Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 8 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για το 2018

Το 2018 δεν ήταν το καλύτερο για τον κόσμο της γαστρονομίας. Έφερες δύο σημαντικές απώλειες, αυτή του μεγάλου σεφ Anthony Bourdain και του κριτικού εστιατορίων και βραβευμένου με το βραβείο Πούλιτζερ Jonathan Gold. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν εξαιρετικά γευστικές δημιουργίες. Το Bloomberg ξεχώρισε τα 10 καλύτερα πιάτα του κόσμου και τα παρουσιάζει.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrew Wong δημιουργεί χρυσούς, τραγανούς κρεμώδης κρόκους, και τους σερβίρει με τα ντάμπλιγνκς, τα οποία στο ρυζόφυλλο τους έχουν φυλακίσει συνδυασμό κιμά γαρίδας και χοιρινού, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα ντάμπλινγκς του κόσμου! Στο τέλος προσθέτει κρεμμυδάκι, σουσάμι και καυτερό λάδι. 

Οι μπλε γαρίδες ή γαλάζιες πέρλες όπως ονομάζονται τρώγονται ολόκληρες. Με το κεφάλι. Αυτή είναι και η αποστολή του David Chang. Να εκπαιδεύσει τους νεοϋορκέζους να τρώνε ολόκληρη την τηγανιτή γαρίδα. Για το δεύτερο Noodle Bar στο Μανχάταν, ο David Chang έχει δημιουργήσει γαρίδες με πικάντικο κέλυφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται στο στόμα με την πρώτη δαγκωνιά. Στα μπαχαρικά περιλαμβάνονται κύμινο, τογκαράσι (ιαπωνική σκόνη τσίλι), ζάχαρι, αλλάτι και πιπέρι σετσουάν. Συνοδεύεται από μεγιονέζα με γιούζου.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες εστιατόρια με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή που έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό, το Bevel στο κέντρο του Λος Άντζελες ξεχωρίζει. Ο σεφ Ori Menashe διαχειρίζεται άψογα τον αρνίσιο λαιμό, τον οποίο μαρινάρει με πάτσα σουμάκ και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το κρέας ψήνεται για τέσσερις ώρες, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται κυριολεκτικά. Σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως τουρσί λαχανικών, σπιτικό ταχίνι και αραβικές πίτες. 

Πριν 20 χρόνια το κοτόπουλο στη σούβλα ήταν το must του Μαχνάταν. Σήμερα, δύο σεφ οι Lee Hanson και Riad Nasr επανασυστήνουν τη light λιχουδιά στο αμερικανικό κοινό μέσα από το εστιατόριο Frenchette. Εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή πέτσα, σερβιρισμένο σε βαθύ τηγάνι. Στο πλάι του βελούδινος πουρές πατάτας (ο μισός είναι βούτυρο) και μανιτάρια. 

Ξεχάστε τους αστακούς και τα στρείδια. Η κοιλιά τοπικού κόκκινου τόνου που έφερε στη μόδα ο σεφ Jordan Rubin, είναι το τελευταίο γαστρονομικό τρεντ στο Πόρτλαντ. Ο σεφ ζεσταίνει στην τοστιέρα το φύκι νόρι πριν τυλίξει το πολύτιμο ψάρι που λιώνει στο στόμα και το ελάχιστα όξινο και αλμυρό ρύζι. Το σούσι – σάντουιτς περιλαμβάνει επίσης γουασάμπι σός και κρεμμύδι.

Μερικά χρόνια πριν στο εστιατόριο Lilia, η σεφ Missy Robbins δημιουργούσε τεράστια, σγουρά noodle με ροζ πιπέρι και ήταν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Νέας Υόρκης. Στο νέο της πόστο, στο Misi, το καλύτερό της πιάτο είναι ντομάτες ψητές στο φούρνο. Ψήνοντάς τες για ώρες σε χαμηλή φωτιά, αναδεικνύει τη γλυκύτητά τους και προσθέτοντας μέλι Χιλής, τις προκαλεί να ζαρώσουν και να συγκεντρώσουν τη γευστική τους ένταση σε μια τόση δα μπουκιά. Το πιάτο συμπληρώνει κράκερ από σπόρους κόλιανδρου και μαραθόριζας με γλυκόριζα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στο ξενοδοχείο Line και σε ένα χώρο που ήταν κάποτε εκκλησία, εκτείνονται από το πάσο του μάγειρα δύο πάγκοι για τους πελάτες. Το σκηνικό μοιάζει με χαλαρό δείπνο στο σπίτι με φίλους. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει ντάμπλινγκς με τραγανή πέτσα κότας από τους σεφ Erik Bruner Yang και Matthew Crowley, όπως επίσης και την καλύτερη πάπια της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πουλερικό ζυμώνεται σε ζωμό από τσάι για 5 ημέρες και ακολούθως ψήνεται στον φούρνο. Τα μπούτια της πάπιας γίνονται κονφί (σε λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες) και μπαίνουν στη σαλάτα.]

Σε ένα μενού Omakase (ό,τι βγάλει ο σεφ) το χαβιάρι, σε αντίθεση με άλλα πιάτα, πρωταγωνιστεί και ακολουθούν ψητά λαχανικά και ωμό ψάρι σε καλή τιμή. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Junghyun Park «στρώνει» στο πιάτο την απαλή σελινόριζα πάνω σε απαλό, κρεμώδες τυρί, ελαφρός γλυκιά σος φουντουκιού, η οποία ολοκληρώνει και «δένει» το πιάτο.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:10

Μητσοτάκης για μέτρα στους πληγέντες σε Μάνδρα και Μάτι: Πράξεις ουσιαστικής στήριξης

15:07

«Το νιώθω σαν φίλο»: 1 στους 4 έφηβους στρέφεται στο ChatGPT για την ψυχική του υγεία

15:05

Θεμιστοκλέους: Στην Ελλάδα κλείνει κανείς πιο γρήγορα ιατρικά ραντεβού από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα

15:03

Τσακίρης (ΕΙΒ): Ευρωπαϊκή στήριξη της βιώσιμης και προσιτής κατοικίας

15:01

Παπακωνσταντίνου: Η ΤτΕ προωθεί δράσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

14:55

Κάλας προς Ουάσινγκτον: Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας

14:51

ΔΕΗ blue: Νέα RFID κάρτα για πιο εύκολη εμπειρία φόρτισης

14:50

Κατσαφάδος: Ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα της ΓΓ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής

14:49

Κώτσηρας: Το δυτικό παραλιακό μέτωπο παραχωρείται στους τρεις Δήμους

14:45

Βογιατζόγλου: Ολοκλήρωσε την πώληση ακινήτου στο Σχηματάρι έναντι 8,75 εκατ. ευρώ

14:36

Ταχιάος: Να φύγει από το μυαλό μας η αντίληψη ότι το Δημόσιο μπορεί να είναι «πανταχού παρών»

14:34

Δημοσκόπηση: Το 76% δίνει δίκιο στους αγρότες που διαμαρτύρονται - Ευρύ προβάδισμα για ΝΔ

14:32

Έρευνα: Το 10% των πλουσιότερων ανθρώπων κατέχει το 75% του παγκόσμιου πλούτου

14:26

Morgan Stanley: Το ράλι των ευρωπαϊκών αμυντικών μετοχών μόλις ξεκίνησε

14:14

Όμιλος Fourlis: 75 χρόνια διαμορφώνει το μέλλον του retail

14:12

Λαζαρίδου: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ηγείται του μετασχηματισμού των υποδομών της χώρας μας

14:12

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

14:10

Συνάντηση Ζελένσκι με πάπα Λέοντα - Το απόγευμα συνομιλίες με Μελόνι

14:09

Πέντε χειμωνιάτικα ταξίδια σε μικρές και όμορφες πόλεις της Ευρώπης

14:09

Τραμπ: Αυξήθηκε η δημοτικότητά του - Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν την οικονομική πολιτική του

14:06

BOX NOW: Ρεκόρ επιδόσεων την περίοδο της Black Friday

14:05

Δίκη Predator: Κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμος

13:49

Σιγάλας (Hill International): Οι υποδομές αλλάζουν επίπεδο με ενέργεια, τεχνολογία και άμυνα

13:47

Προειδοποίηση ΠΟΥ για διευρυμένη μετάδοση της mpox - Ο ρόλος του μεταδοτικού στελέχους Ib

13:47

Μεγάλου (Πειραιώς): Η συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική εδραιώνει την ηγετική μας θέση

13:41

Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεν εμφανίζονται κίνδυνοι από τα καιρικά φαινόμενα στις μελέτες έργων δημόσιων φορέων

13:41

Διαμορφώνοντας το μέλλον της τέχνης: Η Meriem Bennani κερδίζει το Boss Award για εξαίρετη προσφορά στα Art Basel Awards Miami Beach

13:40

«Ταύρος» για τις ευρωτράπεζες η UBS - Ξεχωρίζει την Πειραιώς

13:31

Επιστολή Κόστα: Χρηματοδότηση Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

13:21

Τραμπ: Προειδοποιεί το Ανώτατο Δικαστήριο να μην μπλοκάρει τους τελωνειακούς δασμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider