Χαρδαλιάς: Οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη - Τι είπε για τα κορονοπάρτι στις βίλες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη - Τι είπε για τα κορονοπάρτι στις βίλες
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο εμβολιασμός προχωρά σε όλη την επικράτεια, ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιοχές όπου παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από το μέσο όρο.

Στις περιοχές της χώρας με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο εμβολιασμός προχωρά σε όλη την επικράτεια, ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιοχές όπου παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από το μέσο όρο.

Οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα.
Κάτω από το μέσο όρο βρίσκονται ακόμα 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας: Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

«Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το μήνα Ιούνιο με εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson και καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Γιατί πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, να γίνει αντιληπτό, ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό. Όσο, όμως, η επιχείρηση Ελευθερία εξελίσσεται, η τήρηση των μέτρων αποτελεί την ασπίδα προστασίας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυστηροποίηση του πλαισίου για τα κορονοπάρτι

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες των επαγγελματιών στη Μύκονο για παράνομα πάρτι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι συγκεντρώσεις αυτές επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία και αν ο ιός εξαπλωθεί στο νησί, θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα. «Παράνομα πάρτι σημαίνουν διασπορά. Διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων. Αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές. Συρροές σημαίνουν μέτρα και μέτρα σημαίνουν κλείσιμο δραστηριοτήτων και μεγάλη οικονομική ζημιά εν μέσω τουριστικής περιόδου», σημείωσε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι συζητείται η αυστηροποίηση του πλαισίου για το επόμενο διάστημα, προσθέτοντας ότι ενεργοποιείται ειδική μονάδα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και ένα σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή των κορονοπάρτι στα νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα.

Τέλος, σημείωσε πως οι επαγγελματίες του νησιού έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται τη στιγμή που δεν γίνονται πάρτι στις επιχειρήσεις τους και ευχήθηκε όσοι παρανομούν, να μην «ρίχνουν μετά ανάθεμα για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων».

Υπενθυμίζεται ότι, με κοινή ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς, τα δύο κορυφαία Σωματεία της Μυκόνου στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης σε ολόκληρο το νησί, Σ.Ε.Δ.Ε.Μ., και τη Χώρα της Μυκόνου, Σ.Ε.Ε.Χ.Ω.Μ., εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για για τα παράνομα πάρτι στις βίλες.

" Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πάρτι στο νησί μας και διακινούνται πληροφορίες για τον προγραμματισμό πολύ μεγαλύτερων πάρτι, με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης dj’s, με τουλάχιστον 500 κάθε φορά συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.Εκτός από τους υγιεινομικούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτή πρακτική είναι προφανές ότι οδηγεί σε απώλειες φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν υπόνοιες και καταγγελίες και για παράνομες πράξεις.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης, των νομοθετικών συμπεριλαμβανομένων, ώστε να μην πραγματοποιηθούν αυτά τα πάρτι, τα οποία αποτελούν ανεξέλεγκτες υγειονομικές βόμβες και είναι πιθανόν να οδηγήσουν το νησί και τους επαγγελματίες σε νέες δυσχερείς καταστάσεις", αναφέρουν -μεταξύ άλλων- στην επιστολή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider