Υγεία
03-12-2021 | 13:26

Η Roche ανέπτυξε τρία τεστ εντοπισμού της μετάλλαξης Όμικρον

Newsroom
Μοιράσου το
Η Roche ανέπτυξε τρία τεστ εντοπισμού της μετάλλαξης Όμικρον
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η νεοαποκτηθείσα θυγατρική της Roche TIB Molbiol ανέπτυξε τρία νέα τεστ για να βοηθήσει τους ερευνητές να εντοπίσουν μεταλλάξεις στην Όμικρον, δήλωσε την Παρασκευή η εταιρεία.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αναζητούν επειγόντως βάσεις δεδομένων για πρόσφατες περιπτώσεις μολύνσεων από την COVID-19, εξετάζουν ταξιδιώτες και αποκωδικοποιούν τα ιικά γονιδιώματα της νέας μετάλλαξης καθώς προσπαθούν να μετρήσουν πόσο έχει εξαπλωθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε την Όμικρον ως «μετάλλαξη ανησυχίας», λέγοντας ότι μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα από άλλες μορφές.

«Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα τεστ που θα μπορεί να προσδιορίσει συγκεκριμένα τη νέα μετάλλαξη B.1.1.529 Omicron SARS-CoV-2 για να βοηθήσουμε στην καλύτερη κατανόηση της εξάπλωσης και της συμπεριφοράς της», δήλωσε ο Τόμας Σίνεκερ, επικεφαλής της Roche Diagnostics.

Ενώ ο ΠΟΥ έχει πει ότι τα ευρέως διαθέσιμα τεστ μπορούν να ανιχνεύσουν άτομα που έχουν μολυνθεί με οποιαδήποτε παραλλαγή, τα περισσότερα τεστ PCR δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ της Όμικρον και της Δέλτα, της κυρίαρχης και πιο μολυσματικής εκδοχής του ιού.

Μέχρι τώρα, ο ΠΟΥ συνιστούσε μόνο το τεστ TaqPath που παράγεται από την αμερικανική εταιρεία Thermo Fisher.

Τα νέα τεστ της Roche και της TIB Molbiol, κατασκευασμένα μόνο για ερευνητική χρήση, μπορούν να ξεχωρίσουν τις μοναδικές μεταλλάξεις στην Όμικρον σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές του ιού, ανέφερε η Roche.

Μπορούν έτσι να βοηθήσουν τους ερευνητές να εντοπίσουν την Όμικρον και να μελετήσουν την εξάπλωσή της σε σχέση με άλλες μεταλλάξεις. Η Roche είπε ότι θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση του πιθανού αντίκτυπου των φαρμάκων, των εμβολίων και των παρεμβάσεων στη δημόσια υγεία όσον αφορά στην εξάπλωση των μεταλλάξεων.

Η Roche εξαγόρασε την TIB Molbiol με έδρα το Βερολίνο την 1η Δεκεμβρίου για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο τεστ PCR για την καταπολέμηση νέων μολυσματικών ασθενειών.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.