Υγεία
29-10-2021 | 17:02

Καπραβέλος - Κορονοϊός: Η Θεσσαλονίκη ζει με «τον εφιάλτη του περασμένου Νοεμβρίου σε μικρότερη κλίμακα»

Newsroom
Μοιράσου το
Καπραβέλος - Κορονοϊός: Η Θεσσαλονίκη ζει με «τον εφιάλτη του περασμένου Νοεμβρίου σε μικρότερη κλίμακα»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Κραυγή αγωνίας» από τον Διευθυντή της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Νικόλαο Καπραβέλο, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 σχετικά με την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Θεσσαλονίκη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Είμαστε στα πρόθυρα να κλείσουμε το νοσοκομείο για λόγους πληρότητας. Η πίεση πλέον είναι ασφυκτική. Κάναμε αλλεπάλληλες συσκέψεις για να δούμε πως θα πάμε στην εφημερία της Κυριακής καθώς έχουμε μηδέν κλίνες εντατικής. Την ίδια ώρα έχουμε δεκαπέντε ασθενείς υψηλού κινδύνου οι οποίοι  νοσηλεύονται σε απλές κλίνες», είπε και αναρωτήθηκε: «Πείτε μου τι θα κάνουμε εάν κάποιοι από αυτούς χρειαστούν εντατική. Θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Ο κ. Καπραβέλος παρομοίασε την κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη με «τον εφιάλτη του περασμένου Νοεμβρίου σε μικρότερη κλίμακα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η συνεχόμενη αύξηση της πίεσης οδήγησε σε πληρότητα τις ΜΕΘ.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ελέγχου της πανδημίας κορονοϊού εκτιμώντας ότι η κόπωση και οι θεωρίες περί επανόδου στην κανονικότητα έχουν οδηγήσει σε χαλαρότητα.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από την υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στην κινητικότητα. Για παράδειγμα, να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι στις εκκλησίες αλλά και να ληφθούν μέτρα προς την κατεύθυνση ελέγχου της πανδημίας όπως έκανε για η Ιταλία με το πράσινο πάσο».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε στις  παρελάσεις και στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου θα  αποτυπωθεί το προσεχές διάστημα, περί τα μέσα Νοεμβρίου, με περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καπραβέλος: Επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών – Θωμαΐδης: Έως και 5.000 κρούσματα

MUST READ

Κορονοϊός: Η υποπαραλλαγή της Δέλτα δεν είναι λόγος πανικού, λένε οι επιστήμονες