Το Χονγκ Κονγκ μοιράζει διεθνώς 500.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια - Οι «τυχεροί»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χονγκ Κονγκ μοιράζει διεθνώς 500.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια - Οι «τυχεροί»
Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα World of Winners από την 1η Μαρτίου ώστε να δώσουν τα ονόματά τους για την κλήρωση αεροπορικών εισιτηρίων.

Έως και 500.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια τους επόμενους έξι μήνες, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, θα δοθούν σε τυχερούς ταξιδιώτες στα πλαίσιας της νέας παγκόσμιας διαφημιστικής καμπάνιας «Hello Hong Kong» που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται μέσω τριών αερομεταφορέων του Χονγκ Κονγκ: Cathay Pacific, HK Express και Hong Kong Airlines και αποτελούν μέρος του πακέτου βοήθειας 255 εκατ. δολαρίων που προσφέρθηκαν στις αεροπορικές εταιρείες το 2020, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

Η προσφορά των εισιτηρίων θα γίνει σταδιακά: Θα ξεκινήσει με τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, ακολουθούμενη από την ηπειρωτική Κίνα και τη Βόρεια Ασία και, τέλος, άλλα μέρη του κόσμου.

Περίπου 80.000 εισιτήρια έχουν επίσης δεσμευτεί για κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, τα οποία οι αρχές σκοπεύουν να δώσουν το καλοκαίρι. Ο αριθμός των εισιτηρίων για κάθε περιοχή βασίστηκε στα «μερίδια κυκλοφορίας» και στους αριθμούς επισκεπτών πριν από την πανδημία. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα World of Winners από την 1η Μαρτίου ώστε να δώσουν τα ονόματά τους για την κλήρωση αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι αρμόδιες αρχές αναμένουν τα δωρεάν εισιτήρια να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των επισκεπτών. «Ελπίζουμε όσοι έλαβαν τα εισιτήρια να φέρουν μαζί τους 2-3 ακόμη φίλους και συγγενείς στο Χονγκ Κονγκ. Αν και δίνουμε μόνο 500.000 αεροπορικά εισιτήρια, πιστεύουμε ότι θα φέρουν περισσότερους από 1,5 εκατ. τουρίστες», τονίζουν οι αρχές.

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έκανε το reopening στις αρχές του περασμένου έτους, το Χονγκ Κονγκ ακολούθησε στενά τη σκληρή πολιτική της ηπειρωτικής Κίνας κατά του μηδενικού Covid και μόλις στα τέλη του 2022 άρχισε να χαλαρώνει ορισμένους από τους περιορισμούς του.

Η χρήση μάσκας στο Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Αυξήθηκε 5% τον Ιανουάριο η επιβατική κίνηση εξωτερικού στο «Ελ. Βενιζέλος» σε σύγκριση με το 2019

FedHATTA/ HATTA: Σε γερές βάσεις ο τουρισμός μεταξύ Ελλάδας – Αμερικής

Θεματικός τουρισμός: Τζίρους εκατομμυρίων αφήνουν οι εκδηλώσεις των Αποκριών στην τοπική οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider