Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Το 2018 δεν ήταν το καλύτερο για τον κόσμο της γαστρονομίας. Έφερες δύο σημαντικές απώλειες, αυτή του μεγάλου σεφ Anthony Bourdain και του κριτικού εστιατορίων και βραβευμένου με το βραβείο Πούλιτζερ Jonathan Gold. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν εξαιρετικά γευστικές δημιουργίες. Το Bloomberg ξεχώρισε τα 10 καλύτερα πιάτα του κόσμου και τα παρουσιάζει.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrew Wong δημιουργεί χρυσούς, τραγανούς κρεμώδης κρόκους, και τους σερβίρει με τα ντάμπλιγνκς, τα οποία στο ρυζόφυλλο τους έχουν φυλακίσει συνδυασμό κιμά γαρίδας και χοιρινού, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα ντάμπλινγκς του κόσμου! Στο τέλος προσθέτει κρεμμυδάκι, σουσάμι και καυτερό λάδι. 

Οι μπλε γαρίδες ή γαλάζιες πέρλες όπως ονομάζονται τρώγονται ολόκληρες. Με το κεφάλι. Αυτή είναι και η αποστολή του David Chang. Να εκπαιδεύσει τους νεοϋορκέζους να τρώνε ολόκληρη την τηγανιτή γαρίδα. Για το δεύτερο Noodle Bar στο Μανχάταν, ο David Chang έχει δημιουργήσει γαρίδες με πικάντικο κέλυφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά. Στα μπαχαρικά περιλαμβάνονται κύμινο, τογκαράσι (ιαπωνική σκόνη τσίλι), ζάχαρι, αλλάτι και πιπέρι σετσουάν. Συνοδεύεται από μεγιονέζα με γιούζου.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες εστιατόρια με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή που έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, το Bevel στο κέντρο του Λος Άντζελες ξεχωρίζει. Ο σεφ Ori Menashe διαχειρίζεται άψογα τον αρνίσιο λαιμό, τον οποίο μαρινάρει με πάτσα σουμάκ και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το κρέας ψήνεται για τέσσερις ώρες, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται κυριολεκτικά. Σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως τουρσί λαχανικών, σπιτικό ταχίνι και αραβικές πίτες. 

Πριν 20 χρόνια το κοτόπουλο στη σούβλα ήταν το must του Μαχνάταν. Σήμερα, δύο σεφ οι Lee Hanson και Riad Nasr επανασυστήνουν τη light λιχουδιά στο αμερικανικό κοινό μέσα από το εστιατόριο Frenchette. Εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή πέτσα, σερβιρισμένο σε βαθύ τηγάνι. Στο πλάι του βελούδινος πουρές πατάτας (ο μισός είναι βούτυρο) και μανιτάρια. 

Ξεχάστε τους αστακούς και τα στρείδια. Η κοιλιά τοπικού κόκκινου τόνου που έφερε στη μόδα ο σεφ Jordan Rubin, είναι το τελευταίο γαστρονομικό τρεντ στο Πόρτλαντ. Ο σεφ ζεσταίνει στην τοστιέρα το φύκι νόρι πριν τυλίξει το πολύτιμο ψάρι που λιώνει στο στόμα και το ελάχιστα όξινο και αλμυρό ρύζι. Το σούσι – σάντουιτς περιλαμβάνει επίσης γουασάμπι σός και κρεμμύδι.

Μερικά χρόνια πριν στο εστιατόριο Lilia, η σεφ Missy Robbins δημιουργούσε τεράστια, σγουρά noodle με ροζ πιπέρι και ήταν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Νέας Υόρκης. Στο νέο της πόστο, στο Misi, το καλύτερό της πιάτο είναι ντομάτες ψητές στο φούρνο. Ψήνοντάς τες για ώρες σε χαμηλή φωτιά, αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και προσθέτοντας μέλι Χιλής, τις προκαλεί να ζαρώσουν και να συγκεντρώσουν τη γευστική τους ένταση σε μια τόση δα μπουκιά. Το πιάτο συμπληρώνει κράκερ από σπόρους κόλιανδρου και μαραθόριζας με γλυκόριζα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στο ξενοδοχείο Line και σε ένα χώρο που ήταν κάποτε εκκλησία, εκτείνονται από το πάσο του μάγειρα δύο πάγκοι για τους πελάτες. Το σκηνικό μοιάζει με χαλαρό δείπνο στο σπίτι με φίλους. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει ντάμπλινγκς με τραγανή πέτσα κότας από τους σεφ Erik Bruner Yang και Matthew Crowley, όπως επίσης και την καλύτερη πάπια της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πουλερικό ζυμώνεται σε ζωμό από τσάι για 5 ημέρες και ακολούθως ψήνεται στον φούρνο. Τα μπούτια της πάπιας γίνονται κονφί (σε λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες) και μπαίνουν στη σαλάτα.]

Σε ένα μενού Omakase (ό,τι βγάλει ο σεφ) το χαβιάρι, σε αντίθεση με άλλα πιάτα, πρωταγωνιστεί και ακολουθούν ψητά λαχανικά και ωμό ψάρι σε καλή τιμή. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Junghyun Park «στρώνει» στο πιάτο την απαλή σελινόριζα πάνω σε απαλό, κρεμώδες τυρί, ελαφρός γλυκιά σος φουντουκιού, η οποία ολοκληρώνει και «δένει» το πιάτο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Gen-E 2025: Διεξήχθη στην Αθήνα το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ και ο διαγωνισμός για νέους επιχειρηματίες

23:35

Συνελήφθη μέλος διεθνούς σπείρας στο «Ελ. Βενιζέλος» με περίπου 19 κιλά ακατέργαστη κάνναβη

23:16

Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά στην Αλυκή Βοιωτίας

22:48

Μενδώνη: Η αποκατάσταση του Παλαιού Τελωνείου στο Ναύπλιο πρότυπο πολιτιστικής διαχείρισης με αναπτυξιακό πρόσημο

22:17

Δένδιας: Στο Λιτόχωρο τη Δευτέρα για το 1ο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου από τη Σχολή Ευελπίδων

21:47

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο πόνος για τις απώλειες από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας διαπερνά τις καρδιές όλων μας

21:18

Ιράν: Η ελβετική πρεσβεία στην Τεχεράνη επαναλειτουργεί σταδιακά

21:00

Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών νότια της Κρήτης με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex

20:49

Αυτοψία του υφυπ. Πολιτικής Προστασίας σε καμένες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής

20:45

Νετανιάχου: Η συνάντησή με τον Τραμπ μπορεί να συμβάλει σε επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων

20:40

Ιταλία: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Μιλάνο - Μια νεκρή από πτώση δένδρου

20:35

Μοσκοβισί : Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευκαιριών

20:30

Σταϊνμάιερ: Η ασφάλειά της Λιθουανίας είναι και δική μας ασφάλεια

20:08

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση ενόπλων σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

19:49

Πούτιν στους BRICS: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη

19:37

Υπ. Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα τη Δευτέρα

19:09

Κύπρος: Βρέθηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στον «Πήγασο»

19:00

ΗΠΑ: Πόσο κακό είναι το «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ – Καμπανάκι κινδύνου από το ΔΝΤ

18:52

Χαλκιδική: 24 ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

18:39

Με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη συνδράμει η Ελλάδα την Αλβανία για την αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς

18:24

Δυτική όχθη: Επίθεση ισραηλινών εποίκων σε συνεργείο της Deutsche Welle

18:15

ΕΚΠΑ: Κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας η αυξανόμενη συχνότητα και διάρκεια των καυσώνων

18:00

Ασυνεπείς με τις εισφορές τους 4 στους 10 επαγγελματίες - Χαμηλή εισπραξιμότητα στην «φθηνή» κατηγορία που δίνει χαμηλές συντάξεις

17:49

Λασιθι: Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Χαμέζι Σητείας

17:34

Μπέσεντ: Είμαστε κοντά στην επίτευξη αρκετών εμπορικών συμφωνιών

17:12

Ζαχαράκη: Έργα 7 εκατ. ευρώ για συντήρηση και αναβάθμιση υποδομών σε έξι ΑΕΙ

16:42

Nissan: Αναζητά «σανίδα σωτηρίας» για εργοστάσιο της μέσω της Foxconn

16:32

Αναχώρησε για Κατάρ η ισραηλινή αντιπροσωπία για συνομιλίες με τη Χαμάς

16:00

Τιμολόγια ρεύματος: Δεύτερη σερί αύξηση τον Ιούνιο – Κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε.

15:55

Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider