Μ. Παγώνη: Λάθος οι χειρισμοί για το εμβόλιο της AstraZeneca

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μ. Παγώνη: Λάθος οι χειρισμοί για το εμβόλιο της AstraZeneca
Ενημέρωση Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους για τους εμβολιασμούς
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα ξεστοκάρισμα εμβολίων.

Αιχμές κατά της Επιτροπής Εμβολιασμών, για την απόφαση «παγώματος» της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού στους πολίτες κάτω των 60 ετών, άφησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, η κ. Παγώνη έκανε λόγο για λάθος επικοινωνιακό χειρισμό από την Επιτροπή, προσθέτοντας πως «οι πολίτες έχουν δίκιο που έχουν μπερδευτεί. Για την ομάδα των 470.000 που πρέπει να κάνει τη δεύτερη δόση να εμβολιαστεί από την στιγμή που δεν υπήρχε στην πρώτη δόση εμβόλιο θρόμβωση και θρομβοπενία»

Όπως σημείωσε η κ. Παγώνη «έχουν παρατηρηθεί 1,3 περιστατικά στη δεύτερη δόση σε ένα εκατομμύρια εμβολιασμούς με AstraZeneca. Είναι ασήμαντη η επιπλοκή».

Και συμπλήρωσε: «Ήδη είπαμε υπάρχει αλλαγή στα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά η ενημέρωση θα έπρεπε να είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο από την Επιτροπή γιατί απευθύνεται σε απλούς πολίτες και όχι σε γιατρούς. Εκεί ήταν το πρόβλημα», σύμφωνα με το ethnos.gr.

Σχολιάζοντας τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, για τους εμβολιασμούς, τόνισε ότι οφείλει ως γιατρός να πάει να εμβολιαστεί μέχρι τέλος Ιουνίου τόσο απέναντι στους ασθενείς του όσο και απέναντι στην οικογένειά του.

Η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν υπάρχει κανένα ξεστοκάρισμα εμβολίων. Πρόκειται για εγκεκριμένα εμβόλια που έχουν πάρει πέντε υπογραφές το καθένα, τα οποία έγιναν και σώθηκε κόσμος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider