Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Το 2018 δεν ήταν το καλύτερο για τον κόσμο της γαστρονομίας. Έφερες δύο σημαντικές απώλειες, αυτή του μεγάλου σεφ Anthony Bourdain και του κριτικού εστιατορίων και βραβευμένου με το βραβείο Πούλιτζερ Jonathan Gold. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν εξαιρετικά γευστικές δημιουργίες. Το Bloomberg ξεχώρισε τα 10 καλύτερα πιάτα του κόσμου και τα παρουσιάζει.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrew Wong δημιουργεί χρυσούς, τραγανούς κρεμώδης κρόκους, και τους σερβίρει με τα ντάμπλιγνκς, τα οποία στο ρυζόφυλλο τους έχουν φυλακίσει συνδυασμό κιμά γαρίδας και χοιρινού, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα ντάμπλινγκς του κόσμου! Στο τέλος προσθέτει κρεμμυδάκι, σουσάμι και καυτερό λάδι. 

Οι μπλε γαρίδες ή γαλάζιες πέρλες όπως ονομάζονται τρώγονται ολόκληρες. Με το κεφάλι. Αυτή είναι και η αποστολή του David Chang. Να εκπαιδεύσει τους νεοϋορκέζους να τρώνε ολόκληρη την τηγανιτή γαρίδα. Για το δεύτερο Noodle Bar στο Μανχάταν, ο David Chang έχει δημιουργήσει γαρίδες με πικάντικο κέλυφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά. Στα μπαχαρικά περιλαμβάνονται κύμινο, τογκαράσι (ιαπωνική σκόνη τσίλι), ζάχαρι, αλλάτι και πιπέρι σετσουάν. Συνοδεύεται από μεγιονέζα με γιούζου.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες εστιατόρια με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή που έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, το Bevel στο κέντρο του Λος Άντζελες ξεχωρίζει. Ο σεφ Ori Menashe διαχειρίζεται άψογα τον αρνίσιο λαιμό, τον οποίο μαρινάρει με πάτσα σουμάκ και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το κρέας ψήνεται για τέσσερις ώρες, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται κυριολεκτικά. Σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως τουρσί λαχανικών, σπιτικό ταχίνι και αραβικές πίτες. 

Πριν 20 χρόνια το κοτόπουλο στη σούβλα ήταν το must του Μαχνάταν. Σήμερα, δύο σεφ οι Lee Hanson και Riad Nasr επανασυστήνουν τη light λιχουδιά στο αμερικανικό κοινό μέσα από το εστιατόριο Frenchette. Εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή πέτσα, σερβιρισμένο σε βαθύ τηγάνι. Στο πλάι του βελούδινος πουρές πατάτας (ο μισός είναι βούτυρο) και μανιτάρια. 

Ξεχάστε τους αστακούς και τα στρείδια. Η κοιλιά τοπικού κόκκινου τόνου που έφερε στη μόδα ο σεφ Jordan Rubin, είναι το τελευταίο γαστρονομικό τρεντ στο Πόρτλαντ. Ο σεφ ζεσταίνει στην τοστιέρα το φύκι νόρι πριν τυλίξει το πολύτιμο ψάρι που λιώνει στο στόμα και το ελάχιστα όξινο και αλμυρό ρύζι. Το σούσι – σάντουιτς περιλαμβάνει επίσης γουασάμπι σός και κρεμμύδι.

Μερικά χρόνια πριν στο εστιατόριο Lilia, η σεφ Missy Robbins δημιουργούσε τεράστια, σγουρά noodle με ροζ πιπέρι και ήταν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Νέας Υόρκης. Στο νέο της πόστο, στο Misi, το καλύτερό της πιάτο είναι ντομάτες ψητές στο φούρνο. Ψήνοντάς τες για ώρες σε χαμηλή φωτιά, αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και προσθέτοντας μέλι Χιλής, τις προκαλεί να ζαρώσουν και να συγκεντρώσουν τη γευστική τους ένταση σε μια τόση δα μπουκιά. Το πιάτο συμπληρώνει κράκερ από σπόρους κόλιανδρου και μαραθόριζας με γλυκόριζα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στο ξενοδοχείο Line και σε ένα χώρο που ήταν κάποτε εκκλησία, εκτείνονται από το πάσο του μάγειρα δύο πάγκοι για τους πελάτες. Το σκηνικό μοιάζει με χαλαρό δείπνο στο σπίτι με φίλους. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει ντάμπλινγκς με τραγανή πέτσα κότας από τους σεφ Erik Bruner Yang και Matthew Crowley, όπως επίσης και την καλύτερη πάπια της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πουλερικό ζυμώνεται σε ζωμό από τσάι για 5 ημέρες και ακολούθως ψήνεται στον φούρνο. Τα μπούτια της πάπιας γίνονται κονφί (σε λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες) και μπαίνουν στη σαλάτα.]

Σε ένα μενού Omakase (ό,τι βγάλει ο σεφ) το χαβιάρι, σε αντίθεση με άλλα πιάτα, πρωταγωνιστεί και ακολουθούν ψητά λαχανικά και ωμό ψάρι σε καλή τιμή. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Junghyun Park «στρώνει» στο πιάτο την απαλή σελινόριζα πάνω σε απαλό, κρεμώδες τυρί, ελαφρός γλυκιά σος φουντουκιού, η οποία ολοκληρώνει και «δένει» το πιάτο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:48

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Αλέξανδρος Καραφυλλίδης

12:40

Η Ford περικόπτει επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας - Χαμηλή ζήτηση για ηλεκτρικά μοντέλα

12:31

Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος στη ΓΣ του ΟΗΕ

12:27

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 42,6% αυξήθηκαν οι εισπράξεις στα μουσεία τον Μάιο

12:18

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική έχει τεράστια αξία

12:17

Στη NΔ προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος - Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη

12:16

Ξεκινά η β' φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

12:09

«Επιχείρηση Καλυψώ» στο λιμάνι του Πειραιά – Η μεγαλύτερη κατάσχεση κοντέινερ στην ΕΕ

11:59

ΟΗΕ: Επιτροπή Έρευνας κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονία» στη Γάζα

11:51

Reuters: Στο «ραντάρ» των ΗΠΑ το λιμάνι του Πειραιά - Η ανησυχία για Cosco

11:49

Nέα Wi-Fi 6E υποδομή από την Ιnfinitum για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας: Koρυφαία απόδοση, ασφάλεια και zero downtime

11:43

Μπρατάκος: Οικονομία που παράγει περισσότερο, με δουλειές και προοπτική για τους νέους

11:40

Η Vitex στηρίζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με χορηγία υλικών

11:38

Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη

11:31

Κέλλας: Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της ευλογιάς θα πάμε σε lockdown

11:30

Αγροτικές Ενισχύσεις: Κίνδυνος για «βαρίδι» 300 εκατ. στον εθνικό προϋπολογισμό λόγω καθυστερήσεων

11:22

Ισραήλ: Ξεκίνησε το κύριο μέρος της χερσαίας επιχείρησής για κατάληψη της πόλης της Γάζας

11:09

Επιλεκτικές κινήσεις και ήπιες πιέσεις στο ταμπλό του ΧΑ

11:05

Καζάκς (ΕΚΤ): Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος για μείωση επιτοκίων

10:58

Η PGGM επενδύει 19 εκατ. ευρώ στην Sympower με σκοπό την επιτάχυνση της ενεργειακής ευελιξίας στην Ευρώπη

10:51

EY Ελλάδος: Πιστοποίηση από SAP ως μεταπωλητής και υλοποιητής της λύσης SAP S/4HANA Public Cloud

10:49

Θερμό κλίμα στη συνάντηση Τραμπ – Βαρθολομαίου στον Λευκό Οίκο

10:49

Nέα εφαρμογή για Ηλεκτρονικά Τιμολόγια σε συμβάσεις με το Δημόσιο (B2G)

10:44

Επίσκεψη Κικίλια στην Ουάσιγκτον: Στο επίκεντρο η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στον ναυπηγικό τομέα

10:40

Πιέσεις στις ευρωαγορές ενόψει Fed

10:34

Χατζηδάκης: Έχουμε δεσμευτεί για κατώτατο στα 950 ευρώ - Αντιμετώπιση ακρίβειας με μείωση φόρων

10:30

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

10:20

Επίσκεψη Σταϊκούρα στο ΕΒΕΠ - Επί τάπητος οι υποδομές για τόνωση της επιχειρηματικότητας

10:19

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα

10:11

Google: Επενδύσεις 5 δισ. στερλίνων στη Βρετανία πριν από την επίσκεψη Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider