Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία
Το cnbc προτείνει Σύρο αντί για Σαντορίνη το φετινό καλοκαίρι για όσους ψάχνουν έναν όμορφο προορισμό και θέλουν να αποφύγουν τον πολύ κόσμο.

Ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη που έχουν λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με άλλους περισσότερο δημοφιλείς και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, προτείνει σε άρθρο του το cnbc.

Μεταξύ αυτών και η Σύρος, την οποία ο συντάκτης του άρθρου προτείνει στους αναγνώστες να την επιλέξουν αντί της Σαντορίνης που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλωστε η πανδημία του κορονοϊού, όπως επισημαίνεται, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία σε πολλούς ταξιδιώτες οι οποίοι φέτος ψάχνουν προορισμούς, μικρότερους, λιγότερο δημοφιλείς αλλά αντίστοιχα όμορφους.

Για να γνωρίσετε μια πιο ήσυχη και λιγότερη ακριβή εκδοχή του ελληνικού τρόπου ζωής σε σχέση με τη Σαντορίνη επιλέξτε τη Σύρο, ένα νησί με όμορφες παραλίες και μικρά χωριά για να επισκεφθείτε, αναφέρει το άρθρο.

«Είναι εντελώς διαφορετικό νησί από τη Σαντορίνη. Μοιάζει με την Ιταλία λόγω των χρωμάτων», λέει η Zina Bencheikh, διευθύνουσα σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Group στο CNBC.

Όπως σημειώνεται, η πλαγιά της Άνω Σύρου, ακριβώς πάνω από την πρωτεύουσα Ερμούπολη, χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και συνδυάζει στενά δρομάκια με αυλές. Η  Ερμούπολη διαθέτει κτήρια με παστέλ χρώματα, μαρμάρινες πλατείες και χώρο που φιλοξενεί παραστάσεις.

Όσον αφορά στις παραλίες, ο Φοίνικας και η Γαλησσάς θεωρούνται καλές επιλογές, αλλά αν επιμένετε σε κοσμοπλίτικη ζωή η Μύκονος απέχει μόλις μισή ώρα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Την περιοχή του Μπορντό αντί για το Παρίσι προτείνουν ως εναλλακτική λύση οι συντάκτες του άρθρου.

«Λόγω της θέσης του, πιο νότια έχει καλύτερο καιρό ενώ προσφέρει πολλές επιλογές και νέες εμπειρίες όπως η γευσιγνωσία κρασιού» λέει ο Geoffrey Kent.

Περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Μπορντό είναι η μεσαιωνική πόλη του St. Emilion, η οποία περιβάλλεται από περισσότερους από 900 οινοπαραγωγούς. Η πόλη φημίζεται και για την εκκλησία της, ηλικίας άνω των 1.000 ετών.

Το Πόρτο θεωρείται μια καλή εναλλακτική λύση αντί για τη Λισαβόνα. Πιο ήσυχη και με λιγότερο κόσμο ωστόσο έχει όμορφα μέρη και αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει ο ταξιδιώτης.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται τόσο το Πόρτο όσο και η Λισαβόνα διαθέτουν λιθόστρωτα σοκάκια, κτήρια που καλύπτονται με πολύχρωμα πλακάκια και βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Το Μπρντα είναι γνωστό και ως η Τοσκάνη της Σλοβενίας λέει ο Geoffrey Kent, ιδρυτής του ταξιδιωτικού γραφείου Abercrombie and Kent. Με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και υπέροχα αξιοθέατα, οι επισκέπτες έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές όπως να μείνουν σε τοπικά αγροκτήματα, να κάνουν πεζοπορίες και διαδρομές με ποδήλατο και βόλτες σε μικρά χωριά.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

 

Το λιγότερο δημοφιλές σε σχέση με την Κορνουάλη,  Σάφολκ, στα ανατολικά της χώρας, έχει υπέροχα μέρη στην έξοχη και ενδείκνυται για χαλάρωση και ηρεμία. Επίσης προσφέρεται και για εναλλακτικές διακοπές, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε φάρμα, να επισκεφθούν έναν αμπελώνα ή να κάνουν νυχτερινή πεζοπορία στην ύπαιθρο.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Ισπανία: Περίπου 400 πελαργοί βρέθηκαν νεκροί κοντά στη Μαδρίτη, θύματα της γρίπης των πτηνών

23:45

Capital Link Forum: Η Ελλάδα στο κέντρο της περιφερειακής ανάπτυξης και επενδυτικής εμπιστοσύνης

23:35

Ουκρανία: Το μισό Κίεβο αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος μετά τις ρωσικές επιθέσεις

23:26

Σουδανοί στρατιώτες πέρασαν στο Νότιο Σουδάν και κατέθεσαν τα όπλα τους

23:17

Wall Street: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι δείκτες - Όλη η προσοχή στη Fed

23:05

Αγρότες: Παραμένουν στην αποκεντρωμένη διοίκηση στο Ηράκλειο Κρήτης - Τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

22:55

Κακλαμάνης: Η Δημοκρατία είναι ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται μέσα στον χρόνο

22:41

Πτώση «2x2» για το πετρέλαιο με το βλέμμα σε Ουκρανία και Fed

22:32

Δήμας: Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο σχεδιασμού στις κατασκευές

22:25

Συρία: Οβίδες άγνωστης προέλευσης έπεσαν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μεζά

22:15

Ισραήλ-Βολιβία: Αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις δύο χρόνια μετά τη διακοπή τους

21:57

Άνοδος για τον χρυσό ενόψει της απόφασης της Fed - Νέο ιστορικό υψηλό για το ασήμι

21:52

Exxon Mobil: Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που εισήλθαμε στο θαλάσσιο Οικόπεδο 2 της Ελλάδας - Πιθανές γεωτρήσεις το 2027

21:47

Ουκρανία: «Δύσκολη» η κατάσταση στο Ποκρόφσκ, ορισμένες μονάδες διατάχθηκαν να αποχωρήσουν

21:45

Γερμανία: Καγκελάριος Μερτς για το πρόστιμο στην πλατφόρμα Χ: Συμμορφωθείτε με τους νόμους μας

21:40

Στα 374.900 ευρώ η μέση περιουσία των Γάλλων

21:28

Μπιλ Γκέιτς: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει υπέρ-ανταγωνιστική

21:23

Στρατηγική συνεργασία Ford και Renault Group

21:08

Φιντάν: Η Τουρκία υπέρ της δίκαιης κατανομής στην Ανατολική Μεσόγειο

20:52

Υπογραφή μνημονίου μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΟΔΑΣΑΑΜ για διερεύνηση ατυχημάτων

20:45

Μπλόκα αγροτών: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου

20:39

ΗΠΑ σε Ζελένσκι: «Έχεις διορία μερικών ημερών να απαντήσεις» - «Έτοιμος για εκλογές» ο Ουκρανός πρόεδρος

20:31

Υπ. Δικαιοσύνης: Επεκτείνεται η δυνατότητα να δημοσιεύονται διαθήκες και να κηρύσσονται κυρίες

20:27

Ουκρανία: Περιορισμοί στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μετά τις ρωσικές επιθέσεις

20:16

ΥΠΑΑΤ: Υπερκαλύφθηκε κατά 80% ο προϋπολογισμός της παρέμβασης για επενδύσεις σε θερμοκήπια

20:09

Πιερρακάκης: Αποζημιώσεις, ειδικές συντάξεις και διαγραφή οφειλών για Μάτι και Μάνδρα

20:05

Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας

19:56

Η Fed ενόψει «ιστορικής» συνεδρίασης - Τα διλήμματα του Πάουελ και η επόμενη μέρα

19:54

ΕΛΑΣ: Ψευδές ότι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν «πλαστικές σφαίρες» κατά αγροτών στην Κρήτη

19:51

Μεξικό: Η πρόεδρος Σεϊνμπάουμ αισιοδοξεί ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για το νερό

gazzetta
gazzetta reader insider insider