Μπουρλά: Απαραίτητη η 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπουρλά: Απαραίτητη η 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό
Μια τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθούν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία σε διαχειρίσιμα επίπεδα αλλά και τα ήπια κρούσματα, δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άμπερτ Μπουρλά σε εκπομπή του CBS.

Μια τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σε διαχειρίσιμα επίπεδα και τα κρούσματα να παραμείνουν ήπια, δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άμπερτ Μπουρλά σε εκπομπή του CBS.

«Έρχονται πολλές μεταλλάξεις και η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να ξεφύγει -με επιδέξιο τρόπο- από την προστασία που παρέχουμε», είπε ο Μπουρλά στην εκπομπή «Face the Nation».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προστασία που λαμβάνουμε από την τρίτη δόση είναι καλή -στην πραγματικότητα ιδιαίτερα καλή όσον αφορά τις νοσηλείες και τους θανάτους». Ωστόσο, η προστασία έπειτα από τρεις δόσεις «δεν είναι τόσο καλή απέναντι στη μόλυνση από τον ιό» και «δεν διαρκεί πολύ« όταν καλείται να αντιμετωπίσει μια μετάλλαξη σαν την Όμικρον.

Το επόμενο εμβόλιο της Pfizer

Αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα η Pfizer είναι να φτιάξει ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά επίσης θα παρέχει προστασία για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ενώ η 4η δόση έχει εγκριθεί ήδη για άτομα με αδύναμο ανοσοσοποιητικό, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου για λοιμώδη νοσήματα (NIAID) Άντονι Φάουτσι προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι το ενδεχόμενο ενός νέου γύρου εμβολιασμού «εξετάζεται πολύ προσεκτικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider