Υγεία
09-12-2021 | 09:32

Στους 3 μήνες η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης - Η τροπολογία

Newsroom
Μοιράσου το
Στους 3 μήνες η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης - Η τροπολογία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μειώνεται η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης, όπως είχε προτείνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και είχε προαναγγείλει το insider.gr.

Από τη νέα ρύθμιση εξαιρούνται όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. 

Στη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό απέναντι στον κορονοϊό ή έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 90 ημερών, υποχρεούνται, όπως επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό με  πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό από κορονοϊό ή στη νόσηση ή βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Σημειώνεται πως στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού. Η ενίσχυση καταβάλλεται για το έτος 2021 και ισοδυναμεί με το ήμισυ του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού. Χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε για ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 1/1/2021 έως 30/11/21 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

Υπ. Υγείας: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το υγειονομικό προσωπικό λόγω πανδημίας