Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Το 2018 δεν ήταν το καλύτερο για τον κόσμο της γαστρονομίας. Έφερες δύο σημαντικές απώλειες, αυτή του μεγάλου σεφ Anthony Bourdain και του κριτικού εστιατορίων και βραβευμένου με το βραβείο Πούλιτζερ Jonathan Gold. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν εξαιρετικά γευστικές δημιουργίες. Το Bloomberg ξεχώρισε τα 10 καλύτερα πιάτα του κόσμου και τα παρουσιάζει.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrew Wong δημιουργεί χρυσούς, τραγανούς κρεμώδης κρόκους, και τους σερβίρει με τα ντάμπλιγνκς, τα οποία στο ρυζόφυλλο τους έχουν φυλακίσει συνδυασμό κιμά γαρίδας και χοιρινού, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα ντάμπλινγκς του κόσμου! Στο τέλος προσθέτει κρεμμυδάκι, σουσάμι και καυτερό λάδι. 

Οι μπλε γαρίδες ή γαλάζιες πέρλες όπως ονομάζονται τρώγονται ολόκληρες. Με το κεφάλι. Αυτή είναι και η αποστολή του David Chang. Να εκπαιδεύσει τους νεοϋορκέζους να τρώνε ολόκληρη την τηγανιτή γαρίδα. Για το δεύτερο Noodle Bar στο Μανχάταν, ο David Chang έχει δημιουργήσει γαρίδες με πικάντικο κέλυφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά. Στα μπαχαρικά περιλαμβάνονται κύμινο, τογκαράσι (ιαπωνική σκόνη τσίλι), ζάχαρι, αλλάτι και πιπέρι σετσουάν. Συνοδεύεται από μεγιονέζα με γιούζου.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες εστιατόρια με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή που έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, το Bevel στο κέντρο του Λος Άντζελες ξεχωρίζει. Ο σεφ Ori Menashe διαχειρίζεται άψογα τον αρνίσιο λαιμό, τον οποίο μαρινάρει με πάτσα σουμάκ και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το κρέας ψήνεται για τέσσερις ώρες, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται κυριολεκτικά. Σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως τουρσί λαχανικών, σπιτικό ταχίνι και αραβικές πίτες. 

Πριν 20 χρόνια το κοτόπουλο στη σούβλα ήταν το must του Μαχνάταν. Σήμερα, δύο σεφ οι Lee Hanson και Riad Nasr επανασυστήνουν τη light λιχουδιά στο αμερικανικό κοινό μέσα από το εστιατόριο Frenchette. Εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή πέτσα, σερβιρισμένο σε βαθύ τηγάνι. Στο πλάι του βελούδινος πουρές πατάτας (ο μισός είναι βούτυρο) και μανιτάρια. 

Ξεχάστε τους αστακούς και τα στρείδια. Η κοιλιά τοπικού κόκκινου τόνου που έφερε στη μόδα ο σεφ Jordan Rubin, είναι το τελευταίο γαστρονομικό τρεντ στο Πόρτλαντ. Ο σεφ ζεσταίνει στην τοστιέρα το φύκι νόρι πριν τυλίξει το πολύτιμο ψάρι που λιώνει στο στόμα και το ελάχιστα όξινο και αλμυρό ρύζι. Το σούσι – σάντουιτς περιλαμβάνει επίσης γουασάμπι σός και κρεμμύδι.

Μερικά χρόνια πριν στο εστιατόριο Lilia, η σεφ Missy Robbins δημιουργούσε τεράστια, σγουρά noodle με ροζ πιπέρι και ήταν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Νέας Υόρκης. Στο νέο της πόστο, στο Misi, το καλύτερό της πιάτο είναι ντομάτες ψητές στο φούρνο. Ψήνοντάς τες για ώρες σε χαμηλή φωτιά, αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και προσθέτοντας μέλι Χιλής, τις προκαλεί να ζαρώσουν και να συγκεντρώσουν τη γευστική τους ένταση σε μια τόση δα μπουκιά. Το πιάτο συμπληρώνει κράκερ από σπόρους κόλιανδρου και μαραθόριζας με γλυκόριζα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στο ξενοδοχείο Line και σε ένα χώρο που ήταν κάποτε εκκλησία, εκτείνονται από το πάσο του μάγειρα δύο πάγκοι για τους πελάτες. Το σκηνικό μοιάζει με χαλαρό δείπνο στο σπίτι με φίλους. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει ντάμπλινγκς με τραγανή πέτσα κότας από τους σεφ Erik Bruner Yang και Matthew Crowley, όπως επίσης και την καλύτερη πάπια της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πουλερικό ζυμώνεται σε ζωμό από τσάι για 5 ημέρες και ακολούθως ψήνεται στον φούρνο. Τα μπούτια της πάπιας γίνονται κονφί (σε λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες) και μπαίνουν στη σαλάτα.]

Σε ένα μενού Omakase (ό,τι βγάλει ο σεφ) το χαβιάρι, σε αντίθεση με άλλα πιάτα, πρωταγωνιστεί και ακολουθούν ψητά λαχανικά και ωμό ψάρι σε καλή τιμή. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Junghyun Park «στρώνει» στο πιάτο την απαλή σελινόριζα πάνω σε απαλό, κρεμώδες τυρί, ελαφρός γλυκιά σος φουντουκιού, η οποία ολοκληρώνει και «δένει» το πιάτο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι απέσπασαν χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα, προσποιούμενοι υπαλλήλους λογιστικού γραφείου

23:28

Συνελήφθη 43χρονος πατέρας για έκθεση ανηλίκου

23:16

Καλαφάτης: Η τεχνολογία δεν είναι απλώς εργαλείο

22:48

Συνελήφθη 48χρονος που ανήρτησε φωτογραφία με πιστόλι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

22:17

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός επιβάλλει το χρεοκοπημένο μοντέλο της φτηνής και απαξιωμένης εργασίας

21:47

Χανιά: Βανδαλισμοί στο κέντρο της πόλης από αγνώστους

21:18

Εθνική στρατηγική για τον ειδησεογραφικό γραμματισμό των νέων και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

20:58

Κύπρος: Συγχαρητήρια Χριστοδουλίδη στον Τουφάν Ερχιουμάν

20:43

Μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα

20:24

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε «δεκάδες» στόχους της Χαμάς σε ολόκληρη τη Γάζα

20:14

Νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ο Τουφάν Ερχιουρμάν

19:45

ΗΠΑ: Νέα επίθεση κατά σκάφους διακινητών ναρκωτικών, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο

19:30

Ισραήλ: Διακόπτει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέχρι νεωτέρας

19:22

Έρευνα: 8 στους 10 Έλληνες επενδυτές προτιμούν τη βεβαιότητα αντί του ρίσκου

19:13

Θεσσαλονίκη: Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη στην Τουρκία

19:00

Deutsche Bank: Αυτές είναι οι εστίες «ανάφλεξης» που υποτιμούν οι επενδυτές

18:55

ΕΕ: Στο στόχαστρο ο «σκιώδης στόλος» πετρελαιοφόρων της Ρωσίας

18:45

Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών στη Νέα Μάκρη

18:41

Ανδρουλάκης: Συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά

18:31

Υεμένη: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι Χούθι κρατούν 20 εργαζόμενους του οργανισμού

18:22

ΥΠΕΞ: Έναρξη Διαβούλευσης για το Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030

17:53

Κατς: Προειδοποιεί τη Χαμάς ότι θα πληρώσει μεγάλο τίμημα για κάθε πλήγμα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών

17:36

Θεμιστοκλέους: Τα έργα στο ΕΣΥ αφορούν τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές

17:22

Τραμπ: Παράνομος ναρκοηγέτης ο πρόεδρος της Κολομβίας

17:16

Γάζα: Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα λείψανα ενός ακόμη ομήρου, τα οποία θα παραδώσει σήμερα

17:00

Ενεργειακό κόστος: Καμπανάκια της ευρωπαϊκής βιομηχανίας – Έξι προτάσεις για ανταγωνιστικές τιμές

16:52

Το ιστορικό ράλι του χρυσού φέρνει οφέλη για τις αναδυόμενες αγορές

16:29

Τεχνολογία και άνθρωπος: Η νέα ισορροπία στον κόσμο της εργασίας και οι απαραίτητες δεξιότητες

16:13

Το φως της Ιπποκρατικής παράδοσης φωτίζει τη νέα γενιά ιατρών

16:00

Κοινή κατανόηση Ελλάδας - Αιγύπτου για την Μονή Σινά επιβεβαιώνει ο Γ. Γεραπετρίτης - Χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Σινά ο Συμεών

gazzetta
gazzetta reader insider insider