ΠΟΥ για Pfizer: Άγνωστο ακόμα το εάν θα χρειαστούν συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ για Pfizer: Άγνωστο ακόμα το εάν θα χρειαστούν συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιορισμένα επιστημονικά δεδομένα για το πόσο διαρκεί η προστασία από τη νόσο με τα υπάρχοντα εμβόλια» σημειώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τη θέση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για το ότι είναι πρόωρο ακόμα να γίνεται λόγος για επιπλέον, συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού μετέφερε η διοίκηση του ΠΟΥ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Reuters.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα οι φαρμακευτικές Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν πως θα είναι οι πρώτες οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα εξειδικευμένο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς εκτιμούν ότι αυτό θα αποτελέσει ένα επιπλέον όπλο στην περίπτωση που μια τρίτη ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους αποδειχθεί ανεπαρκής κατά της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Ο ΠΟΥ ανέφερε πως «δεν ξέρουμε εάν ακόμα εάν θα χρειαστούν συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για να διατηρηθεί η ανόσια κατά της νόσου, καθώς το ζήτημα μένει να εξεταστεί από τους ερευνητές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιορισμένα επιστημονικά δεδομένα για το πόσο διαρκεί η προστασία από τη νόσο με τα υπάρχοντα εμβόλια και το εάν θα χρειαστούν επιπλέον δόσεις για τους πολίτες στο μέλλο» ανέφερε ο Οργανισμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pfizer: 3η ενισχυτική δόση και νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα

gazzetta
gazzetta reader insider insider