Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία
Το cnbc προτείνει Σύρο αντί για Σαντορίνη το φετινό καλοκαίρι για όσους ψάχνουν έναν όμορφο προορισμό και θέλουν να αποφύγουν τον πολύ κόσμο.

Ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη που έχουν λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με άλλους περισσότερο δημοφιλείς και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, προτείνει σε άρθρο του το cnbc.

Μεταξύ αυτών και η Σύρος, την οποία ο συντάκτης του άρθρου προτείνει στους αναγνώστες να την επιλέξουν αντί της Σαντορίνης που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλωστε η πανδημία του κορονοϊού, όπως επισημαίνεται, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία σε πολλούς ταξιδιώτες οι οποίοι φέτος ψάχνουν προορισμούς, μικρότερους, λιγότερο δημοφιλείς αλλά αντίστοιχα όμορφους.

Για να γνωρίσετε μια πιο ήσυχη και λιγότερη ακριβή εκδοχή του ελληνικού τρόπου ζωής σε σχέση με τη Σαντορίνη επιλέξτε τη Σύρο, ένα νησί με όμορφες παραλίες και μικρά χωριά για να επισκεφθείτε, αναφέρει το άρθρο.

«Είναι εντελώς διαφορετικό νησί από τη Σαντορίνη. Μοιάζει με την Ιταλία λόγω των χρωμάτων», λέει η Zina Bencheikh, διευθύνουσα σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Group στο CNBC.

Όπως σημειώνεται, η πλαγιά της Άνω Σύρου, ακριβώς πάνω από την πρωτεύουσα Ερμούπολη, χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και συνδυάζει στενά δρομάκια με αυλές. Η  Ερμούπολη διαθέτει κτήρια με παστέλ χρώματα, μαρμάρινες πλατείες και χώρο που φιλοξενεί παραστάσεις.

Όσον αφορά στις παραλίες, ο Φοίνικας και η Γαλησσάς θεωρούνται καλές επιλογές, αλλά αν επιμένετε σε κοσμοπλίτικη ζωή η Μύκονος απέχει μόλις μισή ώρα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Την περιοχή του Μπορντό αντί για το Παρίσι προτείνουν ως εναλλακτική λύση οι συντάκτες του άρθρου.

«Λόγω της θέσης του, πιο νότια έχει καλύτερο καιρό ενώ προσφέρει πολλές επιλογές και νέες εμπειρίες όπως η γευσιγνωσία κρασιού» λέει ο Geoffrey Kent.

Περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Μπορντό είναι η μεσαιωνική πόλη του St. Emilion, η οποία περιβάλλεται από περισσότερους από 900 οινοπαραγωγούς. Η πόλη φημίζεται και για την εκκλησία της, ηλικίας άνω των 1.000 ετών.

Το Πόρτο θεωρείται μια καλή εναλλακτική λύση αντί για τη Λισαβόνα. Πιο ήσυχη και με λιγότερο κόσμο ωστόσο έχει όμορφα μέρη και αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει ο ταξιδιώτης.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται τόσο το Πόρτο όσο και η Λισαβόνα διαθέτουν λιθόστρωτα σοκάκια, κτήρια που καλύπτονται με πολύχρωμα πλακάκια και βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Το Μπρντα είναι γνωστό και ως η Τοσκάνη της Σλοβενίας λέει ο Geoffrey Kent, ιδρυτής του ταξιδιωτικού γραφείου Abercrombie and Kent. Με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και υπέροχα αξιοθέατα, οι επισκέπτες έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές όπως να μείνουν σε τοπικά αγροκτήματα, να κάνουν πεζοπορίες και διαδρομές με ποδήλατο και βόλτες σε μικρά χωριά.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

 

Το λιγότερο δημοφιλές σε σχέση με την Κορνουάλη,  Σάφολκ, στα ανατολικά της χώρας, έχει υπέροχα μέρη στην έξοχη και ενδείκνυται για χαλάρωση και ηρεμία. Επίσης προσφέρεται και για εναλλακτικές διακοπές, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε φάρμα, να επισκεφθούν έναν αμπελώνα ή να κάνουν νυχτερινή πεζοπορία στην ύπαιθρο.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:59

Αντικαταθλιπτικό ανακουφίζει από την κόπωση που προκαλείται από long Covid

09:49

Ρούμπιο για πόλεμο στο Ιράν: Οι HΠΑ μπορεί να επανεξετάσουν τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ

09:46

Η Κάγια Κάλας και 12 ΥΠΕΞ της ΕΕ επισκέπτονται την Μπούτσα της Ουκρανίας

09:39

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επανατοποθέτηση Τυχεροπούλου στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου - Τι απαντά η ΑΑΔΕ

09:39

ΗΠΑ για θανατική ποινή: Σεβόμαστε το δικαίωμα του Ισραήλ να καταρτίζει «δικούς του νόμους»

09:28

ΚΕΦίΜ: Η Ελλάδα χρειάστηκε 13 χρόνια για να επανέλθει στα επίπεδα πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος του 2009

09:15

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

08:55

Τράπεζα Κύπρου: Στα 481 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων το 2025 - Ρεκόρ νέου δανεισμού

08:45

Ο Κάρλος Αλκαράθ στο νέο του superyacht

08:43

Αλλάζουν από 1η Απριλίου οι ώρες κοινής ησυχίας

08:38

Βενζίνη και diesel στο «κόκκινο»: Φόβοι για νέα εκτόξευση τιμών

08:29

Aspis: Άλμα πωλήσεων και κερδών με όχημα τις υψηλές τιμές στο πορτοκάλι

08:26

Στα 866 ευρώ η μέση σύνταξη τον Φεβρουάριο - Στα 1.331 ευρώ οι συντάξεις του Δημοσίου

08:25

Το Ιράν συνεχίζει τα πλήγματα - Ο Τραμπ απειλεί αλλά μπορεί και να τερματίσει τον πόλεμο χωρίς το Ορμούζ

08:04

Καθηλωμένοι οι μισθοί λόγω ακρίβειας - Έκρηξη ιδιωτικού χρέους στα 406,7 δισ. ευρώ

08:04

Ενέργεια: Εκτάκτως σήμερα οι υπουργοί της ΕΕ - Φόβοι για νέο κύμα αυξήσεων

07:46

Ακίνητα: Πώς συνδέονται επιφάνειες, διαθεσιμότητα, τιμές και ζήτηση - Ποιες περιοχές προσελκύουν το ενδιαφέρον

07:44

Οριακή νίκη Ανδρουλάκη στην ΚΕ - Οι πρωτιές και οι συσχετισμοί της νέας ΚΕ - Τι κρύβει το Καταστατικό

07:34

Snappi: Ξεπέρασε τους 75.000 πελάτες, στοχεύει στο νέο κοινό του digital banking

07:30

Premia: Ομόλογο με ελκυστική απόδοση - «Βλέπει» χαρτοφυλάκιο 1 δισ. φέτος με «αιχμή» ξενοδοχεία, φοιτητικές κατοικίες

07:18

Αttica Group: Ανοίγει πανιά και στον κλάδο της φιλοξενίας - Εγκαίνια για το Tinos Beach

07:14

CrediaBank: Το στοίχημα της ποιότητας του βιβλίου και η απαιτητική αποτίμηση

07:10

Ο πόλεμος στη διόπτρα των τραπεζών - Οι οίκοι αλλάζουν πλεύση - Η Premia, η Τσάνταλης και το «κρασί»

23:58

Ακροδεξιοί δήμαρχοι στη Γαλλία κατέβασαν τις ευρωπαϊκές σημαίες από τα δημαρχεία τους

23:46

Ο Μερτς ζητά επαναπατρισμό του 80% των 1,3 εκατ. Σύρων που ζουν στη Γερμανία

23:39

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε μέτρα 237 εκατ. ευρώ για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

23:33

Συνεχίζεται το sell off στην Micron - «Βουτιά» 30% σε οκτώ ημέρες

23:25

Δεκάδες νεκροί σε Αφγανιστάν και Πακιστάν εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων

23:13

Τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street εν μέσω ράλι του αργού

22:53

ΗΠΑ: «Ανησυχία» για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο από το Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider