Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία
Το cnbc προτείνει Σύρο αντί για Σαντορίνη το φετινό καλοκαίρι για όσους ψάχνουν έναν όμορφο προορισμό και θέλουν να αποφύγουν τον πολύ κόσμο.

Ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη που έχουν λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με άλλους περισσότερο δημοφιλείς και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, προτείνει σε άρθρο του το cnbc.

Μεταξύ αυτών και η Σύρος, την οποία ο συντάκτης του άρθρου προτείνει στους αναγνώστες να την επιλέξουν αντί της Σαντορίνης που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλωστε η πανδημία του κορονοϊού, όπως επισημαίνεται, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία σε πολλούς ταξιδιώτες οι οποίοι φέτος ψάχνουν προορισμούς, μικρότερους, λιγότερο δημοφιλείς αλλά αντίστοιχα όμορφους.

Για να γνωρίσετε μια πιο ήσυχη και λιγότερη ακριβή εκδοχή του ελληνικού τρόπου ζωής σε σχέση με τη Σαντορίνη επιλέξτε τη Σύρο, ένα νησί με όμορφες παραλίες και μικρά χωριά για να επισκεφθείτε, αναφέρει το άρθρο.

«Είναι εντελώς διαφορετικό νησί από τη Σαντορίνη. Μοιάζει με την Ιταλία λόγω των χρωμάτων», λέει η Zina Bencheikh, διευθύνουσα σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Group στο CNBC.

Όπως σημειώνεται, η πλαγιά της Άνω Σύρου, ακριβώς πάνω από την πρωτεύουσα Ερμούπολη, χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και συνδυάζει στενά δρομάκια με αυλές. Η  Ερμούπολη διαθέτει κτήρια με παστέλ χρώματα, μαρμάρινες πλατείες και χώρο που φιλοξενεί παραστάσεις.

Όσον αφορά στις παραλίες, ο Φοίνικας και η Γαλησσάς θεωρούνται καλές επιλογές, αλλά αν επιμένετε σε κοσμοπλίτικη ζωή η Μύκονος απέχει μόλις μισή ώρα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Την περιοχή του Μπορντό αντί για το Παρίσι προτείνουν ως εναλλακτική λύση οι συντάκτες του άρθρου.

«Λόγω της θέσης του, πιο νότια έχει καλύτερο καιρό ενώ προσφέρει πολλές επιλογές και νέες εμπειρίες όπως η γευσιγνωσία κρασιού» λέει ο Geoffrey Kent.

Περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Μπορντό είναι η μεσαιωνική πόλη του St. Emilion, η οποία περιβάλλεται από περισσότερους από 900 οινοπαραγωγούς. Η πόλη φημίζεται και για την εκκλησία της, ηλικίας άνω των 1.000 ετών.

Το Πόρτο θεωρείται μια καλή εναλλακτική λύση αντί για τη Λισαβόνα. Πιο ήσυχη και με λιγότερο κόσμο ωστόσο έχει όμορφα μέρη και αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει ο ταξιδιώτης.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται τόσο το Πόρτο όσο και η Λισαβόνα διαθέτουν λιθόστρωτα σοκάκια, κτήρια που καλύπτονται με πολύχρωμα πλακάκια και βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Το Μπρντα είναι γνωστό και ως η Τοσκάνη της Σλοβενίας λέει ο Geoffrey Kent, ιδρυτής του ταξιδιωτικού γραφείου Abercrombie and Kent. Με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και υπέροχα αξιοθέατα, οι επισκέπτες έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές όπως να μείνουν σε τοπικά αγροκτήματα, να κάνουν πεζοπορίες και διαδρομές με ποδήλατο και βόλτες σε μικρά χωριά.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

 

Το λιγότερο δημοφιλές σε σχέση με την Κορνουάλη,  Σάφολκ, στα ανατολικά της χώρας, έχει υπέροχα μέρη στην έξοχη και ενδείκνυται για χαλάρωση και ηρεμία. Επίσης προσφέρεται και για εναλλακτικές διακοπές, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε φάρμα, να επισκεφθούν έναν αμπελώνα ή να κάνουν νυχτερινή πεζοπορία στην ύπαιθρο.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:59

Σε υψηλό εννέα μηνών ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Νοέμβριο

18:54

Ευρωαγορές: Θετικό κλείσιμο ενός ασταθούς μήνα - Άλμα 14% για Delivery Hero

18:45

ΔΥΠΑ: Τίμησε τις επιχειρήσεις που επενδύουν στους ανθρώπους και την αγορά εργασίας

18:36

Κικίλιας για διπλασιασμό επιδόματος ανέργων στη ναυτιλία: Ικανοποιήσαμε ένα δίκαιο αίτημα των ναυτικών

18:27

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό της Τράπεζας Πειραιώς

18:23

ΧΑ: Με κέρδη 4,4% «αποχαιρέτισε» τον Νοέμβριο ο Γενικός Δείκτης

18:10

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το δρομολόγιο Πειραιάς - Κιάτο

18:02

Ζελένσκι: Οι συνομιλίες Ουκρανίας - ΗΠΑ για το ειρηνευτικό σχέδιο θα πραγματοποιηθούν σύντομα

17:58

Αγαπηδάκη: Θεαματικά τα πρώτα αποτελέσματα της εθνικής δράσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας

17:49

Καναδάς: Γύρισε σε θετικό πρόσημο του ΑΕΠ στο γ' τρίτο τρίμηνο - Επιστροφή στην ανάπτυξη

17:44

Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

17:40

Παραιτήθηκε ο προσωπάρχης του Ζελένσκι μετά την έφοδο στο σπίτι του

17:26

Δίκη για Predator: Ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ και ένας πρώην δικηγόρος στο βήμα

17:15

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας BrainReGain και ΕΑΣΕ

17:08

ΟΗΕ: Έκκληση στις ΗΠΑ να εξακολουθήσουν να δέχονται αιτούντες άσυλο

16:59

Ήπια ανοδικά η Wall Street - Σε πορεία για κέρδη στην εβδομάδα αλλά μηνιαίες απώλειες

16:56

Προϋπολογισμός 2026: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

16:42

Μετρό Θεσσαλονίκης: Με σταθερό ρυθμό οι δοκιμές προς Καλαμαριά - Στις 11/12 η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής

16:30

Μερτς: Ο Όρμπαν πηγαίνει στην Μόσχα «χωρίς εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

16:23

Telegraph: Έτοιμος να αναγνωρίσει ουκρανικά εδάφη ως ρωσικά ο Τραμπ

16:15

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 12μηνων εντόκων την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

16:13

Ασανσέρ: Παράταση ως τις 30 Ιουνίου 2026 στην απογραφή στο ψηφιακό Μητρώο

16:05

Καλώδιο Αττικής - Κρήτης: Εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2035

16:05

Αγροτικές ενισχύσεις: 11 ερωτήσεις - απαντήσεις για τα 3,7 δισ. ευρώ εντός του 2025

16:01

ΕΕ: Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των εθνικών σχεδίων για το Safe

15:57

Eurobank Equities για τράπεζες: Ανθεκτικότητα κερδοφορίας, αλλά χωρίς σπίθα για αναβαθμίσεις - Τιμές στόχοι, συστάσεις

15:48

Ρεκόρ ψήφων για την Ελλάδα στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)

15:34

Την πόρτα του SAFE στην Τουρκία ανοίγει η Γερμανία

15:33

Πιερρακάκης: Ο Προϋπολογισμός του 2026 είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα που δημιουργεί και πατά σε σταθερά θεμέλια

15:25

Ισπανία: Ανιχνεύθηκαν τα πρώτα από το 1994 κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider