Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι 5 προορισμοί στην Ευρώπη για να αποφύγετε την πολυκοσμία
Το cnbc προτείνει Σύρο αντί για Σαντορίνη το φετινό καλοκαίρι για όσους ψάχνουν έναν όμορφο προορισμό και θέλουν να αποφύγουν τον πολύ κόσμο.

Ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη που έχουν λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με άλλους περισσότερο δημοφιλείς και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, προτείνει σε άρθρο του το cnbc.

Μεταξύ αυτών και η Σύρος, την οποία ο συντάκτης του άρθρου προτείνει στους αναγνώστες να την επιλέξουν αντί της Σαντορίνης που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλωστε η πανδημία του κορονοϊού, όπως επισημαίνεται, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία σε πολλούς ταξιδιώτες οι οποίοι φέτος ψάχνουν προορισμούς, μικρότερους, λιγότερο δημοφιλείς αλλά αντίστοιχα όμορφους.

Για να γνωρίσετε μια πιο ήσυχη και λιγότερη ακριβή εκδοχή του ελληνικού τρόπου ζωής σε σχέση με τη Σαντορίνη επιλέξτε τη Σύρο, ένα νησί με όμορφες παραλίες και μικρά χωριά για να επισκεφθείτε, αναφέρει το άρθρο.

«Είναι εντελώς διαφορετικό νησί από τη Σαντορίνη. Μοιάζει με την Ιταλία λόγω των χρωμάτων», λέει η Zina Bencheikh, διευθύνουσα σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Group στο CNBC.

Όπως σημειώνεται, η πλαγιά της Άνω Σύρου, ακριβώς πάνω από την πρωτεύουσα Ερμούπολη, χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και συνδυάζει στενά δρομάκια με αυλές. Η  Ερμούπολη διαθέτει κτήρια με παστέλ χρώματα, μαρμάρινες πλατείες και χώρο που φιλοξενεί παραστάσεις.

Όσον αφορά στις παραλίες, ο Φοίνικας και η Γαλησσάς θεωρούνται καλές επιλογές, αλλά αν επιμένετε σε κοσμοπλίτικη ζωή η Μύκονος απέχει μόλις μισή ώρα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Την περιοχή του Μπορντό αντί για το Παρίσι προτείνουν ως εναλλακτική λύση οι συντάκτες του άρθρου.

«Λόγω της θέσης του, πιο νότια έχει καλύτερο καιρό ενώ προσφέρει πολλές επιλογές και νέες εμπειρίες όπως η γευσιγνωσία κρασιού» λέει ο Geoffrey Kent.

Περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Μπορντό είναι η μεσαιωνική πόλη του St. Emilion, η οποία περιβάλλεται από περισσότερους από 900 οινοπαραγωγούς. Η πόλη φημίζεται και για την εκκλησία της, ηλικίας άνω των 1.000 ετών.

Το Πόρτο θεωρείται μια καλή εναλλακτική λύση αντί για τη Λισαβόνα. Πιο ήσυχη και με λιγότερο κόσμο ωστόσο έχει όμορφα μέρη και αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει ο ταξιδιώτης.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται τόσο το Πόρτο όσο και η Λισαβόνα διαθέτουν λιθόστρωτα σοκάκια, κτήρια που καλύπτονται με πολύχρωμα πλακάκια και βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Το Μπρντα είναι γνωστό και ως η Τοσκάνη της Σλοβενίας λέει ο Geoffrey Kent, ιδρυτής του ταξιδιωτικού γραφείου Abercrombie and Kent. Με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και υπέροχα αξιοθέατα, οι επισκέπτες έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές όπως να μείνουν σε τοπικά αγροκτήματα, να κάνουν πεζοπορίες και διαδρομές με ποδήλατο και βόλτες σε μικρά χωριά.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

 

Το λιγότερο δημοφιλές σε σχέση με την Κορνουάλη,  Σάφολκ, στα ανατολικά της χώρας, έχει υπέροχα μέρη στην έξοχη και ενδείκνυται για χαλάρωση και ηρεμία. Επίσης προσφέρεται και για εναλλακτικές διακοπές, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε φάρμα, να επισκεφθούν έναν αμπελώνα ή να κάνουν νυχτερινή πεζοπορία στην ύπαιθρο.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:42

Αλβανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης

20:31

Κάλας: Οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα

20:20

Μητσοτάκης: «Ενωμένη η ΕΕ στο πλευρό Δανίας και Γροιλανδίας» - Η πρότασή του για το Συμβούλιο Ειρήνης

20:10

SpaceX: Τέσσερις αμερικανικές τράπεζες ηγούνται μίας από τις μεγαλύτερες IPO στην ιστορία

20:09

Φρεντέρικσεν: Η Δανία έχει ζητήσει μόνιμη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Αρκτικής

20:03

Μερτς: Ευγνώμων για την αλλαγή στάσης Τραμπ για τη Γροιλανδία - «Παραμένουμε σε επαγρύπνηση» λέει ο Μακρόν

19:54

Τραμπ: Μηνύει JPMorgan και Ντάιμον - Ζητά 5 δισ. δολ. για φερόμενο «debanking»

19:43

Η Δανία σκοπεύει να άρει την απαγόρευση της πυρηνικής ενέργειας

19:36

Viohalco: Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. ο Μιχαήλ Στασινόπουλος

19:31

Χατζηδάκης: Υπεύθυνες δηλώσεις αντί πιστοποιητικών για την επιτάχυνση διαδικασιών

19:19

ΕΟΔΥ: Μείωση της θετικότητας γρίπης και COVID - Τα νεότερα στοιχεία

19:17

Eυρωαγορές: Ράλι μετά την εκτόνωση της έντασης στη Γροιλανδία - Καταποντίστηκε στο -40% η Ubisoft

19:06

Παπουτσάνης: Παραιτήθηκε ο Δημήτριος Παπουτσάνης από Αντιπρόεδρος του ΔΣ

18:55

ΥΠΕΞ Γροιλανδίας: «Θετικά» τα νέα από το Νταβός - «Θέσαμε κόκκινες γραμμές»

18:45

Πρώην ειδικός εισαγγελέας: Ο Τραμπ επιχείρησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020

18:38

Societe Generale: «Ψαλίδι» σε 1.800 θέσεις εργασίας για μείωση εξόδων

18:27

ΕΧΑΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο

18:14

Ubisoft: «Παγώνει» έξι παιχνίδια, κλείνει δύο στούντιο - «Γκρεμίζεται» -36% η μετοχή

18:14

ICAP CRIF: Η εικόνα των 5.000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας πλην χρηματοπιστωτικού τομέα το 2024

18:11

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον διορίζει νέα επιτετραμμένη για τη Βενεζουέλα

18:10

ΧΑ: Εκτίναξη σε νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη και αυξημένος τζίρος

17:59

Ισπανία: Στους 45 οι νεκροί από την σύγκρουση τρένων στην Ανδαλουσία

17:58

Πρωθυπουργός Γροιλανδίας: «Απαράδεκτο να προσπαθούν να παραχωρήσουν τη χώρα μας»

17:48

Παπανικολάου (δήμαρχος Γλυφάδας): Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μην έχουμε στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις

17:45

Μαζαράκης (Εθνική Ασφαλιστική): Μεσοσταθμικές αυξήσεις 6,8% στα ισόβια ασφάλιστρα υγείας το 2026

17:37

Ζελένσκι: Αύριο η πρώτη «τριμερής» Ουκρανίας-Ρωσίας-ΗΠΑ - Σχεδόν έτοιμα τα έγγραφα για τον τερματισμό του πολέμου

17:34

ΝΑΤΟ: Μας ανησυχεί η συνεργασία Ρωσίας - Κίνας στην Αρκτική

17:32

Μακρόν: Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό αναχαίτισε ρωσικό τάνκερ στη Μεσόγειο

17:27

Παράταση πολεοδομικών προθεσμιών και έργων αποθήκευσης ενέργειας - Τροπολογία από ΥΠΕΝ

17:24

Τραμπ: Υπό επεξεργασία ακόμη η συμφωνία για τη Γροιλανδία - Αντίποινα στις χώρες που θα πουλήσουν αμερικανικά ομόλογα

gazzetta
gazzetta reader insider insider