Στον ελληνικό τουρισμό ποντάρουν όλο και περισσότερες αεροπορικές και tour operators

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον ελληνικό τουρισμό ποντάρουν όλο και περισσότερες αεροπορικές και tour operators
Νέες πτήσεις ανακοινώνονται ενώ έχει ξεκινήσει η σεζόν. Η χώρα φαίνεται να διατηρεί την δυναμική της και στον μελλοντικό προγραμματισμό.

Τα βλέμματα στο ελληνικό τουριστικό προϊόν στρέφουν όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και tour operators, με στόχο να εκμεταλλευτούν το θετικό momentum και την ισχυρή ζήτηση που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι «διακοπές αλά ελληνικά». Με τους φορείς του κλάδου να εκτιμούν ότι η χρονιά θα προσεγγίσει - αν όχι φτάσει - τα μεγέθη της προπανδημικής χρονιάς του 2019, όλο και περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν την έναρξη νέων δρομολογίων προς την χώρα μας, παρότι βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού, ενώ κάποιες καταστρώνουν ήδη τα σχέδια τους και για το 2023, εκτιμώντας ότι το ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό θα παραμείνει ακμαίο.

Προς επίρρωση των παραπάνω, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ο γερμανικός ταξιδιωτικός οργανισμός FTI, ανακοίνωσε την διεύρυνση του προγράμματος του για την χώρα μας, προχωρώντας σε αύξηση του αριθμού των δωματίων που θα διαθέσει φέτος στους πελάτες του.

Οι νέες πτήσεις

Αντίστοιχα, προ μόλις δύο εβδομάδων, η ιταλική ITA Airways ανακοίνωσε την προσθήκη νέων απευθείας πτήσεων από τη Ρώμη προς τη Ρόδο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά και από το Μιλάνο για τη Ρόδο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη. Οι εν λόγω πτήσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο και παράλληλα με αυτές θα αυξηθούν σε τρία ημερησίως και τα δρομολόγια της αεροπορικής που συνδέουν την Ρώμη με την Αθήνα.

Την δημοφιλία της Σαντορίνης έβαλε πρόσφατα στο στόχαστρο και η Qatar Airways, προσθέτοντας απευθείας δρομολόγια από την Ντόχα προς το ελληνικό νησί. Τα δρομολόγια αυτά έρχονται να προστεθούν στις απευθείας πτήσεις που έχει ανακοινώσει η αεροπορική για Μύκονο και Αθήνα.

Την επιστροφή της στη χώρα μας από τώρα μέχρι και τον Οκτώβριο ανακοίνωσε και η Air Transat, η οποία θα συνδέει το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ και του Τορόντο με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι παραπάνω πρόσφατες προσθήκες έρχονται να προστεθούν στα νέα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και εγκαινιάζονται αυτή την περίοδο, αυξάνοντας κατά πολύ την συνδεσιμότητα της χώρας με τους προορισμούς του εξωτερικού.

Να θυμίσουμε ότι ένα νέο δρομολόγιο, Αθήνα - Αϊντχόβεν, προσέθεσε στο ήδη εμπλουτισμένο θερινό πρόγραμμά της η Aegean, διευρύνοντας περαιτέρω την συνδεσιμότητα της χώρας μας με την Ολλανδία.

Αντίστοιχα, μόλις τον προηγούμενο μήνα, ξεκίνησε και η νέα αεροπορική σύνδεση της easyJet με την Κω, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και τα Χανιά ενώ πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησαν οι νέες πτήσεις της Jet2.com από το Εδιμβούργο για τη Σκιάθο και την Πρέβεζα. Οι νέες πτήσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όπως και τα δρομολόγια προς Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Χαλκιδική και Ζάκυνθο που έχει ανακοινώσει για φέτος η βρετανική αεροπορική.

Στις 12 Ιουλίου δε, αναμένεται να ξεκινήσει και το νέο δρομολόγιο που είχε ανακοινώσει προ μηνών η ισπανική low cost Volotea, το οποίο θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με την γαλλική πόλη Λιλ.

Η ιδιαίτερη φετινή δυναμική της χώρας μας μάλιστα, φαίνεται να πριμοδοτεί την Ελλάδα και στον μελλοντικό σχεδιασμό των αεροπορικών και των tour operators. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν οι Globus και Cosmos Tours οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη την προώθηση πακέτων διακοπών για το 2023 σε ελληνικούς θρησκευτικούς προορισμούς αλλά και ο βρετανικός όμιλος Jet2, ο οποίος προτίθεται να προσθέσει περισσότερες πτήσεις και πακέτα για την επόμενη σεζόν με προορισμούς την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Ο τουρισμός είναι αιχμή του δόρατος της περιφερειακής ανάπτυξης

Τουρισμός: Απογειώνονται οι αφίξεις - Αισιοδοξία για τα έσοδα

Με τα προ πανδημίας επίπεδα «φλερτάρει» ο ελληνικός τουρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider