Μανωλόπουλος: Το εμβόλιο της γρίπης ενισχύει την άμυνα και κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μανωλόπουλος: Το εμβόλιο της γρίπης ενισχύει την άμυνα και κατά του κορονοϊού
Ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, τόνισε ότι το εμβόλιο μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με αυτό του κορονοϊού.

Ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, που είναι επιβεβλημένο να γίνει για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που κάθε χρόνο εμβολιάζονται.

Ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι το εμβόλιο μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με αυτό του κορονοϊού.

Διευκρίνισε ότι καλό θα είναι το ένα να έχει απόσταση μιας εβδομάδας από το άλλο λόγω της πιθανότητας μικρών παρενεργειών (πυρετός, κούραση, ατονία), ενώ έκανε γνωστό ότι το εμβόλιο της γρίπης, ενισχύει την άμυνα και κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις.

“Γρίπη και κορονοϊός είναι μια δίδυμη απειλή, που μας πλησιάζει, εάν τελικά έρθει φέτος η γρίπη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο εάν και σε ποιο βαθμό θα έχουμε φέτος τη γρίπη, την οποία αποφύγαμε τις τελευταίες δύο σεζόν λόγω των μέτρων. Φέτος επανέρχεται σε πολλές χώρες λόγω της αύξησης των επαφών” τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βασιλακόπουλος: Αναγκαίο το εμβόλιο της γρίπης- Τι ισχύει αν συνδυαστεί με τρίτη δόση εμβολίου Covid

gazzetta
gazzetta reader insider insider