Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Το 2018 δεν ήταν το καλύτερο για τον κόσμο της γαστρονομίας. Έφερες δύο σημαντικές απώλειες, αυτή του μεγάλου σεφ Anthony Bourdain και του κριτικού εστιατορίων και βραβευμένου με το βραβείο Πούλιτζερ Jonathan Gold. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν εξαιρετικά γευστικές δημιουργίες. Το Bloomberg ξεχώρισε τα 10 καλύτερα πιάτα του κόσμου και τα παρουσιάζει.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrew Wong δημιουργεί χρυσούς, τραγανούς κρεμώδης κρόκους, και τους σερβίρει με τα ντάμπλιγνκς, τα οποία στο ρυζόφυλλο τους έχουν φυλακίσει συνδυασμό κιμά γαρίδας και χοιρινού, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα ντάμπλινγκς του κόσμου! Στο τέλος προσθέτει κρεμμυδάκι, σουσάμι και καυτερό λάδι. 

Οι μπλε γαρίδες ή γαλάζιες πέρλες όπως ονομάζονται τρώγονται ολόκληρες. Με το κεφάλι. Αυτή είναι και η αποστολή του David Chang. Να εκπαιδεύσει τους νεοϋορκέζους να τρώνε ολόκληρη την τηγανιτή γαρίδα. Για το δεύτερο Noodle Bar στο Μανχάταν, ο David Chang έχει δημιουργήσει γαρίδες με πικάντικο κέλυφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά. Στα μπαχαρικά περιλαμβάνονται κύμινο, τογκαράσι (ιαπωνική σκόνη τσίλι), ζάχαρι, αλλάτι και πιπέρι σετσουάν. Συνοδεύεται από μεγιονέζα με γιούζου.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες εστιατόρια με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή που έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, το Bevel στο κέντρο του Λος Άντζελες ξεχωρίζει. Ο σεφ Ori Menashe διαχειρίζεται άψογα τον αρνίσιο λαιμό, τον οποίο μαρινάρει με πάτσα σουμάκ και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το κρέας ψήνεται για τέσσερις ώρες, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται κυριολεκτικά. Σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως τουρσί λαχανικών, σπιτικό ταχίνι και αραβικές πίτες. 

Πριν 20 χρόνια το κοτόπουλο στη σούβλα ήταν το must του Μαχνάταν. Σήμερα, δύο σεφ οι Lee Hanson και Riad Nasr επανασυστήνουν τη light λιχουδιά στο αμερικανικό κοινό μέσα από το εστιατόριο Frenchette. Εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή πέτσα, σερβιρισμένο σε βαθύ τηγάνι. Στο πλάι του βελούδινος πουρές πατάτας (ο μισός είναι βούτυρο) και μανιτάρια. 

Ξεχάστε τους αστακούς και τα στρείδια. Η κοιλιά τοπικού κόκκινου τόνου που έφερε στη μόδα ο σεφ Jordan Rubin, είναι το τελευταίο γαστρονομικό τρεντ στο Πόρτλαντ. Ο σεφ ζεσταίνει στην τοστιέρα το φύκι νόρι πριν τυλίξει το πολύτιμο ψάρι που λιώνει στο στόμα και το ελάχιστα όξινο και αλμυρό ρύζι. Το σούσι – σάντουιτς περιλαμβάνει επίσης γουασάμπι σός και κρεμμύδι.

Μερικά χρόνια πριν στο εστιατόριο Lilia, η σεφ Missy Robbins δημιουργούσε τεράστια, σγουρά noodle με ροζ πιπέρι και ήταν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Νέας Υόρκης. Στο νέο της πόστο, στο Misi, το καλύτερό της πιάτο είναι ντομάτες ψητές στο φούρνο. Ψήνοντάς τες για ώρες σε χαμηλή φωτιά, αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και προσθέτοντας μέλι Χιλής, τις προκαλεί να ζαρώσουν και να συγκεντρώσουν τη γευστική τους ένταση σε μια τόση δα μπουκιά. Το πιάτο συμπληρώνει κράκερ από σπόρους κόλιανδρου και μαραθόριζας με γλυκόριζα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στο ξενοδοχείο Line και σε ένα χώρο που ήταν κάποτε εκκλησία, εκτείνονται από το πάσο του μάγειρα δύο πάγκοι για τους πελάτες. Το σκηνικό μοιάζει με χαλαρό δείπνο στο σπίτι με φίλους. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει ντάμπλινγκς με τραγανή πέτσα κότας από τους σεφ Erik Bruner Yang και Matthew Crowley, όπως επίσης και την καλύτερη πάπια της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πουλερικό ζυμώνεται σε ζωμό από τσάι για 5 ημέρες και ακολούθως ψήνεται στον φούρνο. Τα μπούτια της πάπιας γίνονται κονφί (σε λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες) και μπαίνουν στη σαλάτα.]

Σε ένα μενού Omakase (ό,τι βγάλει ο σεφ) το χαβιάρι, σε αντίθεση με άλλα πιάτα, πρωταγωνιστεί και ακολουθούν ψητά λαχανικά και ωμό ψάρι σε καλή τιμή. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Junghyun Park «στρώνει» στο πιάτο την απαλή σελινόριζα πάνω σε απαλό, κρεμώδες τυρί, ελαφρός γλυκιά σος φουντουκιού, η οποία ολοκληρώνει και «δένει» το πιάτο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:42

«Σίγησε» η φωνή του Optimus Prime των «Transformers» - Πέθανε ο ηθοποιός Πίτερ Κάλεν

22:30

Διακανονισμός 354 εκατ. δολαρίων για Google στη Βρετανία

22:18

Axios: Σε συνομιλίες η Ουάσιγκτον για μερίδια πετρελαίου της Βενεζουέλας

22:09

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5 εκατ. ευρώ

21:59

Τραμπ: Δεν μιλάμε με το Ιράν ούτε θέλουμε να τους συναντήσουμε

21:47

Συμφωνία Meta: Ο ΟΗΕ απαιτεί κανόνες για όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

21:38

Ευρωπαϊκές πιέσεις για χρήση των παγωμένων ρωσικών assets

21:29

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ

21:23

Συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με φορείς της Β. Ελλάδας

21:10

Επισκέψεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενόψει της ΔΕΘ

21:05

Γερμανία: Δύο νεκροί σε επίθεση σε σχολείο στο Βρανδεμβούργο - Συνελήφθη ο δράστης

20:54

Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ιδιωτικό Χρέος από τον Ν. Ανδρουλάκη

20:42

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη Λίμνη Οντάριο σε Λίμνη Αμερικής

20:31

Κεραμέως: Δημιουργούμε τις προοπτικές για να έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολύ καλύτερα χρόνια στο μέλλον

20:20

Συνάντηση Τσίπρα με Καββαθά και Χατζηθεοδοσίου

20:09

Nέα παγκόσμια μονάδα ψηφιακών παιχνιδιών για Hot Wheels, UNO και Barbie από Mattel

20:00

Φθηνότερο λάδι, ακριβότερο τραπέζι

19:50

Με κέρδη υποδέχεται ο χρυσός τον Γουόρς στο Τζάκσον Χολ

19:49

Τζιτζικώστας από Καλαμαριά: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει ισχυρή ευρωπαϊκή σφραγίδα

19:38

Κατσαφάδος: Νέο, σύγχρονο και ψηφιακό πλαίσιο για την αποκατάσταση των πολιτών μετά από φυσικές καταστροφές

19:32

Πηγές ΥΠΕΝ: Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό δεν επιτρέπει δόμηση στα 25 μέτρα από τη θάλασσα

19:30

Ευρωαγορές: Πιέσεις στους δείκτες παρά την ώθηση της Nvidia

19:22

Πιερρακάκης: Η Θεσσαλονίκη αλλάζει - Έργα ανοίγουν νέες δυνατότητες για όλη τη Βόρεια Ελλάδα

19:09

Αντίδραση για το πετρέλαιο μετά το πτωτικό 3x3

18:56

Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση βάζει πολύ ψηλά τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία μας και τη Θράκη μας»

18:42

«Καπνός» 700 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της Alphabet

18:29

Τέσσερις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Αθήνα, Καλαμάτα, Εύβοια και Χίο

18:21

Κυβερνοεπίθεση εναντίον τριών βρετανικών αεροδρομίων - Εκλάπησαν δεδομένα εκατομμυρίων πελατών

18:10

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την υποψήφια ΓΓ του ΟΗΕ - Στο επίκεντρο η μεταρρύθμιση του Οργανισμού

18:01

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουλίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider