Οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου
Σε ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται οι πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου.

Παρά τις δύσκολες περιόδους που κατά καιρούς βιώνει η παγκόσμια οικονομία, οι ισχυρότερες τράπεζες του πλανήτη εξακολουθούν να διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους περιουσιακά στοιχεία πολλών δισεκατομμυρίων ή ακόμη και τρισεκατομμυρίων.

ΗΠΑ και Κίνα, ως η πρώτη και η δεύτερη αντίστοιχα, ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, έχουν και τις πλουσιότερες τράπεζες του κόσμου.

Το TheRichest παρουσιάζει:

Κινεζική είναι η πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου. Η ICBC (Industrial and Commerce Bank of China) διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 4,02 τρισ. δολαρίων και λειτουργεί από το 1984. Φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes στην κατάταξη των «μεγαλύτερων δημόσιων εταιρειών του πλανήτη».

Η China Construction Bank είναι η δεύτερη πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου, ενώ σχεδόν πάντα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις και των πιο κερδοφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διεθνώς. Διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,7 τρισ. δολαρίων, ενώ μετρά 65 χρόνια ζωής καθώς ιδρύθηκε το 1954.

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,26 τρισ. δολαρίων, η Agricultural Bank of China είναι η τρίτη πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1951, η έδρα της είναι στο Πεκίνο, ενώ σήμερα διαθέτει περισσότερα από 320 εκατομμύρια πελάτες λιανικής και πάνω από 2,7 εκατομμύρια εταιρικούς πελάτες. Διαθέτει περισσότερα από 24.000 υποκαταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Φρανκφούρτη και όχι μόνο.

Η Bank of China ιδρύθηκε το 1912 στο Πεκίνο, ενώ σήμερα διατηρεί ένα πολύ ισχυρό διεθνές δίκτυο, με υποκαταστήματα σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λισαβόνα, Μόντρεαλ. Τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε 3,09 τρισ. δολάρια.

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,6 τρισ. δολαρίων, η JP Morgan Chase, γνωστή και ως απλά Chase Bank, είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ιδρύθηκε το 1799 και από τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικανικής οικονομικής ιστορίας. Έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Jamie Dimon. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου και διαθέτει πάνω από 5.000 υποκαταστήματα και 16.000 ATMs.

Η HSBC ιδρύθηκε το 1959 και έχει έδρα στο Λονδίνο. Προσφέρει μια ευρεία γκάμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου, ενώ απευθύνεται τόσο σε μεγάλες επιχειρήσεις, όσο και ιδιώτες.

Διαθέτει 1.800 υποκαταστήματα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες. Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,55 τρισ. δολαρίων, θεωρείται η έκτη πλουσιότερη τράπεζα του πλανήτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:35

Κικίλιας: «Οι ψαράδες μας έχουν το σεβασμό μου»

20:15

Δυτικά Βαλκάνια: Η ανάγκη αλλά και η κόπωση στο δρόμο προς την ένταξη στην ΕΕ

19:58

Στάρμερ: Προχωρά σε ευρύ ανασχηματισμό μετά την παραίτηση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης

19:50

Ευρωαγορές: Έχασαν τα πράσινα πρόσημα λόγω ΗΠΑ

19:41

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: «Το rebranding κατέληξε replay»

19:24

Χατζηδάκης: 431 σχολεία θα έχουν ανακαινιστεί μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς

19:13

Κομισιόν: Πρόστιμο 2,95 δισ. ευρώ στην Google παρά τις απειλές Τραμπ

19:11

Παπαθανάσης: Μόνο με ισχυρή οικονομία μπορεί να υπάρξει βελτίωση της ζωής των πολιτών

19:00

Τσίπρας: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό σοκ» - Οι 9 άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανάταξης

18:45

Συζητήσεις Ζελένσκι - Φίτσο για τις εισαγωγές πετρελαίου και τις συνομιλίες με Τραμπ

18:32

Ζαχαράκη: Η ενδυμασία ατομικό δικαίωμα των μαθητών

18:23

Intralot: Αγορά 6,12 εκατ. μετοχών από τον Soohyung Kim

18:23

ΑΒΑΞ: Ανάδοχος για την υλοποίηση του Διεθνούς Πάρκου Καινοτομίας Thess INTEC στη Θεσσαλονίκη

18:10

Πιερρακάκης: Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου

18:01

Σπανάκης: Έργα ύψους 130 εκατ. στον Έβρο με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών

17:54

ΧΑ: Με το βλέμμα σε Θεσσαλονίκη και... Παρίσι

17:47

ΠΟΥ: Η νόσος Mpox δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη διεθνούς εμβέλειας για την υγεία

17:42

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 12 Σεπτεμβρίου

17:36

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους της OpenAI - Αύριο το Μνημόνιο Συνεργασίας

17:26

Συνάντηση Ζελένσκι - Φίτσο στην Ουκρανία: «Είχαμε ουσιαστικές συνομιλίες»

17:13

Παπαστεργίου: Στο νέο Gov.gr Wallet σύντομα οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση τον Προσωπικό Αριθμό τους

17:06

Metlen Energy & Metals: Αίτημα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ

16:58

Η Αίγυπτος δεσμεύεται να εμποδίσει τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα

16:53

Wall Street: Γύρισε αρνητικά αφού η αδύναμη απασχόληση προκαλεί ανησυχίες

16:49

Γεραπετρίτης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου δεν θα σταματήσει ποτέ

16:37

Τουρισμός: Σε μήνα high season μετατρέπεται ο Σεπτέμβριος

16:36

NYT: Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν Βορειοκορεάτες πολίτες σε αποτυχημένη αποστολή το 2019

16:34

e-ΕΦΚΑ: Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Οκτωβρίου

16:29

Ηράκλειο: Αγρότες έκλεισαν τον ΒΟΑΚ στο ύψος του Αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης»

16:26

Γαλλία: Κρατούμενοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ξεκίνησαν απεργία πείνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider