Wanderlust Marriage: Η Άνδρος το κορυφαίο νησί του κόσμου για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wanderlust Marriage: Η Άνδρος το κορυφαίο νησί του κόσμου για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες
Η Άνδρος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ένα αλησμόνητο «ταξίδι» στην μαγευτική φύση, τις τέχνες και την ιστορία.

Στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου που προσφέρονται για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες βρίσκεται η Άνδρος, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Wanderlust Marriage που εξειδικεύεται σε μη συμβατικούς προορισμούς και διαβάζεται από χιλιάδες ζευγάρια στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Ο δημιουργός της λίστας που έχει βραβευτεί για την αρθρογραφία του από την Ένωση Ταξιδιωτικών Συντακτών Βορείου Αμερικής ταξίδεψε μαζί με τη γυναίκα του σε δεκάδες μέρη του πλανήτη, προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνά του. Το 2022 αποδέχθηκε την πρόσκληση του δήμου για να βιώσει την ανοιξιάτικη Άνδρο και φιλοξενήθηκε με τη στήριξη του δικτύου τοπικών επαγγελματιών CTN Andros. Σύμφωνα με τον προτεινόμενο κατάλογο, η Άνδρος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ένα αλησμόνητο «ταξίδι» στην μαγευτική φύση, τις τέχνες και την ιστορία.

Χάρη στη νεοκλασική αρχιτεκτονική της, η Χώρα της Άνδρου ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία, ενώ το Μπατσί θεωρείται το κοσμοπολίτικο ψαροχώρι που είναι «φωλιασμένο» σε ένα πανέμορφο κόλπο και περιβάλλεται από καταπράσινα βουνά και μια αμμώδη ακτή. Η Μονή Παναχράντου βρίσκεται «σκαρφαλωμένη» στη βόρεια πλευρά του όρους Γερακώνες και προσφέρει εκπληκτική θέα σε όλη την Άνδρο. Το αρχικό παρεκκλήσι της Μονής Παναχράντου χρονολογείται στο 960 μ.Χ. με το μάρμαρο στην είσοδο να έχει σχηματίσει καμπύλη, χάρη στα βήματα των επισκεπτών για πάνω από 1.000 χρόνια.

Τις επόμενες θέσεις της λίστας καταλαμβάνουν η Ζανζιβάρη, τα νοτιοανατολικά νησιά της Αλάσκας, η Σικελία, η Τασμανία, τα νησιά της Ιαπωνίας και το Βόρνεο της Μαλαισίας. «Η Άνδρος διαθέτει έναν ανεκτίμητο πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό θησαυρό που έχουμε θέσει προτεραιότητα να αναδείξουμε και εκτός σεζόν. Στις τελευταίες αποκριές η αύξηση στην επισκεψιμότητα ξεπέρασε το 38% σε σύγκριση με πέρσι, ενώ και το Πάσχα αναμένεται η ταξιδιωτική ροή να είναι υψηλότερη», τόνισε ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Νέος CEO ο Sergio Ermotti λίγες ημέρες μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse

Στα 24,3 εκατ. δολ. οι συνολικές απολαβές του CEO της Uber το 2022 - «Άλμα» 22%

ΒΟΑΚ: Τι «παίζει» με τις προσφορές και το timing για τη mega παραχώρηση των 2 δισ. ευρώ 

gazzetta
gazzetta reader insider insider