Σε αναστολή των πτήσεων προς Κίνα προχωρούν όλο και περισσότερες αεροπορικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναστολή των πτήσεων προς Κίνα προχωρούν όλο και περισσότερες αεροπορικές
Ποιες αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη απαγορεύσει τις πτήσεις από και προς Κίνα για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Μετά το κλείσιμο των συνόρων ορισμένων χωρών καθώς και εμπορικών καταστημάτων στην Κίνα λόγω του κοροναϊού, αντίστοιχα μέτρα παίρνουν και κάποιες αεροπορικές εταιρείες.

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε η Turkmenistan Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας του Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία, ανέστειλε τις πτήσεις προς και από το Πεκίνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απαγόρευση έχει σκοπό να αποτρέψει την εξάπλωση του κοροναϊού, ο οποίος οδήγησε πολλές άλλες χώρες να αναστείλουν τις ταξιδιωτικές συνδέσεις με την Κίνα.

Σε παρόμοια κίνηση προχώρησε από πλευράς της και η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου η κυβέρνηση έδωσε εντολή στον κρατικό αερομεταφορέα να αναστείλει τις πτήσεις προς και από την Κίνα. Οι Ουζμπέκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα, εκτός από όσους βρίσκονται στην πόλη Ουχάν, θα επαναπατριστούν με πτήσεις τσάρτερ, συμπλήρωνε η ανακοίνωση.

Την αναστολή των πτήσεών της από και προς την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταιβάν από το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και η Vietnam Airlines. Η αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει αργά χθες ότι επρόκειτο να αναστείλει τις πτήσεις της από την ερχόμενη Πέμπτη και ότι οι πτήσεις από την πόλη Χο Τσι Μινχ στο Χονγκ Κονγκ θα μειώνονταν σε επτά από 10 την εβδομάδα. «Λαμβάνοντας υπόψη πόσο εκτεταμένος είναι ο ιός και ακολουθώντας την εντολή της κυβέρνησης, όλες οι πτήσεις προς την Κίνα θα ανασταλούν από σήμερα», ανέφερε η εταιρία στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Την αναστολή όλων των πτήσεων από το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου είχε ανακοινώσει και η low cost αεροπορική εταιρεία Vietjet.

Να υπενθυμίσουμε ότι με το ίδιο σκεπτικό και οι αεροπορικές εταιρείες Qantas Airways και η Αir New Zealand ανακοίνωσαν ότι θα διακόπτουν τις απευθείας πτήσεις τους προς την ηπειρωτική Κίνα. Σύμφωνα μάλιστα με την αυστραλή υπουργό Εξωτερικών Μαρίσα Πέιν δήλωσε ότι η Qantas θα οργανώσει πτήσεις προκειμένου να απομακρύνει κάποιους Αυστραλούς πολίτες από την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider