Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία
Το cnbc προτείνει Σύρο αντί για Σαντορίνη το φετινό καλοκαίρι για όσους ψάχνουν έναν όμορφο προορισμό και θέλουν να αποφύγουν τον πολύ κόσμο.

Ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη που έχουν λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με άλλους περισσότερο δημοφιλείς και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, προτείνει σε άρθρο του το cnbc.

Μεταξύ αυτών και η Σύρος, την οποία ο συντάκτης του άρθρου προτείνει στους αναγνώστες να την επιλέξουν αντί της Σαντορίνης που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλωστε η πανδημία του κορονοϊού, όπως επισημαίνεται, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία σε πολλούς ταξιδιώτες οι οποίοι φέτος ψάχνουν προορισμούς, μικρότερους, λιγότερο δημοφιλείς αλλά αντίστοιχα όμορφους.

Για να γνωρίσετε μια πιο ήσυχη και λιγότερη ακριβή εκδοχή του ελληνικού τρόπου ζωής σε σχέση με τη Σαντορίνη επιλέξτε τη Σύρο, ένα νησί με όμορφες παραλίες και μικρά χωριά για να επισκεφθείτε, αναφέρει το άρθρο.

«Είναι εντελώς διαφορετικό νησί από τη Σαντορίνη. Μοιάζει με την Ιταλία λόγω των χρωμάτων», λέει η Zina Bencheikh, διευθύνουσα σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Group στο CNBC.

Όπως σημειώνεται, η πλαγιά της Άνω Σύρου, ακριβώς πάνω από την πρωτεύουσα Ερμούπολη, χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και συνδυάζει στενά δρομάκια με αυλές. Η  Ερμούπολη διαθέτει κτήρια με παστέλ χρώματα, μαρμάρινες πλατείες και χώρο που φιλοξενεί παραστάσεις.

Όσον αφορά στις παραλίες, ο Φοίνικας και η Γαλησσάς θεωρούνται καλές επιλογές, αλλά αν επιμένετε σε κοσμοπλίτικη ζωή η Μύκονος απέχει μόλις μισή ώρα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Την περιοχή του Μπορντό αντί για το Παρίσι προτείνουν ως εναλλακτική λύση οι συντάκτες του άρθρου.

«Λόγω της θέσης του, πιο νότια έχει καλύτερο καιρό ενώ προσφέρει πολλές επιλογές και νέες εμπειρίες όπως η γευσιγνωσία κρασιού» λέει ο Geoffrey Kent.

Περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Μπορντό είναι η μεσαιωνική πόλη του St. Emilion, η οποία περιβάλλεται από περισσότερους από 900 οινοπαραγωγούς. Η πόλη φημίζεται και για την εκκλησία της, ηλικίας άνω των 1.000 ετών.

Το Πόρτο θεωρείται μια καλή εναλλακτική λύση αντί για τη Λισαβόνα. Πιο ήσυχη και με λιγότερο κόσμο ωστόσο έχει όμορφα μέρη και αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει ο ταξιδιώτης.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται τόσο το Πόρτο όσο και η Λισαβόνα διαθέτουν λιθόστρωτα σοκάκια, κτήρια που καλύπτονται με πολύχρωμα πλακάκια και βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Το Μπρντα είναι γνωστό και ως η Τοσκάνη της Σλοβενίας λέει ο Geoffrey Kent, ιδρυτής του ταξιδιωτικού γραφείου Abercrombie and Kent. Με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και υπέροχα αξιοθέατα, οι επισκέπτες έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές όπως να μείνουν σε τοπικά αγροκτήματα, να κάνουν πεζοπορίες και διαδρομές με ποδήλατο και βόλτες σε μικρά χωριά.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

 

Το λιγότερο δημοφιλές σε σχέση με την Κορνουάλη,  Σάφολκ, στα ανατολικά της χώρας, έχει υπέροχα μέρη στην έξοχη και ενδείκνυται για χαλάρωση και ηρεμία. Επίσης προσφέρεται και για εναλλακτικές διακοπές, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε φάρμα, να επισκεφθούν έναν αμπελώνα ή να κάνουν νυχτερινή πεζοπορία στην ύπαιθρο.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:52

Στο 1/5 των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια κρύβεται η άνοια

22:24

Οι ΗΠΑ εκδίδουν NOTAM για τις πτήσεις προς και από τη Βενεζουέλα

21:56

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

21:28

Βιετνάμ: Βιβλικές καταστροφές λόγω καταρρακτωδών βροχοπτώσεων – Τουλάχιστον 55 νεκροί

21:14

Βραζιλία: Υπό προσωρινή κράτηση ως ύποπτος φυγής ο Μπολσονάρου

21:00

Τουρισμός: Δυναμικό ξεκίνημα κάνει η χειμερινή σεζόν

20:47

Μπόρις Τζόνσον: «Ασυνάρτητη» η έρευνα για την COVID-19

20:35

Βανς για Ουκρανία: Αποκύημα φαντασίας η «νίκη με περισσότερα όπλα»

20:23

Stress test για το μέλλον της Wall Street η πορεία του Bitcoin

20:09

Προαστιακός: Συρμός με 300 επιβάτες ακινητοποιήθηκε στον Ασπρόπυργο λόγω βλάβης

19:55

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση στο σχέδιο ειρήνης για Ουκρανία: Ανοιχτός ο Τραμπ - Τα σημεία «τριβής»

19:42

Ρεκόρ για τη Φρίντα Κάλο - Αυτοπροσωπογραφία της πωλήθηκε για 54,7 εκατ. δολάρια

19:30

Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός που έτρεχε με 230 χλμ στην Αθηνών - Λαμίας

19:17

COP30: Εγκρίθηκε συμφωνία χωρίς δέσμευση για μείωση ορυκτών καυσίμων

19:05

Κολμάρ: Απόδραση στην παραμυθένια πόλη της Αλσατίας

18:52

Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής στα ορεινά της Ηπείρου

18:40

Στεφάν Μπουζνά (CEO Euronext): Σημαντική η εξαγορά της ΕΧΑΕ

18:28

Επικοινωνία Μερτς - Τραμπ: Σαφής η δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία

18:15

Διστακτική σε νέα μείωση επιτοκίων η Κόλινς (Fed)

18:03

Στη Γενεύη ο υπ. Στρατού των ΗΠΑ - Συναντήσεις για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

17:50

«Σωσίβιο» 150 εκατ. ευρώ στην Le Parisien από LVMH

17:38

Γάζα: 21 νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

17:25

Επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων για ΑΙ σε όλη την Αφρική από ΗΑΕ

17:12

Έκκληση της G20 για «δίκαιη και διαρκή ειρήνη»

17:00

Τιμολόγια ρεύματος: Στα «μπλε» 1,38 εκατ. νοικοκυριά – Υποχώρηση 15% των «πράσινων» το 2025

16:50

Χατζής (ΠΟΞ): Ο τουρισμός είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της οικονομίας μας

16:40

Ολλανδία: Ο στρατός άνοιξε πυρ σε drones πάνω από βάση της Πολεμικής Αεροπορίας

16:28

Βασιλικός (ΞΕΕ): Η φιλοξενία στηρίζει οικονομία και κοινωνία - Ανεβάζει ψηλά την Ελλάδα

16:14

Ζελένσκι: Η αληθινή ειρήνη βασίζεται πάντα στην εγγυημένη ασφάλεια και δικαιοσύνη

16:00

Κοινή δήλωση ΕΕ, Καναδά, Ιαπωνίας για Ουκρανία: Το σχέδιο Τραμπ θέλει περισσότερη δουλειά

gazzetta
gazzetta reader insider insider