέμπτη της Εξεταστικής και του Αλέξη - Από τώρα νικητής ο Πιερρ - Πώς ξεκολλάει η βελόνα του ΠΑΣΟΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider