Δυναμικά μπήκε ο Οκτώβριος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμικά μπήκε ο Οκτώβριος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Οι υψηλές πτήσεις των πρώτων ημερών του Οκτωβρίου αναπτερώνουν τις ελπίδες για επέκταση της σεζόν.

Την τελευταία προπανδημική χρονιά θυμίζει η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τον Οκτώβριο, με τον τουρισμό να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις που παρατηρήθηκαν από τον Απρίλιο κι έπειτα.

Για την ακρίβεια, η συνολική επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας τις πρώτες 9 ημέρες του μήνα έκλεισε κι άλλο την ψαλίδα και υπολείπεται μόλις 0,39% από αυτή του 2019, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από την κίνηση εσωτερικού όσο κι από την κίνηση εξωτερικού που δείχνει να ανακτά το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου των αερομεταφορών μάλιστα, εάν οι γεωπολιτικές εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν διαφορετικές αλλά κι αν αγορές όπως η Ασία δεν παρέμεναν ακόμα κλειστές, λόγω υγειονομικών περιορισμών, το αεροδρόμιο θα είχε ξεπεράσει ήδη τα μεγέθη της χρυσής για τον τουρισμό χρονιάς.

Να θυμίσουμε ότι αντιστοίχως θετικά ήταν και τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου όπου η επιβατική κίνηση καταγράφηκε κατά μόλις 3,9% χαμηλότερη σε σχέση με το 2019. Μεγαλύτερη ανάκαμψη στην περίπτωση του Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκε στην κίνηση εσωτερικού, η οποία έφτασε να υπολείπεται μόλις 1,5% από την αντίστοιχη του προπανδημικού έτους, ενώ πτώση της τάξης του 6,3% κατέγραψε η διεθνής επιβατική κίνηση σε σχέση με τα νούμερα προ πανδημίας.

Η εν λόγω δυναμική έχει ως αποτέλεσμα ακόμα περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να βάζουν στο επίκεντρο του πτητικού τους προγράμματος τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και για το 2023.

Σημειωτέον ότι τα μέχρι τώρα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού αλλά και τα σχέδια του υπουργείου για την επέκταση της σεζόν, έχουν εμπιστευτεί ήδη ξένοι αερομεταφορείς. Οι Wizz Air, Jet2, και Eurowings έχουν ήδη πάρει την απόφαση να ενισχύσουν όχι μόνο το θερινό αλλά και το χειμερινό τους πρόγραμμα, ποντάροντας μεταξύ άλλων και στην δυναμική της Αθήνας στον επαγγελματικό τουρισμό αλλά και στο city break. Σχέδια για τον χειμώνα φαίνεται να κάνουν και αεροπορικές εταιρείες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Για παράδειγμα η Air Canada, η οποία ξεκίνησε τις πτήσεις της νωρίτερα από ποτέ φέτος, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το θερινό δρομολόγιο της να αποκτήσει πιο μόνιμο χαρακτήρα, συνδέοντας την Ελλάδα με τον Καναδά καθόλη την διάρκεια του έτους. Παρόμοιες βλέψεις φαίνεται να έχει και η United Airlines, η οποία εξετάζει την επέκταση της σύνδεσης Αθήνα - Νέα Υόρκη καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να συνεχιστούν με νέες αεροπορικές εταιρείες να ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή και να πολλαπλασιάσουν τα δρομολόγιά τους προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ΤΑΙΠΕΔ, τα μεγάλα assets και ο εκλογικός κύκλος – Ο ορίζοντας Απριλίου 2023 για Αττική Οδό και ΔΑΑ

Συνεχίστηκαν οι υψηλές πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Σεπτέμβριο

Τουρισμός: Με καλούς οιωνούς μπαίνει ο Οκτώβριος

gazzetta
gazzetta reader insider insider